Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
1 år
Fagskole
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Mediedesign

fagskoleutdanning i mediedesign

Fagskoleutdanning i Mediedesign

Mediedesign er en tidsriktig utdanning med fokus på design og praktisk kunnskap. Du lærer kunsten å kombinere det kreative med det praktiske og digitale. Ditt fremtidige arbeide vil dreie seg om visuell kommunikasjon, illustrajoner, foto, film og grafisk design samt innholdsproduksjon for alle typer media.

Du vil studere i et kreativt, profesjonelt og dynamisk miljø og lære å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse. Mye av arbeidsprosessen handler om idéutvikling og kreativ tenking.

Som mediedesigner har du kompetanse innen informasjonsarbeid, reklame og markedskommunikasjon, medierådgivning, illustrasjon, grafisk design, samt produksjon for film, TV og nettbaserte tjenester. En designer må i dag forholde seg til lyd og bilder i bevegelse i like stor grad som man tidligere gjorde til tekst og bilde. Du må kunne kommunisere med oppdragsgivere og velge riktig medium og verktøy.

Gjennom utdanningen får jobber du med den avanserte programvarepakken Adobe Creative Cloud på din egen tildelte iMac. I tillegg vil du få arbeide med et spekter av tilleggsprogramvare for web, apps og typografi som WordPress, Typetool og Scanfont. Du vil lære å jobbe med alt fra tradisjonelle trykksaker til avanserte produkter for web, med lyd og bilder i bevegelse.

Mediedesign og design i nye medier er et fagområde som har stor samtidsaktualitet. Design i nye medier har som mål å dekke nye områder i det digitale mediefeltet. Sosiale medier, nettbrett, mobile medier og 3D innen design og annen ny digitalbasert teknologi er områder som dekker holdninger og kunnskaper i det nye mediesamfunnet.

Du får kunnskap om bruk av informasjonsteknologi innenfor mediefeltet og ferdigheter i bruk av aktuelle programvarer innenfor fagområdet. 

Emner i studiet

 • Grafisk design
 • Skjermbasert design
 • Form og verktøy
 • Levende bilder
 • Medier og kommunikasjon

Mediedesig Treider Design

Jobbmuligheter

Bilder Nordic har tett kontakt med næringslivet, og hvert år jobber studenter med reelle prosjekter for eksterne kunder. Dette gir deg nyttig læring og erfaring. Den praktiske erfaringen kan også bidra til å skaffe deg gode kontakter for fremtiden. Du får din egen arbeidsstasjon (iMac) på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portfolio helt frem til skoleårets slutt. Etter endt utdanning er portfolioen et verdifullt redskap i jobbsøkerprosessen.

Med en utdannelse fra MEDIEDESIGN står du godt rustet til å delta i utformingen av bransjer som er i stadig utvikling. I løpet av studiet tilegner du deg breddekunnskap gjennom både kreative og merkantile tilnærminger. 

Mediedesign har etablert seg som et nytt og spennende fagområde. Sammensmeltingen av den klassiske disiplinen grafisk design og vår nyere tids multimedia- og webdesign har gitt oss begrepet mediedesign som en ny disiplin. Mediedesigneren må kunne beherske et spekter av høyst varierte verktøy. Behovet for allsidige og praktisk orienterte designere øker.

Enten du finner drømmejobben i et reklamebyrå eller i et designstudio eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at dette er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

Typiske arbeidssteder er:

 • Reklame-, design- og mediebyråer
 • Grafisk design- og spillbransjen
 • Forlag, aviser og grafisk bransje
 • Film- og TV-bransjen
 • Innen informasjonsvirksomhet i privat og offentlig sektor

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
Mediedesign tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Bilder Nordic, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

 • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
 • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
 • Eksamensavgift er inkludert
 • Lærebøker kommer i tillegg

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Mediedesign.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bilder Nordic School of Photography

Kreativ fagskole i hjertet av Oslo

Bilder Nordic School of Photography har i løpet av ti år utviklet seg til å bli en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Ved Bilder Nordic School of Photography vil du få kunnskapen og kompetansen til å produsere solid håndverk med sterk kommunikasjon og visuell identitet gjennom bade tradisjonelle og nye medier og kanaler. Skolen har som mål å være konstant oppdatert på trender og utviklinger, for å sikre deg en markedsrelevant og moderne utdanning. Faglig sett vektlegger Bilder Nordic kommunikasjonslære, nye medier og utvikling av en visuell stemme og identitet. I dag tilbys syv ulike utdanninger innen fotografi, film, innholdsproduksjon, mediedesign og 3D-design.

Bilder Nordic School of Photography er i dag en avdeling under Treider Fagskoler, sammen med andre kreative aktører som SoFI – School of Fashion Industry. Treider Fagskoler er en offentlig godkjent fagskole.

Lærere med ulike bakgrunner

Ved Bilder Nordic får du kunnskapen rett fra bransjene. Lærerne ved skolen er yrkesaktive aktører fra mange ulike felt, som alle vet hva som kreves i sine respektive bransjer. For å sikre en markedsrelevant utdanning har skolen mer enn 40 internasjonale og norske fotografer, gallerister, bilderedaktører, reklamemennesker, regissører, filmfotografer og andre bransjeaktører som underviser.

bilder nordic school of photography

Foto: Emilie Bjerva

Utdanningstilbud

Ved skolen kan du velge mellom syv ulike utdanninger: toårig fotografutdanning, grunnutdanning i fotografi, grunnutdanning i film, visuell innholdsprodusent for nye medier, Foto2 - avansert fotografi for viderekomne, mediedesign og 3D-design & animasjon, i tillegg til nettkurset fototeknikk & bildekommunikasjon. Filmutdanningen og nettkurset tilbys også nettbasert, for de som ikke har mulighet til å flytte eller gå ut av en eventuell jobbsituasjon.

I tillegg samarbeider skolen med School of Visual Arts i New York, og University of the Arts i London, noe som muliggjør påbygning til bachelor etter endt toårig fotografutdanning.

Vis alle utdanninger fra Bilder Nordic School of Photography

Kontaktinformasjon til Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Mediedesign:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Jeg lært så utrolig mye på kor...

Aleksandra (21) har gått den toårige fotoutdanningen ved Bilder Nordic. Hun har lært mye på kort tid, møtt mange interessante mennesker og fått en god forståelse av hva som må til for å lykkes.

Les mer