Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Lektorprogram i KRLE/Religion og etikk og samfunnsfag

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn
Sammendrag
Heltid
5 år
Master, 5 år
Oslo

Om utdanningen

Lektorprogrammet ved MF er en faglærerutdanning med vekt på KRLE/religion og etikk samt samfunnsfag.

Utdanningen er femårig. Fordypningsdelen av programmet er knyttet primært til fagområdet KRLE/religion og etikk. Praksiskomponenter inngår i fire av fem studieår.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse med karakteren 3 eller bedre i norsk og 4 i matematikk. Søkere må dessuten ha 35 skolepoeng for å være kvalifisert til opptak. Søkere må fremlegge politiattest.

Søkere kan søke om godkjenning av relevante eksterne emner. MF avgjør etter søknad hvilke fag som kan godkjennes, innenfor de rammer som studieplanen og rammeplanen for lektorutdanningen setter.

Søkere med i Årsstudium i kristendom/KRLE, samfunnsfag eller interkulturell kommunikasjon fra MF kan få godkjent emner fra disse studiene som del av programmet.

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) er en akkreditert, vitenskapelig høyskole.

MF ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå og er Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning. MF har ca. 110 ansatte, 1300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.)

Fra 1967 har MF tilbudt kristendoms- og religionsfaglig utdanning for skole og samfunn. I takt med behovene har MF utviklet en bred portefølje av profesjonsutdanninger til kirke og skole. Den religiøse og livssynsmessige demografien i Norge har endret seg betraktelig. Det er økende behov for og etterspørsel etter kunnskap og kvalitet i forskning, utdanning og formidling om religion og samfunn. MF møter denne utfordringen gjennom tverrdisiplinær forskning på religion og samfunn, samt relevante bachelor-, master- og ph.d.-programmer i teologi, religion og samfunn.

Vis alle utdanninger fra MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Kontaktinformasjon til MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Gydas vei 4
0302 Oslo


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!