Vis studentum.no som: Mobil

Ex.phil som nettstudium

Bjørknes Høyskole
Sammendrag
Deltid
10 studiepoeng
Årsstudium
Ja

Ex.phil som nettstudium

Ex phil som nettstudium

Examen philosophicum gir grunnleggende innføring i vitenskapens & filosofiens historie samt etisk tenkning. Endelig kan du ta ex phil på nett!

Examen philosophicum eller ex phil er et grunnstudium med lange tradisjoner innen norsk universitetsutdanning. Filosofi betyr kjærlighet til visdom. Emnet er et grunnstudium med lange tradisjoner som innen norsk universitetsutdanning og som gir en grunnleggende innføring i vitenskapens og filosofiens historie samt etisk tenkning. Hensikten med emnet er at studenten skal tilegne seg en forståelse for et utvalg av sentrale problemstillinger hos tenkere i den vestlige filosofi- og vitenskapstradisjon, særlig knyttet til vitenskap, erkjennelse og etikk.

Hva og hvem lærer du om i examen philosophicum?

Emnet tar utgangspunkt i filosofiens fremvekst med sofistene og Sokrates, beveger seg innom en rekke sentrale tenkere og ender med eksistensialismen og tanker rundt kvinners likestilling og frigjøring. Emnet er bygd opp etter følgende tenkere og temaer: Platon, Aristoteles, Augustin, Thomas Aquinas, Niccolò Machiavelli og Thomas Hobbes, det nye verdensbildet, René Descartes, David Hume, Immanuel Kant, George Wilhelm Friedrich Hegel, Søren Kierkegaard, Karl Marx, Charles Darwin og Sigmund Freud.  

Hvorfor ta ex phil som nettstudent?

Du kan jobbe med faget når det passer deg og hvor det passer deg. Du trenger ikke å ta hensyn til forelesningstider eller sted! Du får en egen nettlærer som du kan kontakte når som helst og få svar fra innen 48 timer. Dette betyr at du kan få individuell tilbakemelding og veiledning på spørsmålene du måtte ha. Du gjør oppgaver underveis for å sjekke hvordan du ligger an og hva du har forstått.  Oppgavene får du svar på umiddelbart. Nettstudiet inneholder både tekster,  videoer og oppgaver som skal hjelpe deg  å tilegne deg og forstå faget.

Ex phil som del av årsstudium eller bachelorgrad

Ex phil (10sp)  inngår som en del av bachelorgraden i freds- og konfliktstudier.

  • EXPHIL – Examen philosophicum (10 sp)

    Filosofi betyr kjærlighet til visdom. Emnet er et grunnstudium med lange tradisjoner innen norsk universitetsutdanning, og skal gi en grunnleggende innføring i vitenskapens og filosofiens historie, samt etisk tenkning.

For kontakt eller mer informasjon om Ex.phil som nettstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ex.phil som nettstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Bjørknes Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Bjørknes Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett, eller gjennom oss i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag til samfunnsfag og internasjonale studier. Her tilbys alt fra enkeltemner til bachelorgrader, og du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi og medisinstudier.

Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, noe som verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver. Hva med ett år i Oslo og to i USA på vårt 1+ 2 American Bachelor program? Her er mulighetene mange!

Utdanninger på høyskolen i Oslo

Campusen i Oslo finner du sentralt i byen, ikke langt fra urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Bjørknes Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene, fadderstyret osv. Vi ønsker flere engasjerte studenter, og hos oss forsvinner du ikke i mengden. Når du senere skal søke jobb vil du ikke angre på at du har mer enn et vitnemål og vise til!

Nettstudier ved Bjørknes Høyskole

Det kan være flere grunner til at internett er det ideelle studiestedet for deg. Kanskje ønsker du å starte utenom de ordinære oppstartdatoene, kanskje ønsker du å bli ferdig raskere enn vanlig, eller kanskje er det åpenbare geografiske forhold som gjør e-læring ideelt for deg. Du vil få din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele får du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og interaktive kollokvie-grupper, for å nevne noe.

På nettstudiene er det ingen søknadsfrist, og du kan starte når du vil!

 Se oversikten over Bjørknes sine nettstudier her

Studier i utlandet gjennom Bjørknes

Ønsker du å ta hele utdanningen din i utlandet? Bjørknes Høyskole samarbeider med over 20 universiteter i utlandet, og hjelper reiselystne studenter med å gjøre rett valg! Her får du gratis rådgivning enten per telefon eller personlig i våre lokaler på Lovisenberg i Oslo. Videre hjelper vi deg med søknadsprosessen og følger deg gjennom søknadsprosessen og frem til avreise. Alle skolens samarbeidsuniversiteter er godkjente for støtte hos Lånekassen. 

Velg mellom Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn.

 Se oversikten over Bjørknes sine utenlandsstudier her

Vis alle utdanninger fra Bjørknes Høyskole

Kontaktinformasjon til Bjørknes Høyskole

Bjørknes Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ex.phil som nettstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!