Vis studentum.no som: Mobil

Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Språkkurs
Oppstart: Oppstart hver uke - Berlin

Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule

campus på GLS Sprachschule i Berlin

Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule

16 000 kvm stort campus | Leiligheter og svømmebasseng på campus | Mange aktiviteter | Beliggende i et trendy område

GLS Sprachschule (German Language School) ble grunnlagt i 1983. Organisasjonen driver nå GLS Campus i Berlin for voksne studenter og sommerleirer for unge i Berlin og München. Skolen ligger i det historiske sentrum av Berlin i Prenzlauer Berg-område.

Dette området havnet i den kommunistiske delen av Berlin etter andre verdenskrig, og etter Berlinmurens fall utviklet det seg til å bli et av de mest trendy områdene. I dag er området også en av de mest populære bydelene blant studenter. Skolens campus på cirka 16.000 kvadratmeter ligger i et fint, grønt område og består av seks flotte bygninger som rommer 60 klasserom, studioleiligheter, hotellrom, kafé, restaurant og en liten bokhandel.

GLS er en språkskole av høy kvalitet med profesjonell, velorganisert og kreativ undervisning. Språkkursene deres gir deg en dyp innsikt i det tyske språket og den tyske kulturen, noe som er viktig for å forstå et språk fullt ut.

Ønsker du å få det «lille ekstra» i forbindelse med språkoppholdet ditt, er GLS stedet for deg. Skolen tilbyr mange fritidsaktiviteter, du blir alltid møtt i resepsjonen og på campus finnes alt du kan tenke deg for å lette studietiden. GLS er dessuten en av de største språkskolene i hele Berlin.

berlin

Berlin

Med Europas mest nyskapende kulturtilbud, sin historie og shopping i verdensklasse, fortsetter Berlin å fascinere besøkende. Denne pulserende storbyen har noe å tilby for enhver smak og er derfor perfekt for språkkurs hvis du vil lære mer tysk.

Prenzlauer Berg

I Prenzlauer Berg vil du oppleve en pulserende og fargerik atmosfære i et av Berlins mest populære områder. I dette frodige og skiftende nabolaget finner du mange alternative og sjarmerende små butikker og kafeer langs gatene. Handle i noen av bruktbutikkene eller oppdag nye og spennende designere som selges her. Om natten lever området videre med et rikt utvalg av restauranter og et stort utvalg av nattklubber og trendy barer.

I løpet av 1990-tallet var Prenzlauer Berg et kjent tilfluktssted for beboere, kunstnere og andre med alternativ livsstil, som satte et tydelig preg på området. I dag er Prenzlauer Berg hovedsakelig befolket av studenter, unge familier og folk med høy inntekt.

Fritid

GLS tilbyr aktiviteter hver dag. På mandager vises de nye studentene rundt i Prenzlauer Berg og om kvelden kl. 20.00 kan nye og gamle elever møtes på skolens restaurant. Skolen arrangerer også flere forskjellige utflukter: besøk på museum, båt- eller sykkeltur samt heldagsutflukter til andre byer, f.eks. Dresden, Hamburg og Leipzig.

Verdensmetropolen Berlin tilbyr alt du måtte ønske deg! Utelivet vrimler av varierte klubber og barer; kunstscenen er stor, og kulturtilbudet er rikt. Besøk en av byens utsmykkede operaer: Staatsoper, Deutsche Oper og Komische Oper. Hvis du er mer interessert i teater, bør du besøke Berliner Ensamble, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz eller Deutches Theater Berlin. Berlin er også en anerkjent filmby, så et kinobesøk kan være en fin kveldsunderholdning etter språkkurset din.

For kontakt eller mer informasjon om Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule, vennligst fyll inn en interessemelding.

Fakta

Kurstyper: Generelle & Student, Språkkurs for 30+
Språknivå: Alle
Minimumsalder: 18 år
Leksjoner/uke: 20, 25, 20+10
Gruppestørrelse: Max 12
Lengde på leksjoner: 45 min
Startperioder: Hver uke
Kurslitteratur: Inngår
Innkvartering: Vertsfamilie, Delt leilighet, Studio, Residens

Kurs

Språkkurs i tysk (Leksjoner per uke: 20 eller 25)

Skolens mest populære språkkurs inneholder 20 gruppetimer per uke. All undervisning foregår kun på tysk. GLS tyskkurs er konsentrert om fire deler: lytteforståelse, skrive, lese og konversasjon. I løpet av timene holdes det mye diskusjoner, rollespill og samtaleøvelser, noe som hjelper til med å utvikle verbal evne, ordforråd og øve setningsoppbygging. Temaene som diskuteres inkluderer: relasjoner, sosialt liv, jobber, kulturell identitet og Berlins historie m.m.

Timeplan: 09.00-12.30.

Hvis du vil studere enda mer intenst, kan du ta 25 leksjoner i tysk per uke mot en ekstra kostnad. I begge språkkursene består gruppene av maksimalt 12 studenter.

Intensivkurs i minigruppe (Leksjoner per uke: 30)

Dette språkkurset består av 6 leksjoner per dag og fokuserer på samtale og grammatikk. Maks antall elever er satt til 8, som er færre enn på de andre språkkursene skolen holder. Hvis du tar et kurs mellom 1-4 uker og vil ha en intensiv oppfriskning av språket, anbefaler vi denne typen språkkurs. Nybegynnere på tysk kan bare starte dette kurset den første mandagen i hver måned.

30+ kurs (Leksjoner per uke: 20)

Er du over 30 år og vil studere tysk med elever på samme alder som du eller eldre? Da kan GLS 30+ kurset være noe for deg! Du studerer tysk i grupper på opptil 12 deltagere, og skolen kan tilby totalt 6 nivåer på kurset, fra grunnskolenivå og oppover (nybegynnere anbefales å ta skolens standardkurs på tysk, åpent for alle nivåer og aldre). Dette språkkurset varer bare noen måneder om sommeren hvert år.

Tysk + Business (Leksjoner per uke: 20+10)

Hvis du ønsker å lære tysk til forretningsformål, har GLS flere varianter som kombinerer tysk med fokus på Business. Et passende opplegg er å kombinere et grunnkurs i tysk (20 gruppetimer) med privatundervisning (10 stykker). Du kan selv bestemme innholdet i privatundervisningen i henhold til din egen jobb og formål.

Innkvartering

GLS er den skolen i Berlin som har det desidert største utvalget av gode og allsidige boligtyper. Noen rett ved skolen og noen en halvtime unna. Velg om du vil bo direkte på GLS-campus, i et rom hos en tysk vert eller hvorfor ikke i en tysk vertsfamilie? Vær oppmerksom på at GLS vil ta et sommertillegg for alle typer innkvartering hvis du studerer om sommeren.

GLS Campus

GLS Campus består av 50 studioleiligheter fordelt på to historiske bygninger datert 1867. Du kan velge mellom enkeltrom eller dobbeltrom (da deler du rom med en annen GLS-student). Leilighetene er smakfullt renovert og består av et stort rom med hems og 4,8 meters takhøyde. Det er også en liten kjøkkenkrok, privat toalett med dusj, TV, WiFi, sengetøy og håndklær. Boarealet varierer mellom 23-38 kvadratmeter per leilighet. Alle leilighetene er møblerte og enkle, men pent innredet. Frokostbuffé i skolekafeteria er inkludert i prisen. Hvis du vil, kan du også betale ekstra for lunsj og middag i skolerestauranten.

På campus finner du «Stadtbad Oderberger» som er Berlins gamle badehus. Badehuset er renovert av GLS og rommer nå både klasserom, konferanserom og 72 hotellrom. Hotellrommene kan reserveres for både studenter og andre gjester. Rommene har eget bad, små kjøleskap og kaffetraktere. Kontakt EduPlanet for prisinformasjon for disse rommene.

GLS Off Campus

GLS tilbyr også flere leiligheter utenfor campus, eksklusivt for studentene. Alle leilighetene er fullt utstyrt med kjøkken, bad, TV og WiFi – noen av dem har også stue, vaske- og oppvaskmaskin. Det er 1-3 soverom i hver leilighet som kan bookes som enten dobbeltrom eller enkeltrom. Sengetøy og håndklær er inkludert. Frokost inntas uten ekstra på GLS kafeteria. Disse leilighetene er for øyeblikket tilgjengelige:

 • Lake Weissensee, 20 minuter med direkte trikk til GLS
 • Dreisener Strasse, 25 minutters gange til GLS
 • Schwedter Strasse, Leiligheter med balkong – 6 minutters gange til GLS

Innkvartering hos tysk vert

Du kan også bo i en delt leilighet med Berlinere: studenter eller voksne. Noen ganger kan det være et par som leser på universiteter som leier ut et soverom, og noen ganger kan det være en yrkesaktiv person som har et rom til overs. Det er en fin mulighet til å øve på språket og få noen gode tips om severdighetene i Berlin! Leilighetene ligger i forskjellige deler av byen, fra 5 til 40 minutter med buss / metro til skolen. Du har ditt eget rom, men deler bad og kjøkken med personen(e) du bor hos. Lån av sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. Du kan bestille en delt leilighet med eller uten frokost. Dette er det rimeligste boalternativet!

Vertsfamilie

Et annet alternativ er å bo hos en vertsfamilie. Det kan være ektepar, samboere, enslige eller familier med barn. Alle vertsfamilier blir kontinuerlig kontrollert av skolen, som legger stor vekt på å ta godt vare på studentene som bor hos dem. Hos vertsfamilien har du ditt eget rom med seng, bord og garderobe, men deler badet med resten av familien. WiFi finnes sjelden i vertsfamilier, men selvfølgelig på skolen.

NB! Familiene som tilbyr middag ligger vanligvis litt lenger unna skolen, opptil 50 minutter med buss / metro. Hvis du ikke ønsker en så lang reise, kan du bestille overnatting hos en familie med bare frokost eller bo hos en tysk vert (uten måltider).

Student Residence

En annen relativt rimelig innkvartering er å bo i din egen leilighet i et studenthus. GLS leier ut 30 mindre leiligheter i en moderne student residence, omtrent 25 minutter med sykkel fra skolen. Student residence er stort sett bebodd av tyske universitetsstudenter. Leilighetene er omtrent 21 kvm store og er utstyrt med bad, kjøkken, TV, Wifi og sengetøy. Vaskemaskin er tilgjengelig for lån i underetasjen i studenthuset.

Kurspriser

20 leksjoner per uke

 • 1 uke: 3 040
 • 2 uker: 3 880
 • 3 uker: 5 340
 • 4 uker: 6 960
 • 6 uker: 9 600
 • 8 uker: 12 770
 • 12 uker: 17 270
 • 13 uker: 18 460
 • 16 uker: 23 040
 • 20 uker: 29 320
 • 24 uker: 31 940
 • 32 uker: 43 990
 • 36 uker: 49 040
 • 40 uker: 54 940
 • Ekstra uke (+24u): 1 350

25 leksjoner per uke

 • 1 uke: 3 500
 • 2 uker: 4 560
 • 3 uker: 6 460
 • 4 uker: 8 520
 • 6 uker: 11 840
 • 8 uker: 15 310
 • Ekstra uke: 1 590

30 leksjoner per uke (minigruppe)

 • 1 uke: 4 000
 • 2 uker: 6 090
 • 3 uker: 9 080
 • 4 uker: 11 680
 • 6 uker: 15 920
 • 8 uker: 21 000
 • Ekstra uke (>12): 2 350

30+ kurs på tysk

 • 1 uke: 3 240
 • 2 uker: 5 380
 • 3 uker: 7 720

Sesongtillegg juni-august

 • Per uke: 400

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tyskkurs i Berlin på GLS Sprachschule:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!