Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Silesia, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vår og Høst - Katowice
Delvis

Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Silesia, EduPlanet

studere medisin i polen - eduplanet

Studere medisin i Polen på Medical University of Silesia

Medical University of Silesia (SUM) i Katowice er Polens største medisinuniversitet. Universitetet, som ble grunnlagt i 1948, tilbyr utdanninger innen mange ulike fagområder, men er først og fremst orientert mot medisin- og helsefag.

I starten hadde universitetet navnet Medical Academy og var plassert i Rokitnica Bytomska. Først i 1949 fikk universitetet navnet Medical University of Silesia. Universitetet har ønsket internasjonale studenter velkommen til sine studieprogram siden 2006. Rundt 10,000 studenter studerer på universitetet, hvorav rundt 3000 studerer medisin.

For hvem?

Utdanningene på Medical University of Silesia passer for deg som vil studere en medisin- eller tannlegeutdanning av høy kvalitet i utlandet, men som kanskje ikke kommer inn på tilsvarende utdanning i Norge. Utdanningen er internasjonalt anerkjent, og gir deg mulighet til å arbeide som lege både i Norge og i utlandet etter studiene.

BARE MED EDUPLANET

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen

Medisinstudier i utlandet innen EU

Å studere medisin i Polen er et trygt valg, ettersom det finnes spesielle direktiver for medisinutdanning innen EU. Disse direktivene innebærer at hver medlemsstat godkjenner ditt utdanningsbevis fra et annet EU-land, samt at du får tillatelse til å arbeide som lege eller tannlege uten at det stilles spesifikke krav om kompletterende utdanning eller språkkunnskaper.

Opptakskrav/Søknad

Korfattet: Vitnemål fra videregående skole + opptaksprøve.

For å kunne søke opptak til Medical University of Silesia kreves det at du har godkjent vitnemål fra videregående skole. Får å få opptak må man gjennomføre og bestå universitetets opptaksprøve. Opptaksprøven består av spørsmål innen enten biologi, kjemi/biologi, fysikk/kjemi eller fysikk.

Krav til engelskkunnskaper

Du må gjennomføre en engelsk språktest, som eksempelvis IELTS, TOEFL, eller Cambridge. På denne må du ha følgende eller bedre resultat:

 • IELTS 6.0 eller bedre
 • TOEFL (PBT) 510 eller bedre
 • Cambridge eksamen B2 nivå (minst 160 poeng).

Ta gjerne kontakt med EduPlanet dersom du ønsker å vite mer om disse testene eller ønsker å motta en forkunnskapstest som du kan gjennomføre på nett.

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Bolig og fritid

KATOWICE

Katowice ligger sør i Polen, nær grensen til Tsjekkia, og er en gammel industryby som hadde sin glanstid på 1950-tallet. I dag har industrien minsket betraktelig, og byen satser mer på små bedrifter og handel. Det finnes ikke så mange severdigheter i byen, men dette kompenseres av et bredt tilbud av ulik underholdning.

Campus Dormitory

Mange studenter velger å bo i skolens studentboliger i begynnelsen, for deretter å søke etter egen leilighet. På campus finnes det 7- og 8-etasjers bygninger med studentboliger. Du søker selv plass på universitetets hjemmeside.

Leie leilighet

For deg som skal bli værende i Katowice for en lengre periode, er det både billigere og kanskje mer trivelig å leie en leilighet. Mange velger å skaffe seg en romkamerat, hvilket gjør kostnadene enda lavere. En "vanlig" leilighet med ett rom og kjøkken koster ca 250-500 Euro i måneden.

Kostnader

Besøk EduPlanets hjemmeside for å se aktuelle kursavgifter og obligatoriske avgifter for din søknad til Medical University of Silesia. Opplysningene finner du under fanen "Priser och Datum".

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Silesia, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Silesia, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!