Viser 1-20 av 60 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 60 treff
1
2
3

Mer om finans og økonomi

Finans handler om økonomiske forhold. Hvordan vi får, håndterer og bruker penger – det være seg i hjemmet, næringslivet eller i det offentlige. Din privatøkonomi har mye å si for den økonomiske veksten i samfunnet. I tider hvor folk har dårlig privat økonomi, kan etterspørselen av varer bli lavere, hvilket kan få et negativt utfall på varehandelen.

Bedriftsfinans handler om den finansielle fremdriften til en bedrift. Dette innebærer risiko og profitt knyttet til investeringer, beslutningsprosesser og langsiktig likviditet i aksjekapitalen.

Mange vil si at finanssektoren er komplisert og vanskelig, da mye innen finans også handler om risiko og risikostyring. For deg som ønsker å ta studier innen finans, er det derfor viktig å ha interesse for økonomi og matematiske formler og teknikker.

Studere finans og analyse

Studere finans

Bachelor i finans går på heltid og kvalifiserer til jobb innen finanssektoren etter endt utdannelse. Det er også mulig å ta et årstudium i finans eller økonomi, for å få en grunnleggende forståelse av faget.

Noen av emnene du skal innom på Bachelor i finans er: håndtering av fusjoner, oppkjøp og emisjoner. Du lærer også om analyse og kredittvurdering. Datahåndtering for å vudere verdien av bedrifter og aksjer, er en viktig når du jobber med finans. Derfor får studentene som del av studiene, en grundig gjennomgang av hvordan de skal håndtere store mengde data.

Studere finans i utlandet

Du kan ta hele eller deler av din utdannelse i finans i Norge og utlandet. Studier i finans tilbys i land som USA, England og Australia. Bachelor i finans ved Handelshøyskolen BI er populært, men du kan også studere finans ved en rekke universiteter og høyskoler her hjemme. Etter endt utdanning kan du søke deg videre på et masterprogram i finans.

Bachelor i økonomi

Dersom du vil ta en bachelor i økonomi, gir også det muligheter for å jobbe innen finans. Fagområdene på et studie i økonomi kan være

  • Bedriftsøkonomi
  • Strategi
  • Markedsføring
  • Ledelse

Etter endt utdannelse med en bachelor i økonomi vil du kunne spesialisere deg i på blant andre internasjonalt forretningsliv og finansiell økonomi.

Opptakskrav studier i Norge

Generell studiekompetanse / realkompetanse med poengkrav ved noen studiesteder. For de som har avsluttet en høyere utdannelse, kan man etter visse krav, søke seg til et studium i finans eller økonomi. Dette vil variere fra studiested til studiested. 

Opptakskrav studier i utlandet

For opptak på studiesteder i utlandet varierer opptakskravene, men de fleste krever at man har bestått en Test of English as a Foreign Language (TOEFL) eller International English Language Testing System (IELTS) språktest.

Videreutdanning / spesialisering

Du kan velge mellom en rekke kurs, videreutdanninger og spesialiseringer innen finansnæringen. Noen eksempler er

  • Etiske utfordringer i finansnæringen
  • Kredittvurdering
  • Privatøkonomi med jus

Jobbmuligheter innen finans

Etter endte studier kan du med en Bachelor i finans vil du ha mange jobbmuligheter, både i Norge og utlandet. Noen jobber som

  • Konsulent
  • Finansrådgiver
  • Forsikringsrådgiver
  • Bankrådgiver

Du må ha en utdannelse innen økonomi eller finans fra universitet eller høyskole for å kunne arbeide innen finans på eksempelvis en bank.

Kilder: Handelshøyskolen BI, Wikipedia, Finans Norge, Universitetet i Oslo, finansleksikon.no

Finn en annen utdanning i økonomi

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!