Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vårsemester og Høstsemester - Szczecin
Delvis

Medisin & Tannlege - Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet

studere medisin i polen - eduplanet

Pomeranian Medical University – Populær medisinutdanning i Polen

Ønsker å studere medisin eller odontologi i utlandet, men fortsatt nær Norge? Frister det med et populært universitet med lave priser? Velg Pomeranian Medical University (PMU) i Polen! Her finnes både tannlege- og medisinutdanninger.

PMU har tatt imot internasjonale studenter til sine engelskspråklige studieprogram siden 1996. Universitetet ble grunnlagt i 1948, og har i dag over 4000 studenter. Hvert år studerer rundt 130 av disse medisin og 30 odontologi. Mange lokkes av de lave prisene og den høye standarden. Medisinutdanningen er kjent for sine trivelige lærere, samt små klasser med et godt samhold. 

Jobb i hvilket EU-land du vil

Ettersom det finnes egne EU-direktiv som likestiller medisinutdanningene i alle land innen EU, er det å studere medisin eller tannlege i Polen et trygt alternativ. EU-direktivet medfører at utdanningen din blir godkjent i alle land i EU, og at du kan arbeide som lege eller tannlege i disse landene uten etterutdanninger eller språkkurs. Å studere medisin i Polen er med andre ord et et utmerket valg!

Bare med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen
For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bosted og fritid

SZCZECIN – nært havet og full av historie

Allerede på 800-talet startet bebyggelsen i Szczecin og rundt elven Oder. Byen er bygget om flere ganger siden verdenskrigen, og har blitt utviklet til en moderne by med brede gater og masse grønne parkområder.

Bolig

I Polen har de et annerledes boligsystem, hvor det er store sjanser for å raskt få leie en bolig som passer deg. Mange velger å bo sammen med venner, for å holde kostnadene nede. PMUs egne studentboliger ligger 1 kilometer fra skolen, nær både matbutikker, parker og sykehuset du kan få praktisere på. Her finnes det også en bygning kalt Eskulap, som tilbyr bolig for deg som ikke er fra Polen.

FRITID

Om du synes Szczecin minner litt om Paris, så har du helt rett. Byplanleggingen er tegnet av samme byarkitekt som den franske hovedstaden, og er en stil som følger byen og dens vekst. Som turist (eller student) kan du gå turer langs havneområdet eller få en guidet tur i det gamle slottet. Et annet tips er gamlebyen (Old Town), som på folkemunne kalles "Brand New Old Town". Denne bydelen ble bygget på nytt på 1900-tallet og er fremdeles ikke ferdig, men er helt klart verdt et besøk. Shoppingmuligheter og uteliv finner du i overflod.

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til PMU, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Grunnleggende opptakskrav

Minst tre fullførte fag i Kjemi, Biologi eller Fysikk. Noen av disse fagene må være tatt på 2/B-nivå. Du må ha karakter D eller bedre i fagene. Dersom du har tatt to fag i ett emne, er det godkjent at du har lavere karakter enn D i det første fag, men ikke det andre. Faget på høyest nivå må alltid være bestått med karakteren D eller høyere.

Du må gjennomføre en engelsktest: IELTS, TOEFL eller Cambridge med minst følgende resultat:

 • IELTS: 6.0
 • TOEFL iBT: 87
 • Cambridge eksamen FCE eller CAE med karakter B, eventuelt CPE med karakter C

Kontakt EduPlanet for mer informasjon om opptakskravene.

Søknad

EduPlanet hjelper deg med søknaden din fra start til slutt. Du får en personlig kontakt som du alltid kan henvende deg til dersom noe føles uklart.

Program

MedisinUtdanningen

6-årig utdanning på engelsk som gir deg tittelen Medicinae Doctor (MD). De to første årene studerer du grunnleggende emner i blant annet fysiologi og kjemi. Det tredje året studerer du klinisk forberedende emner som immunologi og internmedisin. Det fjerde og det femte året er tilegnet mer avanserte emner som onkologi og nevrologi. Det sjette studieåret skal du gjennomføre praksis på et universitetssykehus. Programmet tilsvarer 360 ECTS-poeng. 

Tannlegeutdanningen

5-årig utdanning på engelsk som gir deg tittelen Lekarz Dentysta (Tannlege). Universitetet er kjent for å ha en høy standard på tannlegeutdanningen, med en svært moderne utrustning. I utdanningen inngår grunnleggende kurs i blant annet medisinsk kjemi, biofysikk, cellebiologi m.m., samt klinisk forberedende kurs som patofysiologi, medisinsk psykologi, endodonti, proteselære og oralkirurgi. Merk at du må gjennomføre din turnus i Polen dersom du tar tannlegeutdanning på et polsk universitet.

I begge programmene inngår obligatoriske kurs i polsk, slik at du enklere kan gjennomføre praksisen din i Polen. Utdanningen er på engelsk, så du trenger ikke lære deg akademisk polsk.

Medisinstudier i utlandet – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU-land.

Kostnader

Medisin

År 1: €10 200
År 2 - 6: €9 900 per år 

Tannlege

År 1: €10 200
År 2: €9 900
År 3-5: €10 900 per år

Avgifter, opptak:

Søknadsavgift: 85 PLN, ca 200 SEK
Pre-Course avgift: 250 PLN, ca 550 SEK  

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Polen - Pomeranian Medical University, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!