Vis studentum.no som: Mobil

Freds- og konfliktstudier - Bachelor

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Heltid
Oslo
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak til studiestart
Ja

Freds- og konfliktstudier - Bachelor

Freds- og konfliktstudier - Bachelor - Bjørknes Høyskole

Bachelor i freds- og konfliktstudier

Som første og eneste utdanningsinstitusjon i Norge tilbyr Bjørknes Høyskole en bachelorgrad i det spennende og dagsaktuelle fagområdet freds- og konfliktstudier. Studiet er praksisnært og inkluderer blant kurs i konflikthåndtering og studieturer til Tanzania og Midtøsten.

Bachelor i Freds- og konfliktstudier er tverrfaglig. Emnene som undervises tar for seg temaer som hører hjemme i fagfelt som statsvitenskap, utviklingsstudier, kulturstudier, sosiologi, antropologi, samfunnsgeografi, filosofi, psykologi, historie, religionsstudier og strategi- og forsvarsstudier.

Hva lærer jeg?

Studiet gir deg solid kunnskap og kompetanse innenfor et spennende og viktig fagfelt, og du vil utvikle omfattende forståelse for spørsmål knyttet til fred og konflikt. Du lærer blant annet hva krig og konflikt er, hvordan og hvorfor de oppstår, hva som driver dem og hvem som deltar. Du lærer også om konsekvensene og virkningene av konflikter, og ikke minst om hvordan konflikter kan forebygges og løses, samt hvilke elementer som må være til stedet for å bygge en stabil, vedvarende og positiv fred.

Emner i studiet

Bachelor i Freds- og konfliktstudier tar for seg spørsmål som:

 • hva ligger egentlig i begreper som fred, krig, konflikt og vold?
 • hvorfor det oppstår væpnede konflikter?
 • hvorfor verdenssamfunnet intervenerte i Libya, men ikke Syria?
 • finnes det universelle menneskerettigheter?
 • finnes det regler i krig?
 • hvilken rolle spiller religion i voldelige konflikter og fredsarbeid?
 • er det noen sammenheng mellom demokrati og fred?
 • hvorfor er det så vanskelig å reformere FN?
 • hva Norges rolle i verden virkelig er?
 • er krig utelukkende negativt?
 • vil klimaendringer og miljøødeleggelser føre til flere voldelige konflikter?
 • kan brudd på menneskerettigheter rettferdiggjøres i kampen mot terrorisme?
 • finnes det politiske teorier som på en overbevisende måte forklarer hvordan verden fungerer og hvorfor stater handler som de gjør?

Hvorfor studere Freds- og konfliktstudier?

Denne bachelorgraden gir deg gjennomgående kunnskaper innen et forsknings- og undervisningsområde som har fått økende oppmerksomhet de siste årene og som får stadig større betydning. Stadige forskningsfunn innen fagfeltet har ført til nye måter å tenke på når det gjelder viktige temaer som forebygging av konflikter, årsaker til konflikt, ulike aktørers rolle og internasjonal samhandling og utvikling.

Praksisplass i Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen er en av de mange spennende organisasjonene Bjørknes Høyskole samarbeider med for praksisplasser til studentene på Freds- og konfliktstudier.

Jan EgelandSamarbeidet med fred- og konfliktstudentene på Bjørknes Høyskole har gjennom alle disse årene gitt imponerende resultater. Takket være studentene sitt engasjement er det mulig for oss å nå ut til enda flere mennesker på flukt og intern fordrevne i hele verden.

Med dette engasjementet går Bjørknes Høyskole-studentene i front for den norske dugnadsånden. De er et utmerket eksempel på hva som er mulig å skape med frivillighet, om man bare er engasjert nok og trekker lasset sammen. Vi er svært takknemlige og imponerte over studentenes arbeid og engasjement!

- Jan Egeland Generalsekretær i Flyktninghjelpen

For kontakt eller mer informasjon om Freds- og konfliktstudier - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Studiet krever generell studiekompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

88,000 kr  for årsstudium/første år av bachelor. Året inkluderer kost/losji for 6 ukers studieopphold i Tanzania).

Deretter 76,000 kr per år (60/180sp)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Freds- og konfliktstudier - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 1 omtaler

Stian Ringdal Abrahamsen
Grunnen til at jeg valgte å ta bachelor i frds og konlikt studier på Bjørknes Høyskole er blant annet fordi det er utrolig relevant i forhold tilden tiden vi lever i, og er på vei inn i. Det å bli presentert for politikk og hendelser på en annen måte enn det man normalt får i media er utrolig spennende. Det er utrolig interessant og ikke bare si...
Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Freds- og konfliktstudier - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 1 omtaler
Fikk jobb i Flyktninghjelpen

Malene Celius Enoksen fikk drømmejobben i Flyktninghjelpen etter bachelorprogrammet i Freds- og konfliktstudier på Bjørknes Høyskole!

Les mer