Vis studentum.no som: Mobil

Istituto Europeo di Design i Italia

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Bachelor 3 år, Diploma 1 år, Sommerkurs 4-7 uker
Universitet og høgskole
Ja

Istituto Europeo di Design i Italia

smykkedesign

Studere i Italia på Istituto Europeo di Design

Fashion design | Etablert designskole | Sommerkurs

Istituto Europeo di Design (IED) ble grunnlagt i 1966, og er i dag en av verdens fremste skoler innen design og mote. IED har som målsetting å gi motedesignere og kommunikatører de kunnskaper og ferdigheter som kreves for å møte bransjens krav og forventninger.

Undervisningsmetoden ved IED går ut på å kombinere kunnskap med praktiske ferdigheter. Gjennom det omfattende nettverket IED har med profesjonelle virksomheter, har de utviklet en undervisningsstrategi der ulike bedrifter er involvert i hele undervisningsprosessen. På samtlige av IEDs skoler arbeider studentene kreativt i moderne atelierer med hjelp av den nyeste teknikken, produksjonen og forskningen. Veiledning gis av lærere som alle arbeider profesjonelt innen designområdet.

IED har designskoler på ti steder i tre ulike land. I Italia, der skolen ble grunnlagt, har de skoler i Roma, Torino, Venezia, Cagliari og Firenze. Hovedskolen har beliggenhet i motemekkaet Milano, med to campus: ett med motelab og ett der resten av utdanningene holdes. IED har også to skoler i Spania, samt en skole i Brasil.

Milano

Milano i Nord-Italia er Europas hovedstad for mote, stil og design. Med brede boulevarder og en staselig arkitektur, er Milano en elegant by. Man må heller ikke glemme at byen er hjemsted for Milano Fashion week!

Firenze

Firenze, hovedstaden i regionen Toscana, er allment kjent som et mekka for de kunst- og kulturinteresserte. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Firenze årlig tiltrekker seg massevis av besøkere. Firenze har en vakker beliggenhet inntil fjellkjeden Appenninene, oppdelt av elven Arno som renner gjennom byen. Den gamle bykjernen er med på UNESCOs verdensarvliste.

Roma

Det sies at alle veier leder til Roma, og i dag huser den intensive storbyen ca 3,8 millioner mennesker. Italias hovedstad karakteriseres av spennende dufter, kurrende duer, cappuccino og kunstskatter. Les en reisereportasje fra Roma her, og få tips om og bli inspirert av Roma!

Venezia

Romantikk, arkitektur, urgamle bygninger, kurrende duer og gondoler – du har kommet til det forfriskende Venezia! Byen ligger i og rundt en lagune, hvilket skaper en spesiell følelse og atmosfære. I Venezia kan du nyte en cappuccino på koselige torg, promenere over den verdensberømte Rialtobroen, glide frem på en gondol langs Rio Grande eller tilbringe en solfylt dag på Lidostranden.

italia

For kontakt eller mer informasjon om Istituto Europeo di Design i Italia, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kurstyper

 • Fashion Design
 • Fashion Marketing
 • Fashion Stylist
 • Graphic Design
 • Interior Design
 • Jewelry Design
 • Photography
 • Product Design

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav

 • Minimum karakteren 5 eller 6 i engelsk. Alternativt IELTS eller TOEFL-eksamen.
 • Vitnemål fra videregående skole / gymnas
 • Minst nivå B2 i italiensk (gjelder kun om du vil studere på italiensk) 
 • Øvrige søknadsdokumenter. Kontakt EduPlanet for mer informasjon.

Utdanninger

 • Bachelor 3 år
 • Diploma 1 år
 • Sommerkurs 4-7 uker

Kursstart Milano 

3-årige program: oktober
1-årige program: september
Sommerkurs: fra starten av juli

Kursstart Roma

3-årige program: oktober
1-årige program: februar
Sommerkurs: dato oppgis på forespørsel

Kursstart Firenze

3-årige program: oktober
1-årige program: sept, feb
Sommerkurs: dato oppgis på forespørsel

Innkvartering

De fleste av IEDs studenter booker bosted for en kortere periode innen avreise, for så å finne en mer langsiktig løsning når de er på plass. Skolen har dessverre ingen campusboliger å tilby, men de kommer gjerne med tips og råd om hvor du kan finne bosted enten før eller etter du har ankommet byen.

Milano

Om du planlegger å bli værende lenge, 3-4 år, har IED tips til leiligheter på Via Sciesa, sentralt i Milano. Ta en titt på IEDs hjemmeside for å lese mer om boligtips i Milano. Du kan også få mange gode tips og råd på sosiale medier. Send gjerne inn spørsmål på IED Milanos Facebookside, og du vil garantert få gode råd fra skolens studenter om ledige rom og leiligheter. Du kan også bruke Twitter (@IED_Official) og tagge #iedmilanflat.

Firenze og Roma

Også i disse byene kan det lønne seg å begi seg ut på sosiale medier for å få tips og råd fra studenter og tidligere studenter ved IED. Besøk IED Roma og IED Firenze på Facebook. På Twitter kontakter du @IED_Official og tagger for eksempel #iedromeflat, #iedromacasa eller #iedflorenceflat, #iedfirenzecasa for tips.

Les gjerne mer om bosted på IEDs offisielle hjemmeside.

Kostnader

Milano, 3-års program (pris per studieår)

 • Product-, Interior-, Fashion-, Graphic-, Jewelry Design, Fashion Marketing and Communication, Photography: EUR 17 000
 • Fashion Stylist: EUR 17 000

Firenze, 3-års program (pris per studieår)

Interior and Furniture design, Fashion Stylist and Communication: EUR 17 000

Milano, 1-års program på engelsk

Interior Design: EUR 14 000

Firenze, 1 års program på engelsk

Fashion Communication & Marketing: EUR 14 000

En lokal skatt på EUR 140 tilkommer kursavgiften og betales sammen med påmeldingsavgiften for å bekrefte din plass. 

IED har også programmer som undervises på italiensk. For disse programmene anbefales B2-nivå i språket. Du må gjennomføre en språktest innen kursstart. IED tilbyr også et forkurs i italiensk mot en kostnad på EUR 2100.

I alle prisene ovenfor er IEDs søknadsavgift allerede medregnet. Den koster 2500 EUR.  

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Istituto Europeo di Design i Italia.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Istituto Europeo di Design i Italia:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!