Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
1 år på kveldstid
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: august 2020 - Oslo
Nei

Foto2

Ønsker du å ta fotograferingen din til nye høyder? Foto2 er et avansert kveldsstudie for deg som allerede har fotoutdanning eller har arbeidserfaring som fotograf. Hovedfokuset i studiet er å gjøre deg i stand til å arbeide selvstendig med større fotografiske prosjekt, og målet er å forsterke din fotografiske stemme.

Faglig fokus
Fokuset i utdanningen er personlig utvikling, med en mentorbasert oppfølging gjennom hele året som stegvis blir mer kompleks. Målet er å spisse din egen stemme som fotograf, der du tar med det du allerede kan, og bygger på dette. I tillegg videreutvikler vi dine tekniske ferdigheter, og dykker inn i avansert lyssetting, digitalt mørkerom, spesialiserte workshops og avansert bildekommunikasjon. Du vil også lære å produsere for, og utnytte potensialet i, sosiale medier og digitale flater for egen promotering og som potensielle kundeverktøy.

Ressurser
Studentene arbeider med noe av det beste skolen kan tilby av lærerkrefter og gjester fra vårt internasjonale nettverk. Det er et intimt klassemiljø med maksimalt 16 studenter, slik at hver enkelt får grundig oppfølging og muligheten til å gå dypere. Studentene har tilgang på tre velutstyrte studioer, arbeidsstasjoner for postproduksjon, et printerområde og et omfattende utlånslager med kamera, optikk, lys og lyd.

Erfaring
Studiet egner seg for de som allerede har erfaring innen fotografi, men som ønsker å øke faglig tyngde, lære nye teknikker eller trenger kreativt påfyll og erfaren veiledning.

Videre studiemuligheter
Dersom du ønsker å studere videre gir Foto2 mulighet for å søke seg direkte inn på andre skoleår iden toårige utdanningen. Dette kan deretter bygges videre til en bachelor – enten ved SVA i New York eller London College of Communication i London.

foto2 studiehverdag

Opptakskrav/Søknad

For halvårige studier og nettutdanninger kjører vi løpende opptak. Dette betyr at søkere vurderes i den rekkefølgen de kommer inn, og du vil få svar på din søknad i løpet av 1 uke etter levering av komplett opptaksprøve.

Du søker ved å registrere deg på våre nettsider. Deretter vil du motta en automatisk epost med instruksjoner om hvordan du fullfører opptaksprosessen. Du vil bli bedt om å levere vitnemål eller dokumentasjon på realkompetanse, samt en opptaksprøve, som du kan lese mer om under hvert enkelt studie.

Når du har lastet opp komplett søknad vil du få svar på epost fra vår opptakskomité i løpet av 1 uke. Deretter vil du få tilsendt kontrakt og faktura for opptaksgebyr på kr 1800. Når kontrakt er signert, og opptaksgebyr betalt, er studieplassen din!

Opptaksprøve

Dokumentasjon på tidligere erfaring/utdanning av relevans.Søknadsbrev. En halv A4-side om hvorfor du ønsker å begynne på Foto2.Portefølje. Vis oss hvem du er som fotograf gjennom ditt arbeid. Valgfritt antall bilder.

Undervisningstimer

Undervisningstider
Partallsuker: mandag- og onsdags kveld kl 17.30 – 21.00
Oddetallsuker: onsdags kveld kl 17.30 – 21.00
I tillegg vil det være 2-3 helgesamlinger per semester.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Foto2.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bilder Nordic School of Photography

Kreativ fagskole i hjertet av Oslo

Bilder Nordic School of Photography har i løpet av ti år utviklet seg til å bli en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Ved Bilder Nordic School of Photography vil du få kunnskapen og kompetansen til å produsere solid håndverk med sterk kommunikasjon og visuell identitet gjennom bade tradisjonelle og nye medier og kanaler. Skolen har som mål å være konstant oppdatert på trender og utviklinger, for å sikre deg en markedsrelevant og moderne utdanning. Faglig sett vektlegger Bilder Nordic kommunikasjonslære, nye medier og utvikling av en visuell stemme og identitet. I dag tilbys syv ulike utdanninger innen fotografi, film, innholdsproduksjon, mediedesign og 3D-design.

Bilder Nordic School of Photography er i dag en avdeling under Treider Fagskoler, sammen med andre kreative aktører som SoFI – School of Fashion Industry. Treider Fagskoler er en offentlig godkjent fagskole.

Lærere med ulike bakgrunner

Ved Bilder Nordic får du kunnskapen rett fra bransjene. Lærerne ved skolen er yrkesaktive aktører fra mange ulike felt, som alle vet hva som kreves i sine respektive bransjer. For å sikre en markedsrelevant utdanning har skolen mer enn 40 internasjonale og norske fotografer, gallerister, bilderedaktører, reklamemennesker, regissører, filmfotografer og andre bransjeaktører som underviser.

bilder nordic school of photography

Foto: Emilie Bjerva

Utdanningstilbud

Ved skolen kan du velge mellom syv ulike utdanninger: toårig fotografutdanning, grunnutdanning i fotografi, grunnutdanning i film, visuell innholdsprodusent for nye medier, Foto2 - avansert fotografi for viderekomne, mediedesign og 3D-design & animasjon, i tillegg til nettkurset fototeknikk & bildekommunikasjon. Filmutdanningen og nettkurset tilbys også nettbasert, for de som ikke har mulighet til å flytte eller gå ut av en eventuell jobbsituasjon.

I tillegg samarbeider skolen med School of Visual Arts i New York, og University of the Arts i London, noe som muliggjør påbygning til bachelor etter endt toårig fotografutdanning.

Vis alle utdanninger fra Bilder Nordic School of Photography

Kontaktinformasjon til Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Foto2:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Jeg lært så utrolig mye på kor...

Aleksandra (21) har gått den toårige fotoutdanningen ved Bilder Nordic. Hun har lært mye på kort tid, møtt mange interessante mennesker og fått en god forståelse av hva som må til for å lykkes.

Les mer