Vis studentum.no som: Mobil

Freds- og konfliktstudier - Årsstudium

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Heltid
Oslo
1 år, 60 studiepoeng
Årsstudium
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak til studiestart
Ja

Freds- og konfliktstudier - Årsstudium

Freds- og konfliktstudier - Årsstudium, Bjørknes Høyskole

Årsstudium i freds- og konfliktstudier

Freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskole er et unikt tverrfaglig årsstudium med 5-ukers studieopphold i Tanga, Tanzania. Studiet gir 60 studiepoeng og kan både inngå som del av en bachelorgrad eller brukes som en videreutdanning.

Freds- og konfliktstudier omfavner en rekke spennende fagområder, som blant annet statsvitenskap, utviklingsstudier, historie, religionstudier, politisk teori, samfunnsgeografi og forsvars- og strategistudier. Studiet har fått stadig større betydning, og en rekke forskningsfunn fra feltet har ført til nye måter å tenke på når det gjelder forebygging av konflikter, konflikthåndtering, samhandling og utvikling.

Hva lærer jeg?

Studiet tar for seg spørsmål som blant annet:

 • Hva er fred?
 • Hvordan oppstår ulike typer konflikter?
 • Hva skal til for å løse væpnede konflikter?
 • Finnes det universelle menneskerettigheter?
 • Kan krig rettferdiggjøres?
 • Hva er frivillige organisasjoners rolle i konflikter?
 • Kan brudd på menneskerettigheter rettferdiggjøres i kampen mot terrorisme?
 • Kan lille Norge være en stor aktør i internasjonalt fredsarbeid?
 • Hvilken rolle spiller religion i konflikt og fredsarbeid?
 • Hvorfor intervenerer vi noen steder og ikke andre?
 • Er det noen sammenheng mellom demokrati og fred?
 • Trenger vi FN?

Målgruppe for Freds- og konfliktstudier

Studiet retter seg mot alle som ønsker en grunnutdanning innen freds- og konfliktstudier enten det er som et supplement til andre fag eller som første steg i en fordypning innen feltet. 

Hvilke yrkesmuligheter gir Freds- og konfliktstudier?

Kompetanse og kunnskaper i freds- og konfliktstudier og internasjonal politikk gir muligheter innen mange ulike jobber både i Norge og internasjonalt. En slik kompetanse vil være relevant for arbeid både i private og offentlige organisasjoner og kompetansen vil også være etterspurt i ulike mediebedrifter. Kanskje ønsker du å jobbe i frivillige organisasjoner, regionale organisasjoner eller i departementene? Utdanningen vil være relevant både for de som er i startfasen av sin utdanning samt de som allerede er yrkesaktive men som ønsker/trenger fagkunnskaper innen dette fagområdet. Dette inkluderer lærere, journalister, diplomater, politikere, militærpersonell samt ansatte i ulike organisasjoner.

For kontakt eller mer informasjon om Freds- og konfliktstudier - Årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Årsenheten er en døråpner til videre studier innen samfunnsvitenskapelige fag generelt og internasjonal politikk og freds- og konfliktstudier spesielt. Med gjennomført årsenhet har du mulighet til å gå rett videre på andre studieår av bachelorgrad i Freds- og konfliktstudier ved Bjørknes Høyskoel. Studiepoengene kan også inngå i ulike bachelorgrader ved andre institusjoner både i Norge og utlandet.

Opptakskrav/Søknad

Opptaksgrunnlaget er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Årsenheten har rullerende opptak, det vil si at det er mulig å søke og bli tatt opp på studiet helt frem til studiestart. 

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium

Studiepoeng (ECTS)

60 studiepoeng

Kostnader

86,000 kr  for årsstudium/første år av bachelor. (Året inkluderer kost/losji for 6 ukers studieopphold i Tanzania).

Deretter 74,000 kr per år (60/180sp)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Freds- og konfliktstudier - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Freds- og konfliktstudier - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Fikk jobb i Flyktninghjelpen

Malene Celius Enoksen fikk drømmejobben i Flyktninghjelpen etter bachelorprogrammet i Freds- og konfliktstudier på Bjørknes Høyskole!

Les mer