Vis studentum.no som: Mobil

Medisinutdanning Tsjekkia - Charles University, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid/deltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vårsemester og Høstsemester - Praha
Delvis

Medisinutdanning Tsjekkia - Charles University, EduPlanet

studere medisin i praha - eduplanet

Studer medisin i Tsjekkia

Ønsker du å bli lege og samtidig få nye opplevelser gjennom utenlandsstudier? Søk på Charles University i Praha gjennom EduPlanet. Dette er et av verdens eldste universiteter, med røtter helt tilbake til 1348.

På Charles University møter du studenter fra hele Europa. Universitetet har et godt rykte verden over og topper mange rankingslister, deriblant Jiaotong University i Shanghais, QS World University Rankings og Times Higher Education World University Rankings. Her kan du utdanne deg til lege over 6 år, hvilket gir deg tittelen Medical Doctor (MD).

EduPlanet samarbeider med Charles Universitys andre medisinske fakultet, som ble grunnlagt på starten av 1900-tallet. I dag utdanner de årlig mer enn tusen leger, og en økende andel av disse er fra Norden. I området finnes det flere biblioteker og studielokaler tilgjengelig for deg som student.

Jobbe i hvilket EU-land du vil

Ettersom det finnes egne EU-direktiv som likestiller medisinutdanninger i alle land i EU, er det å studere medisin eller odontologi i Tsjekkia et trygt valg. De felles direktivene innebærer at vitnemålet ditt godkjennes i hvert EU-land, og gir deg tillatelse til å arbeide som lege eller tannlege der uten krav om kompletterende utdanninger eller språkkunnskaper. Å ta en medisinutdanning i Tsjekkia er med andre ord et utmerket alternativ!

Bare med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen
For kontakt eller mer informasjon om Medisinutdanning Tsjekkia - Charles University, EduPlanet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

Praha – en av de vakreste byene i Europa

Mange anser Praha for å være en av de vakreste hovedstadene i Europa, med sine brosteinsgater, kupler fra barokken og spir fra middelalderen. Hovedstaden omtales ofte som en magisk og vakker by, og mange drar tilbake hit på grunn av den romantiske atmosfæren.

Bolig

Som student kan du velge mellom ulike boligalternativ, alt etter hva du foretrekker. Vil du leie en privat leilighet eller et rom, er det enklest å få tips om seriøse utleiere fra skolen. Det finnes også en rekke studentboliger, som kan passe for deg som raskt vil komme inn i studielivet og lære å kjenne andre studenter. Studentboligene ligger 1,5-13 km fra skolen og blir rask fylt opp. Vær derfor ute i god tid, dersom du foretrekker dette alternativet.

Fritid

Praha har et hav av fritidsaktiviteter å by på. I tillegg til utallige kafeer, barer og restauranter, har universitetet et stort antall studentforeninger – noen for spesifikke fakulteter og noen felles for hele Charles University. Som internasjonal student blir du tatt varmt imot av eldre studenter under Freshers Week, og du vil raskt komme inn i fellesskapet.

Du som virkelig ønsker å fokusere på puggingen, kan finne flere biblioteker og andre bra studielokaler rundtom i Praha. Ett av dem er åpent døgnet rundt (!). Men husk også, man sprinter ikke gjennom et maraton, og du vil virkelig tjene på å også ha det hyggelig ved siden av studiene.

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Charles University, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptakskrav

For å få opptak på Charles University, må du ha bestått en opptaksprøve som du tar i Praha (ler mer om dette nedenfor). Du må også ha vitnemål fra videregående skole for å kunne få opptak.

Opptaksprøven

Prøven tas på universitetet i Praha. Det pleier finnes to datoer å velge mellom, men du får kun ta prøven én gang per år. Prøven består av fem deler, hver på 60 poeng, innen emnene biologi, kjemi, fysikk og logikk, samt et intervju. De første fire delene er skriftlige, og man har maks 75 minutter på disse. Hver del består av 15 spørsmål. Logikkdelen består av oppgaver som ligner de du kan finne i en vanlig IQ-test, det vil si bilder der du skal oppdage rekkefølger og logiske sammenhenger.

Intervjudelen er ganske enkel, forutsatt at engelskferdighetene dine er gode. Studenten trekker to tilfeldige spørsmål fra et sett med spørsmålskort. Eksempel på spørsmål kan være:

 • Er det ok for en lege å engasjere seg følelsesmessig i sine pasienter?
 • Skal helsetjenester være gratis for alle?
 • Kan en lege i noen tilfeller tvinge en pasient til behandling?

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

Medisin

Medisinprogrammet går over 6 år og undervises på engelsk. De første tre årene er først og fremst viet teori, blant annet kurs i biokjemi og anatomi, imens de tre resterende årene er mer kliniske. I disse inngår kurs i pediatri, farmakologi og internmedisin. Undervisningen foregår på byens universitetssykehus, hvilket krever at studentene også tar kurs i tsjekkisk språk. 

Medisinstudier i utlandet – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU-land.

Kostnader

Kontakt EduPlanet for aktuelle kursavgifter.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisinutdanning Tsjekkia - Charles University, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisinutdanning Tsjekkia - Charles University, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!