Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Oslo
1 år
Fagskole
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: Løpende opptak
Ja

Mediedesign

Vil du arbeide med design av nettsider, apper, bøker og film? Mediedesign er et unikt studie med fokus på visuell kommunikasjon rettet mot digitale flater, trykk og motion graphics.

Visuell utforming av kommunikasjon er en sentral del av vår felles hverdag – enten vi ser på nyheter, kjøper iskrem, bestiller flybilletter, eller streamer musikk. Ved å studere hvordan forskjellige typer budskap utvikles og oppfører seg i forskjellige visuelle kanaler, får du en ettertraktet og aktuell utdanning!

Studiet er intensiv og praktisk, og går over ett år heltid. Sentralt i utdanningen står prinsippene for kommunikasjon og markedsføring, sammen med de estetiske, stilmessige og strategiske føringene som hører med.

Gjennom hele studiet veiledes du tett av spesialister fra hvert fagfelt, hentet rett fra bransjen. Dette gjør at du allerede i studietiden begynner å bygge ditt eget profesjonelle faglige nettverk. Blant samarbeidspartnerne våre finner du Forte_Digital og Fluks. Mot slutten av utdanningen arbeider du med et fordypningsprosjekt hvor du selv bestemmer tema og hvilke kanaler du vil designe for.

Utdanningen passer for deg som ønsker å utforske bredden av visuell kommunikasjon på en praktisk og yrkesrettet måte. Kanskje har du allerede bakgrunn framarkedsføring, tekstarbeid, media eller lignende, og ønsker å spisse deg mer mot det visuelle?

Etter endt å utdanning er det mulig å studere videre i mer spesialiserte retninger – eller å finne arbeid og oppdrag innen innen informasjonsarbeid, reklame- og markedskommunikasjon, kommunikasjonsrådgivning, medierådgivning, illustrasjon, grafisk design, og produksjon for film, TV, digitale plattformer.

For kontakt eller mer informasjon om Mediedesign, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å søke utdanning på Bilder Nordic må du ha bestått generell eller spesiell studiekompetanse eller ha realkompetanse.

Frem til 1. desember gjør vi forhåndsopptak og vurderer søknader løpende. Søknader som kommer etter 1. desember vurderes i samlet opptak i april.

29.april er søknadsfristen for våre ettårige og toårige studier.

Du søker ved å registrere deg på vår nettside, og får deretter en epost med informasjon om opptaksprøven for studiet du har valgt. Husk å levere komplett opptaksprøve innen fristen 29. april!

Dagen etter vil vår opptakskomité gå gjennom alle innsendte søknader, og dersom du kvalifiserer blir du invitert til en spennende opptakskveld 7. Mai.

Uken etter, 10. og 11. mai  gjennomfører individuelle opptakssamtaler.  Tidspunkt for din samtale får du tilsendt på e-post før opptakskvelden. Dette er siste ledd i opptaksprosessen, og skal sikre at vi er rett skole for deg – og at du er rett student for oss.

Alle søkere mottar svar på sin søknad per e-post 20. mai.

Opptaksprøve - mediedesign:

1. Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.

2. Søknadsbrev. Skriv en halv til en hel A4-side om hva du anser som spennende med mediebransjen i dag og de neste 5 årene.

3. Portefølje. Presenter 5-10 visuelle arbeider, innen illustrasjon, grafisk design, webdesign, animasjon eller nærliggende fagområder.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Mediedesign.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bilder Nordic School of Photography

BILDER NORDIC SCHOOL OF PHOTOGRAPHY er en offentlig godkjent fagskole, midt i Oslo sentrum. Skolen ble grunnlagt i 2005, og har rundt 150 aktive studenter til enhver tid. Bilder Nordic er en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med et internasjonal renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen. Fra 2018 utvidet Bilder Nordic studieporteføljen sin til å omfatte utdanninger innen kommunikasjon og design, i tillegg til de veletablerte fotoutdanningene.

Vi tilbyr i dag seks praktiske og yrkesrettede utdanninger: Grunnutdanning i foto, Toårig fotoutdanning, Visuell innholdsprodusent for nye medier, Mediedesign, Foto2 og nettkurs i foto. Alle våre utdanninger (utenom Foto2 og nettkurset) er NOKUT-godkjente og kvalifiserer for lån og stipend hos Lånekassen.

Markedet for profesjonelle, kreative aktører har aldri vært større enn i dag. I et samfunn der vi oversvømmes av visuelt innhold i alle kanaler, og der alle har muligheten til å ta bilder og video, må de profesjonelle skille seg ut med en særegen stil og en tydelig identitet.

Evnen til å kommunisere visuelt, fortelle historier og formidle budskap er blitt det som kjennetegner dagens profesjonelle aktører, og ved Bilder Nordic søker vi alltid mot å holde oss oppdatert på de siste utviklingene i de ulike markedene – og på den måten sikre deg en markedsrelevant og fremtidsrettet utdanning.

Vis alle utdanninger fra Bilder Nordic School of Photography

Kontaktinformasjon til Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Mediedesign:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!