Vis studentum.no som: Mobil

Fotograf – En toårig fotoutdanning

Bilder Nordic School of Photography

Fotograf – En toårig fotoutdanning

Fotograf – En toårig fotoutdanning
Foto: Stine Monsen Bilder Nordic

Å studere fotografi er et fremtidsrettet og spennende yrkesvalg. Det er ingen tvil om at det visuelle er aller viktigst i moderne kommunikasjon, hvor fotografens stillbilder, film og multimediaproduksjoner brukes for å vekke følelser og engasjere publikum i fortellingen av historier eller i formidling av budskap.

Etter endt utdanning kan du søke jobber innen reklame, PR, aviser, magasiner, organisasjoner og bedrifter som fotograf og som produsent. Sosiale medier har også gjort det enklere enn noensinne å skape et levebrød med sin stemme, hvor du kan arbeide som selvstendig næringsdrivende eller i kreative kollektiver.

KJERNEFOKUS

 • Fotografi – teori & teknikk
 • Kommunikasjonslære – historiefortelling & budskapsformidling
 • Nye medier – nye produksjonsmetoder & sosiale nettverk
 • Yrket – utvikling av identitet & utøvelse av yrket

FØRSTE SKOLEÅR

I første skoleår er fokuset å lære verktøyene, teknikkene og det visuelle språket slik at fotoprosjektene du gjennomfører i andre skoleår har den tekniske og kreative kvaliteten som kreves for å lykkes etter endt utdanning. I første semester bygger vi en solid grunnplattform som består av kamerabruk, lyssetting, postproduksjon og bildekommunikasjon. I andre semester videreutvikler vi det visuelle språket gjennom avanserte fortellings- og kommunikasjonsteknikker, vi introduserer bevegelig bilde som et nytt element og vi løfter de tekniske utfordringene til et internasjonalt nivå gjennom spennende tverrfaglige workshop med ledende norske fotografer og internasjonale stjernefotografer som gjester.

Andre skoleår

Andre skoleår handler om avansert kreativitet, idéutvikling og prosjektarbeid. Etter en solid opplæring i teknikk og det visuelle språket i første skoleår vektlegges den kreative prosessen og prosjektutvikling i andre skoleår. Du styrer selv ditt eget fokus, men veiledes av erfarne mentorer. Målet er at vi sammen skal forme en fotograf rundt dine egenskaper, interesser, kunnskap og erfaringer gjennom åtte store fotografiske prosjekter.

I andre skoleår velger du fokus innen narrativ og dokumentarisk praksis dersom du er en historieforteller og ønsker en karriere innen fotojournalisme, dokumentarfilm-skaper, presse, samtidskunst, portrettering, livsstil, sport eller som en engasjert og selvstendig stemme. Du velger spesialisering innen kreativt og konseptuelt fotografi dersom du først og fremst motiveres av avansert utstyr, håndverket og de komplekse teknikkene som gjør at du kan knekke visuelle koder for andre eller som en kreativ selvstendig kunstner. Du kan arbeide for reklamebyråer, motemagasiner, moteindustrien, PR-byråer, interesseorganisasjoner, næringsliv og bedrifter.

Visjon og filosofi

Vår filosofi er i grunnen ganske enkel; Du skal være en del av et aktivt og åpent studiemiljø hvor vi skal “holde deg i hånden” i begynnelsen av studieløpet, for deretter å utfordre deg til å bli en selvstendig fotograf som er i stand til å utvikle og gjennomføre komplekse prosjekter på vegne av krevende kunder. Velkommen til to intensive og spennende år i et levende studiemiljø!

Videre studier/jobbmuligheter

Ved å fullføre Toårig Fotografutdanning kvalifiserer du for å søke direkte inn på tredje studieår ved School of Visual Arts i New York. Her kan du etter to studieår få en Bachelor i Fine Arts. 

Opptakskrav/Søknad

Alle søkere må gjennomføre en opptaksprøve bestående av:

 • Dokumentasjon på Generell Studiekompetanse eller Realkompetanse
 • Søknadsbrev
 • Portefølje

Kvalifiserte søkere vil bli invitert til opptakssamtale, enten individuelt (for forhåndssøkere) eller til en felles opptakshelg. Velger du å delta på opptakshelgen får du en unik mulighet til å treffe skolens ansatte, samt at skolen kan se hvordan du arbeider.

Bilder Nordic School of Photography vektlegger motivasjon og innsats men vurderer søknaden også etter:

 • utdanning og karakterer
 • jobberfaring og bakgrunn
 • søknadsbrev
 • bildeportefølje
 • opptakssamtale/opptakshelg

Studiefakta, Tittel m.m

Fotograf

Utstyrsliste

Som student ved Bilder Nordic må du ha eget speilrefleks-kamera med filmfunksjon, manuelle innstillinger og mulighet for å skifte optikk. Kameraet er det eneste utstyret du må ha for å være student ved skolen, men av erfaring vet vi at det kan maksimere læringsutbyttet å ha egen bærbar maskin med programvare fra Creative Cloud tilgjengelig. En portabel ekstern harddisk, et stativ og en reflektor eller håndblitz kan også være kjekt, dersom man ser nytteverdien.

Undervisningstimer

Minimum 300 per semester

Kostnader

54.500 kr per semester 

I tillegg påløper kostnader til pensumbøker, printpapir mm. Vi anbefaler å beregne ca 5000kr i ekstra kostnader for å dekke pensumlitteratur, printpapir og trykking i løpet av studietiden.

Studiet er NOKUT-godkjent og godkjent for lån og stipend fra Statens Lånekasse. Fakturering av studieavgift følger lånekassens utbetalinger.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Fotograf – En toårig fotoutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bilder Nordic School of Photography

Kreativ fagskole i hjertet av Oslo

Bilder Nordic School of Photography har i løpet av ti år utviklet seg til å bli en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Ved Bilder Nordic School of Photography vil du få kunnskapen og kompetansen til å produsere solid håndverk med sterk kommunikasjon og visuell identitet gjennom bade tradisjonelle og nye medier og kanaler. Skolen har som mål å være konstant oppdatert på trender og utviklinger, for å sikre deg en markedsrelevant og moderne utdanning. Faglig sett vektlegger Bilder Nordic kommunikasjonslære, nye medier og utvikling av en visuell stemme og identitet. I dag tilbys syv ulike utdanninger innen fotografi, film, innholdsproduksjon, mediedesign og 3D-design.

Bilder Nordic School of Photography er i dag en avdeling under Treider Fagskoler, sammen med andre kreative aktører som SoFI – School of Fashion Industry. Treider Fagskoler er en offentlig godkjent fagskole.

Lærere med ulike bakgrunner

Ved Bilder Nordic får du kunnskapen rett fra bransjene. Lærerne ved skolen er yrkesaktive aktører fra mange ulike felt, som alle vet hva som kreves i sine respektive bransjer. For å sikre en markedsrelevant utdanning har skolen mer enn 40 internasjonale og norske fotografer, gallerister, bilderedaktører, reklamemennesker, regissører, filmfotografer og andre bransjeaktører som underviser.

bilder nordic school of photography

Foto: Emilie Bjerva

Utdanningstilbud

Ved skolen kan du velge mellom syv ulike utdanninger: toårig fotografutdanning, grunnutdanning i fotografi, grunnutdanning i film, visuell innholdsprodusent for nye medier, Foto2 - avansert fotografi for viderekomne, mediedesign og 3D-design & animasjon, i tillegg til nettkurset fototeknikk & bildekommunikasjon. Filmutdanningen og nettkurset tilbys også nettbasert, for de som ikke har mulighet til å flytte eller gå ut av en eventuell jobbsituasjon.

I tillegg samarbeider skolen med School of Visual Arts i New York, og University of the Arts i London, noe som muliggjør påbygning til bachelor etter endt toårig fotografutdanning.

Vis alle utdanninger fra Bilder Nordic School of Photography

Kontaktinformasjon til Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Fotograf – En toårig fotoutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Jeg lært så utrolig mye på kor...

Aleksandra (21) har gått den toårige fotoutdanningen ved Bilder Nordic. Hun har lært mye på kort tid, møtt mange interessante mennesker og fått en god forståelse av hva som må til for å lykkes.

Les mer