Vis studentum.no som: Mobil

Grunnleggende ernæring, deltid

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Deltid
Oslo
1 semester (30 stp)
Kortere studier
Oppstart: Kontakt Bjørknes Høyskole - Oslo
Søknadsfrist: 15. april (Restplasser kan bli tilgjengelig)
Ja

Grunnleggende ernæring, deltid

Grunnleggende ernæring, deltidsstudium - Bjørknes Høyskole

Grunnleggende ernæring – deltidsstudium ved Bjørknes Høyskole

Ønsker du å studere grunnleggende ernæring? Bjørknes Høyskole har satt sammen tre emner fra bachelorgraden i ernæringsfysiologi. Her lærer du generelle ernæringsprinsipper og oppnår 30 studiepoeng etter ett semester fulltid eller to semestre deltid.

De tre emnene i Grunnleggende ernæring vil være et meget godt tillegg hvis du allerede jobber som feks journalist, lærer, sykepleier, eller med mat og helse.

Hva lærer jeg?

ERN2100 Generell ernæring  (10 sp)
Den første modulen gir en innføring i grunnleggende temaer innen ernæring. Her beskrives kostens innvirkning på helsen, hvilke næringsstoffer vi trenger til hva, hva maten vi spiser inneholder og hvordan man kan få kunnskap om hva folk spiser. Det holdes kurs i litteratursøk, i vurdering av kosthold med kostberegningsprogrammet Mat på Data og praktisk kurs i molekylær gastronomi.

ERN2300 Biokjemi og energiomsetning (10 sp)
Den andre modulen gir forståelse av sammenhengen mellom mat, næringsstoffer og hvordan kroppen bryter ned maten til enkeltkomponenter, absorberer dem og transporterer dem frem til sine målorganer. Videre belyses også hvordan fordøyelsessykdommer påvirker fordøyelse. Du får også kunnskaper om effekten av ulike dietter.

ERN3200 Ernæring gjennom livets faser  (10 sp)
Den tredje modulen gir forståelse av hvilke kostråd som er viktige i de ulike fasene av livet som bl.a. gravide, barn og eldre, for spesielle grupper som innvandrere og vegetarianere og ved enkelte sykdomstilstander som cøliaki, laktoseintoleranse og enkelte tarmsykdommer. I dette emnet inngår også global ernæring, som tar for seg bl.a. fordelingen av matressursene, underernæring samt ernæring og menneskerettigheter og opptak av næringsstoffer.

Ett semester med grunnleggende ernæringsfag vil gi deg gode grunnleggende kunnskaper innen ernæring.

Grunnleggende ernæring, deltidsstudium - Bjørknes Høyskole

For kontakt eller mer informasjon om Grunnleggende ernæring, deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, 23/5 regel eller realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Høyskole- / universitetsstudier

Kostnader

Grunnleggende ernæring: 7800 x 5 måneder

Grunnleggende ernæring er også mulig å ta på deltid. Antall måneder og beløp endres tilsvarende for månedsbetaling.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grunnleggende ernæring, deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grunnleggende ernæring, deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!