Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Masaryk University, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid/deltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vårsemester og Høstsemester - Brno
Delvis

Medisin & Tannlege - Masaryk University, EduPlanet

studere medisin i tsjekkia - eduplanet

Studere medisin i Tsjekkia!

Drømmer du om å bli lege, tannlege eller fysioterapeut og samtidig oppleve noe helt nytt gjennom utenlandsstudier? Søk på Masaryk University i Tsjekkia gjennom EduPlanet! I den populære studentbyen Brno tilbys alt fra shopping og uteliv til fine områder for spaserturer. Liker du å treffe nye mennesker og kjenner deg klar for en utdanning utenlands, er dette riktig valg for deg!

EduPlanet samarbeider med det medisinske fakultetet ved Masaryk University, en av de eldste institusjonene i Tsjekkia. Den praktiske utdanningen skjer på de to universitetssykehusene Bohunice og St. Anne’s. Utdanningen undervises på engelsk, og legeautorisasjonen herfra er gjeldende i hele EU.

Moderne universitet med gamle aner

Masaryk University i Brno ble grunnlagt i 1919 og har i dag rundt 43,000 studenter. Mange av disse er internasjonale studenter fra hele Europa. Brno er en "studentby" og universitetet er det nest største i Tsjekkia. Universitetets lokaler er nye og moderne, og både undervisningen og forskningen holder høy standard. Opptak skjer gjennom opptaksprøve.

Jobb i hvilket EU-land du vil

Ettersom det finnes spesielle direktiv innen EU, er det å studere til lege eller tannlege i Tsjekkia et trygt valg. Det felles direktivet innebærer at eksamensbeviset ditt godkjennes i hvert land i EU, og gjør deg i stand til å arbeide som lege/tannlege der uten krav om kompletterende utdanninger eller språkkunnskaper. Å studere medisin i Tsjekkia er et utmerket alternativ!

Bare med EduPlanet 

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen

Bolig og fritid

BRNO – TSJEKKIAS STUDENTBY

Universitetsbyen med Brno, med sine 400,000 innbyggere, lokker studenter fra hele verden. Her blandes det tradisjonelle tsjekkiske med alt en europeisk storby kan tenkes å ha. Byen er passelig stor for studenter – du kan relativt enkelt reise rundt. Her finnes et brosteinsbelagt sentrum, med butikker, restauranter og kafeer, samt kulturelle severdigheter som blant annet St. Peter- og Paulskatedralen. I byen finner du også et pulserende uteliv, som lokker mange studenter. Byen er også omringet av grønne åser, store vingårder og frodig natur. Brno er med andre ord en by det er vanskelig å ikke like!

Bolig

Studentbolig passer for deg som raskt vil bli kjent med studentlivet og få nye venner. I Vinařská, som ligger ti minutter med t-bane fra sentrum, bor de fleste av de internasjonale studentene. Her deler du bolig med en annen student, og rommet er utrustet med alt du trenger. I området finnes det også gym, badstu, kafé og kantine. Ønsker du å heller leie privat, går også dette fint. Ta kontakt med EduPlanet, så hjelper de deg med mer praktisk informasjon rundt boligalternativene.

FRITID

Brno ligger i Moravia, sør i Tsjekkia. Landskapet er vakkert, med vingårder og bølgende åser i sør og de bohemsk-moraviske høglandene i nord. Kort fra byen finnes det med andre ord gode muligheter for gåturer, camping, skigåing og andre eventyr. Alle studentene ved Masaryk University må dessuten hvert semester velge et av universitetets mange idrettskurs, for å fremme tankesettet ”healthy body, healthy mind”.

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Masaryk University, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptakskrav

 • Vitnemål fra videregående skole
 • Du må være minst 18 år gammel
 • Du må bestå opptaksprøven

Opptaksprøve

Du som søker på en av medisinutdanningene ved Masaryk University må bestå en opptaksprøve. Du velger å besvare testen enten i Sverige eller i Tsjekkia. Testen kan tas én gang per år.

Testen består av tre deltester innen emnene biologi, kjemi og fysikk/matematikk. Hver deltest har 40 flervalgsspørsmål med fem svaralternativ, hvorav ett av disse er korrekt. Hver deltest tar 60 minutter. For å besvare testen trenger du en enkel kalkulator, annet materiale er ikke tillat.

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

Medisin

Medisinutdanningen går over 6 år og inkluderer alt fra grunnleggende teoretiske kurs innen fysiologi og kjemi til klinisk forberedende kurs som immunologi, mikrobiologi og nevrologi. Det siste året skal du ha praksis på et av universitetssykehusene, enten Bohunice eller St. Annés. Du skal også studere tsjekkisk ved siden av de medisinske emnene, for enklere å kunne gjennomføre praksisen det siste studieåret. All annen undervisning foregår på engelsk.

Tannlege

Tannlegeutdanningen går over fem år og består av emner som blant annet anatomi, biologi, forebyggende tannhelse og kirurgi. Dess lengre du er kommet i studieprogrammet, dess mer spesialiserte og praktiske blir kursene. Ved slutten av utdanningen skal du gjennomføre en praksisperiode på 15 uker. Praksisen skal også utføres i sommerferien. På samme måte som i medisinutdanningen, inngår kurs i det tsjekkiske språket. Resten av undervisningen foregår på engelsk.

FYSIOTERAPI

Fysioterapiutdanningen går over tre år og undervises på engelsk. Ved siden av emnene i fysioterapi, må du også ta kurs i det tsjekkiske språket. I utdanningen kombineres teori med praksis, og du studerer emner som blant annet fysiologi, biokjemi og patofysiologi.

Medisinstudier utenlands – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål fra studenter som er interessert i å studere medisin i utlandet, deriblant Litauen, er hvordan det rent praktisk fungerer med autorisasjon og lisens til å arbeide som lege. Dette er sjeldent et problem, da det finnes egne EU-direktiver som likestiller medisinutdanningene i alle EU-land. 

Kostnader

Kontakt EduPlanet for informasjon om aktuelle semester- og prøveavgifter.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Masaryk University, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Masaryk University, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!