Praktisk-pedagogisk utdanning
Praktisk-pedagogisk utdanning
Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er en ettårig lærerutdanning. Du må ha gjennomført fagutdanningen din før du kan ta PPU.
Studiet er en praksis- og yrkesrettet utdanning på 60 studiepoeng. Med gjennomført PPU er du kvalifisert for arbeid på mellomtrinnet og ungdomstrinnet i grunnskolen, i videregående opplæring og i voksenopplæring.
Ett viktig særpreg ved utdanningen er at du må ha gjennomført fagutdanningen din før du starter. Fagene som inngår i PPU er pedagogikk, fagdidaktikk i KRLE og samfunnsfag, samt 12 uker variert, veiledet og vurdert praksis. Du tar fagdidaktikk i to undervisningsfag der du allerede har 60 studiepoeng. PPU er omfattet av skikkethetsvurdering. Ved oppstart inviteres alle nye studenter til et møte om hva dette innebærer.
Kommende startdatoer
Opptakskrav/Søknad
For å få opptak til PPU må du ha enten
- en mastergrad og minimum 60 studiepoeng innenfor samfunnsfag og 60 studiepoeng innenfor religion/KRLE
eller
- en bachelorgrad og minimum 60 studiepoeng innenfor samfunnsfag og 60 studiepoeng innenfor religion/KRLE. I tillegg må du ha minst to års relevant yrkespraksis fra grunnskolen eller den videregående skole*.
*Søkere må dokumentere yrkespraksis som til sammen utgjør 100% i 24 måneder. Ved deltidsarbeid vil kun stillinger av minst 25% omfang og av minimum tre måneders varighet bli godkjent. Inntil halvparten av kravet (12 måneder) kan dekkes med yrkespraksis fra SFO eller som assistent i skolen. Det er ikke et krav at yrkespraksisen er opparbeidet etter fullført bachelorgrad.
Alle som får opptak til PPU må kunne fremvise politiattest ved studiestart
Få en påminnelse
MF vitenskapelig høyskole er en anerkjent vitenskapelig høyskole som tilbyr studier på bachelor-, master- og ph.d.-nivå innen følgende fagområder: Samfunnsvitenskap Religionsvitenskap Lektor- og skolefag Teologi og kirke Høyskolen utdanner studenter til yrker innen samfunn, kirke og skole, og legger vekt...
Les mer og vis alle utdanninger ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn