Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Slovakia - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vårsemester og Høstsemester - Kosice
Delvis

Medisin & Tannlege - Slovakia - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet

studere medisin i slovakia - eduplanet

Utdann deg til tannlege eller lege i Slovakia

P. J. Šafárik Universitet i Slovakias nest største by Košice har fem fakulteter, der man kan studere medisin, vitenskap, kunst, juss og statsforvaltning. Byen Košice har sterke akademiske tradisjoner. Det første universitetet her ble grunnlagt allerede på 1600-tallet. Med tiden ble utdanningssystemet utviklet og nye fakulteter og institusjoner skapt. År 1959 ble P. J. Šafárik Universitet grunnlagt, men det medisinske fakultetet ble allerede i 1949 regnet som del av Slovakisk universitet.

Utdanningen har en høy standard, som gjør deg rustet for å arbeide som lege i Norge eller internasjonalt. P. J. Šafárik Universitet er medlem i European University Association (EUA), samt flere andre betydningsfulle organisasjoner, og samarbeider med flere andre universiteter både i Slovakia og i andre land. Med medisinutdanning fra P. J. Šafárik Universitet kan du jobbe i alle landene i EU, samt i en rekke andre land. 

Spesialtilbud

Du som søker på Pavol Jozef Safarik University gjennom EduPlanet mottar helt kostnadsfritt skolens offisielle forberedelsesmateriale, og får i tillegg gratis informasjonsmøter på nett om hvordan du best mulig forbereder deg til opptaksprøven!

Bare med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen
For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Slovakia - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

KOŠICE – en vakker kulturby

Košice er Slovakias nest største by, med rundt 260,000 innbyggere. Byen er svært vakker, og har mange gamle og spektakulære bygninger, kirker og historiske monumenter. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet og har med tiden blitt utviklet til et av landets kommersielle, vitenskapelige og kulturelle sentre. Som en av Europas fremste kulturhovedstader, finnes det mye å både se på og gjøre i byen. En kan besøke museer og kunstgallerier, gå på teater eller kino, eller nyte noen av byens musikk-klubber. Byen er også en ungdommelig by, det gjennomsnittsalderen på befolkningen er 35 år.

Bolig

Universitetet kan hjelpe førsteårsstudenter med å finne bolig på studentherberger, men mange studenter foretrekker å finne sin egen bolig. Ønsker du egen eller delt leilighet, kan det være lurt å dra til Košice for å lete etter dette noen dager før skolestart. EduPlanet kan hjelpe deg med lenker til boligsider, samt med kontaktinformasjon til studentherberger.

FRITID

Det finnes en rekke studentforeninger og klubber på P. J. Šafárik Universitet. Som medisinstudent kan du bli medlem i Association of the Students of Medicine in Košice, og delta i flere av klubbens ulike aktiviteter. Dette kan blant annet være prosjektene "Dental Alarm" og "Day for health", aktiviteter for barn innlagt på sykehus, samt idretts- og kulturarrangementer. 

I tillegg til at det finnes mye å ta seg til i Košice, er byen også et perfekt utgangspunkt for utflukter til flere store europeiske byer. Du kan blant annet reise med tog fra Košice till Slovakias hovedstad Bratislava på 5 timer, til Ungerns hovedstad Budapest på 3,5 timer, samt til Tsjekkias hovedstad Praha på 8 timer. Fra Østerrikes hovedstad Wien går det dessuten direktebuss til og fra Košice.

Du trenger for øvrig ikke dra langt dersom du søker eventyr og naturopplevelser. Ta med deg studiekameratene dine og utforske Košice vakre omgivelser. Liker du vintersport finnes nærmeste ski-anlegget i Kavečanyendast, 9 km fra Košice, med en skisesong som strekker seg fra desember til februar.  

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Pavol Jozef Safarik University, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptakskrav

For å få opptak til medisin- eller tannlegeutdanningen, må du bestå en opptaksprøve i kjemi og biologi, samt ha gode engelskferdigheter. Utover dette må du også ha godkjent vitnemål fra videregående skole.

OPPTAKSPRØVE 

Opptaksprøven består av 100 spørsmål i kjemi og 100 spørsmål i biologi, som du har 2,5 timer på deg til å besvare. EduPlanet arrangerer hvert år denne prøven i Sverige mot en avgift. Du kan også velge å ta prøven i Slovakia.

Meld deg på webinaret, send inn dine spørsmål eller motta søknadsskjema fra EduPlanet her!

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

Medisin

Medisinutdanningen går over 6 år og undervises på engelsk. Etter avsluttet utdanning får du tittelen "Doctor of General Medicine" (MUDr., hvilket tilsvarer MD). I løpet av de to første studieårene studerer du det slovakiske språket ved siden av de medisinske emnene. Du skal kunne språket på et nivå som er tilstrekkelig for å kunne kommunisere med pasienter i praksisperioden. Fra det fjerde semesteret starter du også på de valgfrie emnene (eksempelvis Medical Law, Biostatistics). Som valgfritt emne kan du velge både emner som undervises på det medisinske fakultetet og emner som undervises på andre fakulteter. For å kunne gå opp til eksamen må du bestå sluttprøven både i de obligatoriske og de valgfrie emnene. Studentene praktiserer på universitetssykehuset og andre helseinstitusjoner.

Tannlege

Tannlegeutdanningen ved P. J. Safarik University går også over 6 år. Etter avsluttet utdanning har du oppnådd tittelen "Doctor of Dental Medicine" (MDDr., tilsvarende DMD). I de to første studieårene må du studere det slovakiske språket ved siden av de medisinske emnene. Etter fullført utdanning kan du arbeide som tannlege.

Medisinstudier i utlandet – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU-land.

Kostnader

Medisin- og tannlegeprogrammet

Kontakt EduPlanet for aktuelle semester- og prøveavgifter eller se deres hjemmeside.

EduPlanet tar ingen ekstra kostnader for å hjelpe deg med din søknad til University of Pavol Jozef Safarik. Du betaler alle kursavgifter direkte til skolen. Kontakt EduPlanet allerede i dag for søknadsskjema, karaktervurdering eller mer informasjon!

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Slovakia - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Slovakia - Pavol Josef Safarik University, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!