Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Latvia - Riga Stradins University, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: Vår og Høst - Riga
Delvis

Medisin & Tannlege - Latvia - Riga Stradins University, EduPlanet

studere medisin i riga - eduplanet

Utdann deg til lege eller tannlege i Latvia på Riga Stradins Universitet

Drømmer du om å bli lege eller tannlege? Rida Stradins Universitet (RSU) er kjent for sine førsteklasses akademiske studieprogram, høyt utdannede lærere, samt for å være et svært moderne og dynamisk universitet. De har et svært godt rykte i den akademiske verdenen.

Du som vil gå på et universitet som dessuten er populært blant studenter fra Norden, har funnet riktig sted! Nesten 9000 studenter studerer ved Riga Stradins Universitet, og omtrent 20% av disse kommer fra andre land enn Latvia. 

Utdanningene ved Riga Stradins Universitet passer for deg som ønsker å ta en medisin- eller odontologiutdanning av høy kvalitet, men som kanskje ikke kommer inn på tilsvarende utdanning i Norge. Universitetet tilbyr også sykepleierutdanning og fysioterapiutdanning på engelsk – kontakt EduPlanet for mer informasjon om dette.

Med medisinutdanning fra RSU får du jobbe i alle EU-land, samt i visse andre land som eksempelvis India og noen av delstatene i USA.

Bare med EduPlanet

EduPlanet hjelper hvert år hundrevis av studenter med å komme inn på sin drømmeutdanning, og er Sveriges største agent for medisinstudier. EduPlanet har nå åpnet kontor i Norge. Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra erfarne veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene
 • Webinar med all informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Opptaksprøve arrangert i Norge til lave priser
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til Riga Stradins University, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Latvia - Riga Stradins University, EduPlanet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

RIGA –  Østersjøens beste studentby?

Riga er Latvias hovedstad og ligger ved Østersjøkysten. Byen ble grunnlagt i år 1201 og har i dag cirka 740.000 innbyggere. Riga har mange vakre eldre bygninger, som gir byen dens karakter. Her finnes både bygninger fra mellomalderen og moderne arkitektur. Riga har de siste årene blitt et svært populært reisemål, og kan sies å være en blanding av Paris og Wien. Her finnes det noe for enhver!

Bolig

Mange studenter velger å bo på studentherberger i begynnelsen, før de etter et års tid finner sin egen leilighet. For deg som skal bo i Riga over lengre tid, er det både billigere og kanskje triveligere å leie en leilighet. Riga er en studentby, men boligmarkedet er mye rimeligere enn i Norge. Nye studenter pleier sjeldent ha problemer med å finne seg en leilighet. Mange velger dessuten å bo sammen med andre, slik at kostnadene blir enda lavere.

FRITID

Riga Stradins University tilbyr flere aktiviteter for sine studenter, og har et stort antall studentforeninger og klubber på campus, i tillegg til ulike idrettsmuligheter som basketball, gym, cheerleading, tennis, fitness og mye mer.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Avsluttende karakterer/vitnemål fra videregående skole.
 • Godt nivå i engelsk (se nedenfor for mer informasjon).
 • For å søke må du ha tatt fag i kjemi, biologi, engelsk og matematikk eller fysikk. RSU ser videre på karakterene din i disse fagene, samt hvilket nivå du har i engelsk. Du kan ha studert naturfag i stedet for kjemi og biologi, men må da også ha høyere karakter i disse fagene.
 • Du må være minst 18 år gammel.

Om du kjenner deg usikker på eget nivå i engelsk, kan du ta ett av følgende kurs og dermed kvalifiseres:

 • TOEFL 500 eller mer.
 • IELTS 6.5 eller mer.
 • Cambridge examen FCE eller CAE med karakter "B" eller mer, alternativt CPE med karakter "C" eller mer.

Studenter fra noen nordiske land kan få dispensasjon fra kravet i engelsk dersom de har gode karakterer i engelsk fra gymnaset. EduPlanet kan imidlertid ikke garantere hvilket nivå som kreves, ettersom dette også kan avhenge av dine øvrige meritter. Du kan også oppfylle kravet med diplom/sertifikat fra en språkskole. EduPlanet hjelper deg gjerne med å gjennomføre et engelskkurs for å bedre engelsken din. Du kan til og med ta spesialkurs i engelsk for bruk innen helse og medisin!

Meld deg på webinaret, still dine spørsmål eller få søknadsskjema fra EduPlanet her!

Program

Medisinprogrammet

Medisinprogrammet ved Riga Stradins Universitet undervises på engelsk. Undervisningen er inndelt i tre ulike blokker. Den første delen er teoretiske emner, den andre delen er forberedende sykdomslære og den tredje delen er den kliniske delen, det vil si da studentene får praktisere på sykehus. I løpet av den kliniske delen studerer du også emner i latvisk, noe som inngår i skoleavgiften. Utdanningen går over 6 år.

Tannlegeprogrammet

Tannlegeutdanningen går over 5 år og tilsvarer 300 ECTS. All undervisningen gis på engelsk, men i løpet av den siste delen av utdanningen studerer du også latvisk for å kunne snakke med dine pasienter. Studentene som studerer odontologi får både studere generelle medisinske emner samt spesialemner innen medisinsk tannhelse. Etter avsluttet utdanning kan studentene arbeide som tannlege innen EU. Studiestart er i september og februar hvert år.

MEDIsinstudier i utlandet – GÅR DET?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU-land.

Kostnader

Besøk EduPlanets hjemmeside for å se aktuelle kursavgifter og obligatoriske avgifter for din søknad til RSU. Opplysningene finner du under fanen "Priser og Datoer".

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Latvia - Riga Stradins University, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Latvia - Riga Stradins University, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!