Vis studentum.no som: Mobil

Internasjonale studier - Bachelor

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Løpende opptak fra 1. januar
Ja

Internasjonale studier - Bachelor

Bachelor i Internasjonale studier

Bachelor i Internasjonale studier

Er du interessert i verden utenfor Norges grenser? Ønsker du å lære mer om internasjonale forhold og hendelser? Da bør du se hit! Bjørknes Høyskole tilbyr fra høsten 2016 en bachelorgrad i internasjonale studier. 

Internasjonale studier passer for deg som ønsker internasjonal erfaring, og som vil utdanne deg innen et dagsaktuelt og utfordrende fagfelt. Inkludert i graden er studieturer til Afrika og Midtøsten, samt gode muligheter for internship og utveksling. Velkommen som student!

En praksisnær og anvendelig bachelorgrad

Bachelorgraden tar for seg fire hovedtemaer:

 • Internasjonal historie
 • Internasjonal politikk
 • Politisk økonomi
 • Folkerett

I tillegg bygger studiet på en rekke dagsaktuelle temaer, blant annet emner som tar for seg migrasjons- og flyktningstudier, terrorisme, militæretikk, områdestudier og sikkerhetsstudier. Som et supplement til de studiepoenggivende emnene vil studieturer til Afrika og Midtøsten, kurs i konflikthåndtering, samt mulighet for utveksling og internship gjøre at graden både er praksisnær og anvendelig.

 Les også om Årsstudium i Internasjonale studier.

Hvorfor velge internasjonale studier?

Internasjonale studier gir deg kunnskaper, ferdigheter og kompetanse innen et populært og ikke minst svært viktig fagfelt. Fagfeltet er, som det internasjonale samfunnet for øvrig, stadig i endring og nye forskningsfunn stimulerer til nye måter å tenke på når det kommer til internasjonalt samarbeid og konflikt, økonomisk samhandling, globaliseringens konsekvenser og ulike aktørers roller i internasjonal samhandling og utvikling. Som student utfordres du til å analysere og besvare problemstillinger knyttet til alt fra studiet av makt, internasjonal organisasjon og samarbeid, klimaspørsmål, økonomisk samarbeid og globale styringsmekanismer til internasjonal rett og militær maktbruk.

Du blir utfordret til å reflektere over komplekse problemstillinger som:

 • Er FN fortsatt relevant eller har organisasjonen utspilt sin rolle?
 • Kan man egentlig snakke om universelle menneskerettigheter?
 • Når kan en stat intervenere i en annen stat?
 • Vil økt migrasjon føre til økt usikkerhet mellom stater?
 • Hvordan påvirker økonomisk samarbeid internasjonal stabilitet?
For kontakt eller mer informasjon om Internasjonale studier - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Du må oppfylle et av følgende krav:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Rullerende opptak

Du kan søke studieplass fra 1. januar og helt frem til studiestart. Søknaden behandles fortløpende og du vil få svar på søknaden din i løpet av 1-2 uker

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Alle studieprogram ved Bjørknes Høyskole er støttet av Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Internasjonale studier - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Internasjonale studier - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!