Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences

EduPlanet
Sammendrag
Profesjonsstudium
Kaunas
Heltid
Kontakt lånekassen
Høst
Klasserom

Medisin & Tannlege - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences

Ta medisin-, veterinær- eller tannlegeutdanning i Litauen!

Medisinprogrammet

Du som studerer til lege ved LSMU kan se frem til 6 år fylt med teoretiske studier og praktiske elementer med problembasert studiemetode. Dette gjør deg godt forberedt når du så skal ut i arbeidslivet som ferdig lege. Du tar eksamen på slutten av hvert emne i stedet for én gang per semester, noe som gjør det mindre stressende for deg som student og gjør det lettere å planlegge tiden din.

Det første året på medisinstudiet består av grunnleggende teoretiske emner, som histologi, anatomi, kjemi og genetikk. Om 2-3 år fokuserer du på mer klinisk forberedende studier, som grunnleggende nevrologi, metabolisme & homeostase, og immunologi. De siste tre årene studerer du mer avanserte kliniske kurs og har mye praksis ved universitetssykehuset.

Tannlegeprogrammet

Læreplanen er delt inn i en pre-klinisk og en klinisk del. Det prekliniske stadiet inkluderer to år med teoretiske grunnleggende og biomedisinske studier, som kjemi, fysikk, medisinsk etikk og anatomi. Det treårige kliniske trinnet består av nesten en tredjedel av praksis ved universitetssykehus og andre, eksterne virksomheter i kombinasjon med kurs i blant annet tannkirurgi og patologi. Kursene som ikke har praksis utenfor skolen vil du studere ved LSMUs fullt utstyrte klinikk.

Eksamen skjer hovedsakelig gjennom skriftlig eksamen og presentasjon av pasientsaker som en demonstrasjon av dine nyervervede praktiske ferdigheter. På slutten av utdanningen må du også skrive et gradsoppgave, enten ved å delta i et forskningsprogram eller basert på et litteraturstudie, for å få godkjent graden.

Veterinærprogrammet

Som student på veterinærprogrammet ved Lithuania University of Health Sciences studerer du på skolens spesialiserte campus for veterinærstudenter. Den solide opplæringen på 6 år gir deg all kunnskapen du trenger for en karriere som veterinær eller f.eks. innen statlige tjenester innen dyrepleie og dyrevelferd.

Den første delen av programmet fokuserer på teoretiske studier i organisk kjemi, anatomi, filosofi og cellebiologi. Veterinærprogrammet ved LSMU består av mer enn 50% praktiske studier både på universitetets veterinærsykehus og ved et stort antall dyreklinikker som LSMU samarbeider med. Du tar også kurs i litauisk som forberedelse til den kliniske delen av opplæringen. Med andre ord, etter studiene er du godt forberedt på arbeidslivet!

Bolig

Som førsteårsstudent ved LSMU har du tilgang til å bo på skolens eget campus. De påfølgende årene med utdanning må du finne overnatting i Kaunas selv. imidlertid velger de aller fleste studentene å leie leilighet på egen hånd, enten alene eller sammen andre.

Medisinstudier i utlandet – går det?

Et vanlig spørsmål blant studenter som er interesserte i å studere medisin i utlandet, er hvordan det rent praktisk fungerer med tanke på autorisasjon og lisens. Dette er sjeldent et problem, ettersom det finnes EU-direktiver som likestiller medisinutdanninger i alle EU/EØS-land.

Bare med EduPlanet

Gjennom EduPlanet får du:

 • Personlig hjelp fra erfarne veiledere innen medisinstudier
 • Søknadsvurdering
 • Forberedende kurs til studiene og opptaksprøvene (PreMed kurs, les mer om dette på EduPlanets hjemmesider)
 • Webinar med informasjon om det å studere medisin i utlandet
 • Hjelp med studielån, bolig og lignende
 • 100% engasjement gjennom hele søknadsprosessen
For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Du må være minst 18 år gammel.
 • Avsluttende karakterer/vitnemål fra videregående skole.
 • 3 Eng VG1 eller annen offentlig engelsktest
 • Du må ha bestått opptaksprøven

Opptaksprøve

Du som søker til LSMU, må ta en opptaksprøve. Testen tas online. Testen består av to delprøver i fagene biologi og kjemi. Hver delprøve har 30 flervalgsspørsmål. Du har 1 time og 30 minutter til å fullføre testen. Hvis du ikke har gode nok karakterer i engelsk, må du også gjøre en test i dette. Den engelske testen består av 50 flervalgsspørsmål, og du har 40 minutter på deg.

Etter de skriftlige delprøvene gjennomfører deltakerne individuelle intervjuer sammen med representanter fra LSMU. Intervjuene er for å finne ut mer om hvordan du er som person og motivasjonen din.

Kostnader

Kontakt skolen for mer informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet

EduPlanet Utenlandsstudier

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for språkkurs og medisinutdanning i utlandet. I tillegg tilbys studier innenfor andre studieretninger i Europa, USA og Australia. Du kan søke blant et hundretall skoler i hele verden og få hjelp av våre studieveiledere til å finne rett utdanning. Vår veiledning og søknadshjelp er helt gratis! Velkommen!

EduPlanet ble etablert i 1982 for å finne et alternativ for voksne og studenter som ville ta et språkkurs i utlandet med deltagere fra andre land. I dag tilbys det 14 språk i 40 land. I 2005 ble det tatt et stort skritt for også å hjelpe studenter med utenlandsstudier ved college og universiteter i utlandet.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanets PreMed-kurs

EduPlanet har et unikt, effektivt og verdensledende online PreMed-kurs som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. 95% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs hittil har kommet inn på universitet. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. Kursene foregår på engelsk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver eller karakteropptak

Følgende medisinuniversiteter har opptaksprøver eller karakteropptak:

 • Masaryk University i Brno, Tsjekkia
 • University of Debrecen, Ungarn
 • Pavol Jozef Šafárik University i Kosice, Slovakia
 • University of Nicosia Medical School i Nicosia, Kypros
 • Charles University i Praha, Tsjekkia
 • Riga Stradins University på Riga, Latvia
 • Pomeranian Medical University i Szczecin, Polen
 • University Targu Mures Medical Campus i Hamburg, Tyskland
 • Lithuanian University of Health Sciences i Kaunas, Litauen

Stort engasjement og omfattende hjelp

EduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Bare hos EduPlanet

Alt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet ønsker deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet

Kontaktinformasjon til EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet
Lienga 6
1414 Trollåsen


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege - Kaunas - Litauen - Lithuanian University of Health Sciences:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!