Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vårsemester og Høstsemester - Lodz

Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet

medisinstudier i polen - eduplanet

Medisin- og tannlegeutdanning i Polen

Łódź Medisinske Universitet (MUL) er Polens største medisinske universitet med mer enn 8900 studenter som studerer medisin og helse. Universitetet ligger i byen Łódź og har tilbydd medisinsk utdanning siden 1950-tallet. Siden 2003 har de også tilbydd medisinsk utdanning på engelsk for internasjonale studenter fra hele verden, og de har mange studenter som vil studere til nettopp å bli lege i Polen.

I dag studerer 400 utenlandske studenter på den engelske avdelingen for medisinstudier i Polen. MUL anses for å være det absolutt beste universitetet i Polen. De internasjonale studieprogrammene på engelsk ble startet her først i de senere år, da universitetet allerede hadde fylt opp plassene med polske studenter.

Universitetet anses også å være et av Polens ledende forskningssentre innen medisin, med over 300 pågående forskningsprosjekter. EduPlanet har fordelen av å være Lodz Medisinske Universitets eneste representant i Sverige.

Medisinutdanning med god rykte og høy standard

Universitetet holder høy internasjonal standard. Det medisinske fakultetet, der den engelske avdelingen inngår, har mottatt flere prestisjefylte priser for sin akademiske standard og sin behandling av studentene. 

Det finnes flere grunner til å studere på Lodz Medisinske Universitet. I tillegg til sitt gode rykte og sin høye standard, har de lavere priser sammenlignet med medisinuniversiteter i for eksempel Warszawa, Kraków og Gdańsk.

Etter å ha studert medisin i Polen, er du autorisert for arbeid i alle land i EU.

Bare med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Om du søker gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veileder innen medisinstudier
 • Vurdering av opptak/søknad
 • Forberedende kurs for studier og opptaksprøver 
 • Ukentlig webinar med all informasjon om det å studere utenlands  
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen 

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til MUL, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Bosted og fritid

LODZ – for deg som vil leve studentlivet i Polen

Lodz er Polens tredje største by, med cirka 750,000 innbyggere, og ligger 13,5 mil sydvest for Warszawa. I byen finnes det mange trivelige parker, som gir en hyggelig og landlig følelese ved siden av bylivet. Det finnes en rekke barer og restauranter hvor byens universitetsstudenter bidrar til en ung og livlig stemning. Lodz har i de senere årene blitt en av Polens mest besøkte byer.

Bolig

Universitetet tilbyr bolig på campus i to korridorer. Spesielt førsteårs- og andreårsstudenter oppfordres til å bo på studentbolig, både for å bli kjent med Lodz og med sine medstudenter. Studentboligene er tiltenkt både polske og internasjonale studenter, og har engelsktalende personale.

Du som foretrekker å bo utenfor campus vil få en liste over private boligagenter etter at du har fått plass på studiet. I forbindelse med opptak, kontakter du selv skolen for å søke om å få leie en av disse boligene. Søk så tidlig som mulig, det blir raskt fullt!

FRITID

Da MUL er et av de største universitetene i Polen, kan det også by på mange møteplasser og arrangementer for sine studenter. Universitetet har flere ulike studentforeninger med aktiviteter innenfor eksempelvis idrett og kultur. For medisinstudentene finnes det også en egen studentforening. Her har du med andre ord mange muligheter til å møte andre studenter og ha en trivelig studietid!

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Vitnemål fra videregående skole 
 • Tilstrekkelig karakter i naturfagene
 • Godkjent opptaksprøve

Opptaksprøve

Prøven består av 4 spørsmål i to emner innenfor kjemi, fysikk, biologi eller matematikk. Du velger selv hvilke to emner du vil ta prøven i. Prøven besvares via nettet, og du behøver dermed ikke å dra noe sted. Du får vite om du er godkjent for å ta opptaksprøven etter at universitetet har gått gjennom karakterene dine.

Studiefakta, Tittel m.m

Medisinstudiet

Utdanningene innen medisin er åpne for internasjonale studenter, og all undervisningen foregår på engelsk. I løpet av utdanningen vil du også studere polsk, hvilket gjør det enklere å gjennomføre praksisen på sykehus. I de praktiske delene vil det alltid være en lege som kan engelsk tilstede. De første tre årene kombineres teori med praktisk laboratorieøvelse. Fra og med det fjerde året vil den praktiske treningen på sykehus dominere.

Tannlegestudiet

Tannlegeprogrammet på MUL går over 5 år. De første to årene studerer du først og fremst grunnleggende teoretiske emner, som blant annet anatomi, medisinsk kjemi, biologi, biofysikk, fysiologi, histologi  og cellebiologi. I det andre studieåret inngår i tillegg klinisk forberedende kurs med praktiske innslag innen blant annet farmakologi, patofysiologi, mikrobiologi og medisinsk psykologi. De kliniske emnene starter i den siste delen av det fjerde studieåret, hvor du vil studere pediatrisk tannhelse, endodonti, ortodonti, proteselære, oralkirurgi etc. 

Medisinstudier i utlandet – går det?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes spesielle EU-direktiv som likestiller medisinutdanninger i alle EU-land.

Kostnader

Medisin:

År 1-2: €10 500
År 2-6: €11 000

Tannlege:

År 1-5: €13 000

avgifter, opptak:

Søknadsavgift: €120
Administrasjonsavgift: €200
Ekstra avgift for transfer-studenter: €300

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Sveriges største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svensk, men har studenter fra mange andre land. Hovedkontoret ligger i universitetsbyen Uppsala, og de har i tillegg et kontor i Stockholm. EduPlanet har en PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også svensk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classrom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • MUL i Lodz (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er svensk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

Sysslomansgatan 35 A
752 23 Uppsala


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Polen - Medical University of Lodz, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!