Barnehagelærerutdanning
Barns utvikling, lek og læring Natur, helse og bevegelse Samfunn, religion, livssyn og etikk Kunst, kultur og kreativitet Språk, tekst og matematikk Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid I tillegg kommer et fordypningsstudium og arbeid med en bacheloroppgave knyttet til fordypningen. I utdanningen er pedagogikk et sentralt og sammenbindende fag, som har et særlig ansvar for utdanningens progresjon og profesjonsinnretning. Utdanningen er organisert ved at de seks tverrfaglige kunnskapsområdene er fordelt på de tre studieårene. Alle kunnskapsområdene går parallelt gjennom hele studieåret. Før 3. studieår skal studentene ha valgt/søkt en av de fordypningsenheter som høgskolen tilbyr det aktuelle året. I vårsemesteret i 3. studieår skal studentene i tillegg gjennomføre arbeid med og skrive en individuell bacheloroppgave på bakgrunn av valgt fordypning (15 stp.).
Dronning Mauds Minne Høgskolen
Dronning Mauds Minne Høgskole
Dronning Mauds Minne Høgskole (DMMH) ble grunnlagt i 1947, og er den eneste høgskolen i landet som har utdanning av barnehagelærere som hovedoppgave. Ved DMMH finner du ca. 1400 studenter og 150 ansatte.
DMMH arbeider aktivt for å ivareta barns behov og rettigheter, samt å synliggjøre barns perspektiver i samfunnet. Studentperspektivet står høyt i høgskolehverdagen. Høgskolen har som mål å utdanne kompetente og reflekterte barnehagelærere og ledere som skal møte barna med respekt og veilede dem i dannelsesprosessen.
Engasjement, dialog og mangfold er stikkord som kjennetegner høgskolen Dronning Mauds Minne.
Praktisk og teoretisk undervisning
Høgskolen legger stor vekt på å kombinere teori og praksis, og ønsker å bidra til både faglig og personlig utvikling, gjennom et godt sosialt miljø og en tett oppfølging av studentene. I tillegg til teoretisk og praktisk undervisning, driver høgskolen en utstrakt forsknings- og utviklingsvirksomhet knyttet til barnehagefeltet, blant annet gjennom høgskolens egenoppdragsenhet.
DMMH driver også et aktivt internasjonalt arbeid både ved utveksling av studenter og lærere, nettverkssamarbeid, FoU-samarbeid og utdanningssamarbeid.