Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oslo

Om utdanningen

Vil du lære mer om religion og religioners rolle i dagens samfunn? Vil du forstå aktuelle hendelser i samfunnet og hvordan religion og samfunn påvirker hverandre? Bachelorprogrammet Religion og samfunn gir deg kunnskap om hvordan religion og samfunn påvirker hverandre, og forståelse for viktige samfunnsprosesser. Dette programmet har tre studieretninger: samfunnsvitenskap, religionsvitenskap og globalisering og sosial bærekraft.

Bachelor i religion og samfunn på MF har tre studieretninger:

Studieretning globalisering og sosial bærekraft er for deg som er samfunnsengasjert og opptatt av sosial rettferdighet lokalt og globalt. Du vil få kunnskap om blant annet identitet, mangfold og rasisme, lokale og globale utfordringer i nåtiden, og historiske prosesser som har bidratt til å forme dagens globale maktstrukturer.

Studieretning samfunnsvitenskap er for deg som vil forstå aktuelle hendelser i samfunnet og hvordan religion og samfunn påvirker hverandre, både i Norge og andre deler av verden. Du vil få kunnskap om blant annet tro og praksis i ulike religioner, religion og politikk, sekularisering og globalisering av religion.

Studieretning religionsvitenskap er for deg som vil lære mer om religion og religioners rolle i dagens samfunn. Du vil få kunnskap om blant annet hva religion er, hvordan hellige skrifter brukes i ulike religioner, og hva kristne, jøder, muslimer, hinduer og buddhister tror og praktiserer.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller dokumentert realkompetanse

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) er en akkreditert, vitenskapelig høyskole.

MF ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå og er Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning. MF har ca. 110 ansatte, 1300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.)

Fra 1967 har MF tilbudt kristendoms- og religionsfaglig utdanning for skole og samfunn. I takt med behovene har MF utviklet en bred portefølje av profesjonsutdanninger til kirke og skole. Den religiøse og livssynsmessige demografien i Norge har endret seg betraktelig. Det er økende behov for og etterspørsel etter kunnskap og kvalitet i forskning, utdanning og formidling om religion og samfunn. MF møter denne utfordringen gjennom tverrdisiplinær forskning på religion og samfunn, samt relevante bachelor-, master- og ph.d.-programmer i teologi, religion og samfunn.

Vis alle utdanninger fra MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Kontaktinformasjon til MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Gydas vei 4
0302 Oslo


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!