Vis studentum.no som: Mobil

Grunnutdanning i fotografi

Bilder Nordic School of Photography
Sammendrag
Heltid/deltid
0,5 år heltid eller 1 år deltid
Fagskole
Oppstart: 30. januar & 28./29. august (heltid/deltid) - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Grunnutdanning i fotografi

Foto: Kjersti Ellestad BullHalvårig og ettårig fotoutdanning – studér heltid eller deltid

Dersom du velger å ta en halvårig eller ettårig fotoutdanning vil du få en grunnleggende kunnskap innen fototeknikk, bildekommunikasjon og oppbygning av portefølje - det viktigste du trenger for å jobbe som fotograf.

Studiet tilbys på dagtid over et halvt år, samt på kveldstid over ett år.

Hvis du er ute etter en grunnutdanning i foto eller har en stor interesse for foto, da er en halvårig eller ettårig fotoutdanning noe for deg. Studiet er også rettet mot analoge fotografer som ønsker å tilegne seg en bredere kompetanse innen den digitale verden. Begynner du på grunnutdanning i fotografi er det også mulig å søke om å få den godkjent som første semester i den toårige fotoutdanningen, dersom du senere skulle ønske å studere fotografi videre.

Studiets innhold

I fotoutdanningen vil du få en solid innføring i fototeknikk, bildekommunikasjon og utvikling av portefølje.

Innen fototeknikk lærer du blant annet om emner som:

Kamera og kamerabruk – hvordan man bruker kameraet som arbeidsverktøy i forskjellige situasjoner og forhold. Du vil få undervisning om lysmåling, lukker, blits, brennvidde og blender for å nevne noe.

Lyssetting – her får du en bred teoretisk opplæring om lyset og dets egenskaper. Praktisk vil du lære å sette opp forskjellige typer lyssetting i studio og hvordan man bruker hjelpemidler til innen- og utendørsfotografering.

Digitalt mørkerom – i dette faget lærer du om arbeidsprosessen fra bildefilene legges inn på datamaskinen til det fotografiske sluttproduktet. Blant temaene som dekkes er retusj, composite, utskrift og generell forbedring av bilder.

Bildekommunikasjon handler om dine virkemidler for å formidle et budskap, samt forskjellen mellom å ta et bilde og det å lage et bilde. 

Fotograf som yrke – her lærer du om regler og normer som fotografer må følge, samt om fotobransjens organisering og Åndsverksloven i praksis.

Porteføljeutvikling – gjennom personlig veiledning vil du få hjelp til å utvikle en portefølje som gjenspeiler deg som fotograf. Mot slutten av fotoutdanningen skal du ha en personlig og solid portefølje fylt med bilder av høy kvalitet.

Du vil i tillegg gå gjennom flere workshops og gjesteforelesninger, hvor du får en innføring i forskjellige sjangre innen foto ved å gjennomføre praktiske oppgaver. Gjester fra mote-, reklame-, kunst- og pressebransjen holder forelesninger for å gi deg en introduksjon og innblikk i yrkene.

Opptakskrav/Søknad

Alle søkere må levere opptaksprøve bestående av:

  • Dokumentasjon på generell studiekompetanse eller realkompetanse
  • Søknadsbrev
  • Portefølje (bildeutvalg)

Studiefakta, Tittel m.m

Fotograf

Utstyrsliste

Som student ved Bilder Nordic må du ha eget speilrefleks-kamera med manuelle innstillinger og mulighet for å skifte optikk. Kameraet er det eneste utstyret du må ha for å være student ved skolen, men av erfaring vet vi at det kan maksimere læringsutbyttet å ha egen bærbar maskin med programvare fra Creative Cloud tilgjengelig. En portabel ekstern harddisk, et stativ og en reflektor eller håndblitz kan også være kjekt, dersom man ser nytteverdien.

Undervisningstimer

Minimum 300 per semester

Kostnader

56.800 kr

I tillegg påløper kostnader til pensumbøker, printpapir mm. Vi anbefaler å beregne ca 3000kr i ekstra kostnader for å dekke pensumlitteratur og printing i løpet av studietiden.

Studiet er NOKUT-godkjent og godkjent for lån og stipend fra Statens Lånekasse. Fakturering av studieavgift følger lånekassens utbetalinger.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grunnutdanning i fotografi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bilder Nordic School of Photography

Kreativ fagskole i hjertet av Oslo

Bilder Nordic School of Photography har i løpet av ti år utviklet seg til å bli en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Ved Bilder Nordic School of Photography vil du få kunnskapen og kompetansen til å produsere solid håndverk med sterk kommunikasjon og visuell identitet gjennom bade tradisjonelle og nye medier og kanaler. Skolen har som mål å være konstant oppdatert på trender og utviklinger, for å sikre deg en markedsrelevant og moderne utdanning. Faglig sett vektlegger Bilder Nordic kommunikasjonslære, nye medier og utvikling av en visuell stemme og identitet. I dag tilbys syv ulike utdanninger innen fotografi, film, innholdsproduksjon, mediedesign og 3D-design.

Bilder Nordic School of Photography er i dag en avdeling under Treider Fagskoler, sammen med andre kreative aktører som SoFI – School of Fashion Industry. Treider Fagskoler er en offentlig godkjent fagskole.

Lærere med ulike bakgrunner

Ved Bilder Nordic får du kunnskapen rett fra bransjene. Lærerne ved skolen er yrkesaktive aktører fra mange ulike felt, som alle vet hva som kreves i sine respektive bransjer. For å sikre en markedsrelevant utdanning har skolen mer enn 40 internasjonale og norske fotografer, gallerister, bilderedaktører, reklamemennesker, regissører, filmfotografer og andre bransjeaktører som underviser.

bilder nordic school of photography

Foto: Emilie Bjerva

Utdanningstilbud

Ved skolen kan du velge mellom syv ulike utdanninger: toårig fotografutdanning, grunnutdanning i fotografi, grunnutdanning i film, visuell innholdsprodusent for nye medier, Foto2 - avansert fotografi for viderekomne, mediedesign og 3D-design & animasjon, i tillegg til nettkurset fototeknikk & bildekommunikasjon. Filmutdanningen og nettkurset tilbys også nettbasert, for de som ikke har mulighet til å flytte eller gå ut av en eventuell jobbsituasjon.

I tillegg samarbeider skolen med School of Visual Arts i New York, og University of the Arts i London, noe som muliggjør påbygning til bachelor etter endt toårig fotografutdanning.

Vis alle utdanninger fra Bilder Nordic School of Photography

Kontaktinformasjon til Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grunnutdanning i fotografi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Jeg lært så utrolig mye på kor...

Aleksandra (21) har gått den toårige fotoutdanningen ved Bilder Nordic. Hun har lært mye på kort tid, møtt mange interessante mennesker og fått en god forståelse av hva som må til for å lykkes.

Les mer