Vis studentum.no som: Mobil

Veterinær - Tsjekkia, University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Eduplanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
6 år
Profesjonsstudium
Oppstart: Høstsemester - Brno
Delvis

Veterinær - Tsjekkia, University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Eduplanet

veterinærstudier i tsjekkia - eduplanet

Veterinærstudier i Brno, Tsjekkia

University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences i Brno (forkortet VFU etter universitetets tsjekkiske navn) startet sin historie i de gamle kavaleribrakkene i Brno på starten av 1900-tallet. Siden den gang har universitetet spesialisert seg på veterinærmedisin med ulike retninger, blant annet farmasi for veterinærer.

VFU er det eneste universitetet i Tsjekkia som utdanner veterinærer. Universitetet er forholdsvis lite, med drøyt 2300 studenter, hvilket bidrar til en trivelig stemning og et godt samhold. I tillegg til tsjekkiske studenter tar VFU imot internasjonale studenter fra hele verden, inkludert Skandinavia og resten av Europa.

VFU ligger vakkert til i Brno, med et eget grønt campus der kun universitetets studenter holder til. I tillegg til skolebygninger fra 1800-tallet og fremover, finner man også drivhus, botaniske hager og mange steder man kan sitte å studere i solen. Studentlivet er som i resten av Brno svært aktivt, og VFU er intet unntak. Du kan bli medlem i flere ulike organisasjoner og klubber, og er du hundeinteressert bør du definitivt sjekke ut universitetets egne Hundeklubb.

Utenfor Brno har VFU også egne bondegårder der det i perioder drives undervisning, spesielt for de studentene som velger å spesialisere seg på stordyr.

Veterinærlisens innenfor EU

Når du har fullført utdanningen på VFU får du tittelen "Doctor of Veterinary Medicine" (MVDr) i Tsjekkia. Kontakt EduPlanet for informasjon om hva du trenger for å arbeide i Norge.

For kontakt eller mer informasjon om Veterinær - Tsjekkia, University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Eduplanet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

VFU Brno Hall of Residence

VFU har en egen studentresidens rett utenfor campus med 489 senger i enkelt,- dobbelt og tremannsrom. I tillegg til vaskerom, oppholdsrom, leserom og andre felles fasiliteter, finnes det også en liten restaurant i bygningen. Rommet er enkelt møblert med seng, garderobe og et skrivebord.

Du kan også velge å leie en egen leilighet gjennom noen av Brnos mange utleiere. Et leiefirma EduPlanet har god erfaring med er Foreigners.cz. Disse hjelper studentene i Tsjekkia med både bolig og andre praktiske spørsmål.

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptakskrav

 • Vitnemål fra videregående skole
 • Du må være fylt 18 år
 • Bestått opptaksprøve (se nedenfor)

Om du består opptaksprøven, må du også sende inn legeattest fra helsekontroll, samt få godkjent karakterene dine i Tsjekkia. EduPlanet hjelper deg når det er tid for dette!

Opptaksprøve

For å søke på veterinærutdanningen ved VFU må du gjennomføre en opptaksprøve. Du kan velge å ta prøven i enten Sverige eller Tsjekkia. Testen kan kun tas 1 gang per år.

Testen består av to deltester i emnene biologi og kjemi, og er på engelsk. Biologiprøven består av 37 spørsmål, både flervalgsspørsmål og kortere essayspørsmål. Kjemiprøven består av 17 spørsmål som besvares gjennom å vise hvilken formel som etterlyses. Dette gjennom å tegne, beregne eller på annen måte beskrive den. Hele prøven tar 120 minutter for begge delene, uten pause.

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

Veterinærprogrammet

6 år / 360 ECTS

På veterinærprogrammet studerer du emner innen følgende områder: grunnleggende emner; først og fremst biologi og kjemi; dyreavl, dyrefór, dyrehold og dyrehelse, dyrebeskyttelse og velferd. Sender i utdanningen går du over til prekliniske kurs: anatomi, histologi og embryologi, fysiologi, patologisk anatomi, fysiologi, patologi, mikrobiologi, immunologi, parasitologi, genetikk, farmakologi, toxikologi og epizootiologi. I den siste, kliniske delen av utdanningen studerer du sykdommer hos hunder, katter, hester, storfe og små drøvtyggere, svin, fjærkre, fisk, bier og eksotiske dyr, infeksjonssykdommer, samt juss for veterinærer. Studiene omfatter også en gruppe emner om næringsmiddelhygiene.

Programmet vektlegger diagnostikk, terapi og forebygging av sykdommer hos ulike typer dyr. Studiet avsluttes med en omfattende eksamen bestående av tester fra flere kliniske disipliner, basert på studentens valg og retning, i tillegg til tester om infeksjoner hos dyr, lovgivning og næringsmiddelhygiene.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Veterinær - Tsjekkia, University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Eduplanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet Utenlandsstudier

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Veterinær - Tsjekkia, University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences, Eduplanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Du kan kanskje også være interessert i: