Vis studentum.no som: Mobil

Medisin Grunnfag

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Heltid/deltid
Nettstudier, Oslo
1 år (heltid) / nettstudium (deltid)
Årsstudium
Oppstart: Rullerende opptak - Nettstudier
Søknadsfrist: Rullerende opptak, søk helt frem til studiestart
74 000 NOK
Ja

Medisin Grunnfag

Medisin grunnfag, Bjørknes Høyskole

Medisin grunnfag, Bjørknes Høyskole

Ønsker du å studere medisin grunnfag? Medisin grunnfag gir en grundig introduksjon i medisinske fag og er ditt beste utgangspunkt for senere studier innen helsefag!

Medisin grunnfag gir mange muligheter videre. Noen skal studere medisin, andre skal begynne på andre året av en bachelor i ernæring eller en bachelor i kiropraktikk. Andre igjen ønsker å samle tilleggspoeng eller vil lære mer om de ulike retningene innenfor helsefag før de binder seg til et bachelorløp. 

Hva lærer jeg?

Medisin grunnfag er delt i to hoveddeler. Du skal først få lære om hvordan kroppen er bygget opp og hvordan den virker.

Anatomi og fysiologi
I denne delen vil du få en systematisk gjennomgang av alle organsystemene i kroppen. Klassen vil begynner med kroppens minste bestanddel; cellen. Her skal du lære om alt fra menneskets arvestoff (DNA) til hvordan elektriske signaler sendes i hjerne. Deretter vil du lære mer om organene som bygges opp av cellene. Du vil få se på hvordan spesialiserte celler kan gå sammen og danne ulike organer og organsystemer med spennende funksjoner. Klassen skal også undersøke organenes mikroanatomi gjennom mikroskopet. Kurs i overflateanatomi og undersøkelseteknikker gir et praktisk tilsnitt til stoffet slik at det er direkte anvendbart.

Sykdomslære
Når du etter hvert har lært deg kroppens normale oppbygging og funksjon er du godt forberedt til å lære om hva som skjer når kroppen ikke fungerer som den skal. Kroppens sykdommer er studiets andre hoveddel. Du lærer om sykdommene som kan oppstå i de forskjellige organsystemene. Du lærer hvordan sykdommene oppstår, hvilke symptomer de har, hvordan diagnosen stilles og til slutt hvordan de behandles. For å gjøre studiet spennende er det bygget opp blokkvis. Det betyr at når du først har blitt undervist om et organs oppbygging og normalfunksjon, vil du gå rett over på organets sykdommer. På den måten slipper du å lære bare anatomi og fysiologi i den første delen og bare sykdomslære i den siste delen.

6 emner som hver gir 10 studiepoeng

Studiet er organisert i 6 avsluttende emner som hver inneholder anatomi, fysiologi og sykdomslære og gir 10 studiepoeng. Hvert emne omhandler ett sett med organsystemer.

Medisin grunnfag som nettstudium

Husk at du også kan ta hele eller deler av medisin grunnfag på nett. Nettstudier passer for deg som trenger full fleksibilitet til å studere når og hvor du vil. Du kan også ta noen moduler på nett og noen som stedlig student. 

For kontakt eller mer informasjon om Medisin Grunnfag, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter å ha fullført Medisin grunnfag kan du blant annet gå videre til 2. året ved følgende studier:

 Bachelor i kiropraktikk

 Bachelor i ernæringsfysiologi

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, 23/5 regel eller realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Høyskole- / universitetsstudier

Studieplan

Emneliste medisin grunnfag

Årsstudiet er delt i tre trimestre med tilsammen seks emner. Hvert trimester består av to emner, og avsluttes med eksamen i hvert emne. Medisin grunnfag kan tas både stedlig i Oslo og som nettstudium.

  • MED1100 Humanbiologi
  • MED1200 Hjerte-kar-væske
  • MED1300 Respirasjon og metabolisme
  • MED1400 Muskulatur, skjelett og nervesystem
  • MED1500 Hormoner og immunsystemet
  • MED1600 Samfunn, alder og helse

Kostnader

76,000 kr

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin Grunnfag.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 2 omtaler

Hika
Medisin grunnfag på Bjørknes har så langt vært det beste året i mitt liv! Fantastiske forelesere som er like engasjerte i hver time både i undervisningen, og som også er glad for å få mange spørsmål i pausene. Du får et godt innblikk i hva det vil si å jobbe innen medisinske fag, og pga inspirasjon fra Bjørknes, studerer jeg nå medisin (profesjo...
Vis hele omtalen
Sandra Jakobsen
Lærerne er innmari dyktige og engasjerte. De er veldig visuelle og lærer oss på en veldig omfattende og god måte. Til tider kan det være veldig hardt og omfattende, men med god selvdisiplin så kommer man seg godt gjennom. Supert år! På Bjørknes er det et godt sosialt miljø, med mye moro og det har gitt meg mange nye venner!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin Grunnfag:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 2 omtaler