Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Litauen - Lithuanian University of Health and Sciences, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Høstsemester - Kaunas
Delvis

Medisin & Tannlege - Litauen - Lithuanian University of Health and Sciences, EduPlanet

studere medisin i litauen - eduplanet

Utdann deg til lege, tannlege eller veterinær i Litauen

Er du interessert i å bli lege, tannlege eller veterinær og ønsker å få nye og spennende opplevelser med på kjøpet? Ta din utdanning på Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen – et av Europas mest populære universitet for medisinstudier.

Lithuanian University of Health Sciences, eller Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitetas (LSMU) som universitetet heter på litauisk, ble grunnlagt i år 1919. Gjennom årene har universitetet blitt utviklet og endret karakter. I år 2010 ble skolen slått sammen med veterinærskolen Lithuanian Veterinary Academy, hvilket ga universitetet det varierte studietilbudet det har i dag.

LSMU kan i dag titulere seg som Litauens største universitet innen sitt område. Her går mer enn 6000 studenter, spredt på seks fakulteter. Blant de nordiske studentene på skolen er veterinær, lege og tannlege de vanligste studieemnene. 

Praksis på universitetssykehuset

For at du som student ved LSMU skal lære deg så mye som mulig, består utdanningene av en kombinasjon av teori og praksis. Studentene utfører store deler av utdanningen sin på universitetssykehuset. Sykehuset tar årlig 75,000 pasienter, og er dermed viktig både for universitetet og for Kaunas innbyggere. 

”Professorene, lærerne, sykehusområdet og biblioteket er veldig godt organisert, og gir meg all støtten jeg trenger i studiene mine. Etter min mening, så taler det økende antallet europeiske studenter som søker seg hit for seg selv.”
- Sini Saju, medicinstudent vid LSMU

Jobb i hvilket EU-land du vil!

Ettersom det finnes egne EU-direktiv som likestiller medisinutdanningene i EU, er det å studere medisin/odontologi i Litauen et trygt valg. De felles direktivene innebærer at utdanningen din godkjennes i hvert EU-land, og gir deg tillatelse til å praktisere som lege/tannlege der uten at du trenger videre utdanninger eller språkkunnskaper. Å ta medisinstudier i Litauen er et utmerket alternativ!

Bare med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra Sveriges beste veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Sverige til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Lithuanian University of Health Sciences, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Bosted og fritid

KAUNAS – en studentby med gamle aner

Kaunas er Litauens nest største by med rundt 300,000 innbyggere. Kaunas er en typisk studentby, med alt det innebærer. Du som befinner deg her for å studere til å bli lege, tannlege eller veterinær, kan i tillegg nyte et stort tilbud av kultur og historie, et yrende byliv og et kafétilbud for alle smaker. Byen har urgamle aner (med spor av bebyggelse allerede fra ca tusen år f.Kr.) og har gjennom årenes løp spilt en stor rolle på grunn av sin strategiske beliggenhet mellom Litauens to største elver, Nemunas och Neris.

Bolig

En bra måte å komme seg raskt inn i studielivet på, er å bosette seg i LSMUs studentboliger på campus. Dette er nemlig en mulighet for deg som er førsteårsstudent på universitetet. De resterende studieårene må du finne din egen bolig utenfor skolen. I studentboligene kan du velge å bo alene eller sammen med andre, og har tilgang til alle fasiliteter du trenger. Husk å være tidlig ute med å søke om studentbolig for å få plass.

FRITID

LSMU med campus har moderne og "freshe" lokaler med bibliotek, restauranter og kafeer, der du både kan studere og sosialisere. Vil du i stedet tilbringe tid i selve byen, finnes det mye å utforske. Kaunas er en typisk studentby med et rikt kultur- og natteliv. Byen er også historisk interessant, med museer som forteller om byens lange historie.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Fullført videregående skole
 • Godkjent karakter i de første fagene i Kjemi og Biologi
 • Tilstrekkelige språkferdigheter i engelsk (karakter fra videregående skole er som oftest tilstrekkelig)
 • Bestått opptaksprøve

Opptaksprøve

Du som søker utdanning ved LSMU må bestå en opptaksprøve. Du kan velge å ta prøven i Sverige eller på plass i Litauen. Prøven består av to deltester i emnene biologi og kjemi. Hver deltest har 30 flervalgsoppgaver. Du har 1 time og 30 minutter på deg til å besvare prøven.

Etter de skriftlige deltestene, gjennomfører deltakerne individuelle intervjuer sammen med representanter fra LSMU. Dette for at universitetet skal få mer kunnskap om deg som person og motivasjonen din.

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

Medisinstudiet

Medisinprogrammet ved LSMU går over 6 år og består av både praksis og teori. Utdanningen har en problembasert studiemetode, hvilket gjør deg – som blivende lege – så forberedt som mulig for arbeidslivet. I stedet for én stor eksamen i slutten av hvert semester, er denne utdanningen bygget opp med en eksamen etter hvert kurs. Emnene som inngår i programmet er blant annet anatomi, kjemi, genetikk og nevrologi. Det blir flere praktiske innslag jo lengre du er kommet i undervisningen.

Tannlegestudiet

Utdanningen går over fem år, og er oppdelt i en preklinisk og klinisk del. Førstnevnte går over to år, og består av biomedisinske studier. Sistnevnte omfatter mye praksis på universitetssykehuset. Utdanningen avsluttes med et eksamensarbeid.

VETERINærstudiet

Utdanningen går over fem og et halvt år på separat campus. Studiene består av kurs i blant annet kjemi, anatomi, filosofi og cellebiologi. Praksisen utføres ved universitetssykehuset. Som uteksaminert veterinær herfra, kan du arbeide som veterinær, dyrekirurg eller med dyrepleie og dyreomsorg på andre måter.

medisinstudier utenlands – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål fra studenter som er interessert i å studere medisin i utlandet, deriblant Litauen, er hvordan det rent praktisk fungerer med autorisasjon og lisens til å arbeide som lege. Dette er sjeldent et problem, da det finnes egne EU-direktiver som likestiller medisinutdanningene i alle EU-land. 

Kostnader

For priser og dato for søknadsfrist, se EduPlanets hjemmeside.

Det koster ingenting ekstra å søke på LSMU gjennom EduPlanet. Alle avgifter betales direkte til universitetet.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Litauen - Lithuanian University of Health and Sciences, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

Sysslomansgatan 35 A
752 23 Uppsala


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Litauen - Lithuanian University of Health and Sciences, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!