Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Master
Oslo
2 år
Heltid

Master in History of Religions

History of Religions er et tverrfaglig masterprogram for deg som vil lære mer om historie og religion i den før- og tidlig moderne verden.

Masterprogrammet History of Religions befinner seg i skjæringspunktet mellom politisk historie og religionshistorie. Programmet utforsker fundamentale spørsmål om religion fra et historisk standpunkt:
Hva er religion? Hvordan har dette konseptet utviklet seg?
Hvordan studerer historikere antikke religioner?
Hvordan blir hellige tekster brukt og misbrukt?
Hva er forholdet mellom religion og vold?
Hvordan har religiøse grupper, ideer og gjenstander blitt spredd fra ett kontinent til et annet, og hvilken betydning har dette hatt?

Ved å ta utgangspunkt i den antikke Middelhavsregionen og Silkeveien, vil studentene få sjansen til å utforske studiet av gamle manuskripter, arkeologiske bevis og en rekke teoretiske tilnærminger til studiet av den før-moderne verden.

Masterprogrammet undersøker utviklingen av, og interaksjonen mellom, antikkens jøder, kristne og muslimer, samt mindre kjente grupper som manikeere og tilbedere av Isis, Mithras og andre guder. Som student blir du kjent med både klassiske tilnærminger til temaene og mer moderne teorier og metoder.

Masterprogrammet har studenter fra hele verden, og undervisningen er på engelsk. Alle skriftlige oppgaver, inkludert eksamen og masteroppgave kan skrives på norsk eller andre skandinaviske språk.

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) er en akkreditert, vitenskapelig høyskole.

MF ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå og er Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning. MF har ca. 110 ansatte, 1300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.)

Fra 1967 har MF tilbudt kristendoms- og religionsfaglig utdanning for skole og samfunn. I takt med behovene har MF utviklet en bred portefølje av profesjonsutdanninger til kirke og skole. Den religiøse og livssynsmessige demografien i Norge har endret seg betraktelig. Det er økende behov for og etterspørsel etter kunnskap og kvalitet i forskning, utdanning og formidling om religion og samfunn. MF møter denne utfordringen gjennom tverrdisiplinær forskning på religion og samfunn, samt relevante bachelor-, master- og ph.d.-programmer i teologi, religion og samfunn.

Vis alle utdanninger fra MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Kontaktinformasjon til MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Gydas vei 4
0302 Oslo

Tlf: 22 59 05 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!