Vis studentum.no som: Mobil

3D Design og animasjon

Bilder Nordic School of Photography
Sammendrag
Heltid
1 år
Fagskole
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: Løpende opptak
Ja

3D Design og animasjon

fagskoleutdanning i 3d design

Fagskoleutdanning i 3D design og animasjon

Med stadig ny teknologi som 3D-printing og Virtual Reality er 3D-design og animasjon et fremtidsrettet og spennende fagområde. Studiet lærer deg hvordan man lager 3D-modeller og grafikk til animasjonsfilmer, reklame, dataspill, visualisering, visuelle effekter i spillefilm, 3D-printing og Virtual Reality. I nær fremtid kommer det til å bli et stort behov for mennesker som behersker disse teknologiene.

Gjennom utdanningen jobber vi med de spennende og omfattende programvarene Autodesk Maya og Pixologic ZBrush som brukes av den profesjonelle bransjen i hele verden. Du vil møte og bli kjent med nyttige kontakter i 3D-bransjen i Norge og møter andre studenter som brenner for det samme som deg. Du får dybdekunnskap i emner som modellering, digital skulptering, teksturering, lyssetting og rendering.

Du kommer også innom emner som visuelle effekter for film, 3d-printing, Virtual Reality, rigging og animasjon. Du lærer å planlegge, utvikle og produsere ulike former for 3D-produkter. 3D som uttrykksform er en kunstnerisk uttrykksform som også krever kunnskap om form, farge og grunnleggende designprinsipper. Etter hvert vil også den gode historien bli viktig.

Utdanningen gir deg mulighet til å jobbe med avansert teknologi i et digitalt miljø.

Emner i studiet

  • Modellering og skulpturering
  • Animasjon
  • Teksturering, lyssetting og rendering
  • Visuelle effekter
  • Fordypningsoppgave
  • Virtual Reality
  • 3D printer

Jobbmuligheter

3D-design er et sterkt voksende fagområde innen media og kommunikasjon. Enten du finner drømmejobben i et spillstudio, i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at kompetansen er etterspurt. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden. Typisk kan du få jobb i film- og TV-bransjen, som spilldesigner eller i design- og reklamebyråer.

Tidligere studenter ved 3D-design og 3D-animasjon jobber blant annet hos anerkjente firmaer som Storm Studios, Qvisten animasjon, FunCom og Gimpville og har deltatt i produksjoner som Redningsskøyta Elias, Age of Conan, Pelle Politibil, Trolljegeren, Kon-Tiki og Bølgen.

I løpet av året gjestes vi av foredragsholdere fra Norges mest anerkjente 3D-studioer. Du får din egen arbeidsstasjon på skolen, deltar i prosjektarbeid og bygger din egen portefølje helt frem til skoleårets slutt.

3D-grafikk blir brukt på stadig flere felt innen både underholdning og industriell virksomhet. I dag brukes 3D-grafikk i blant annet musikkvideoer, webdesign, dataspill, reklame-, animasjons- og spillefilmer. 3D brukes også i stor grad innen industri og forskning for å presentere vitenskapelige prosjekter.

Omfang og studietid

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)
3D-design tilbys med varighet to semestre på dagtid og gjennomføres som klasseromsundervisning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått videregående opplæring. Realkompetanse eller relevant yrkespraksis kan kompensere for manglende utdanning. Ta kontakt med Bilder Nordic, dersom du er usikker på om du er kvalifisert for opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 fagskolepoeng)

Kostnader

  • Pris per semester: kr 54.500,- (varighet to semestre)
  • Opptaksgebyr: kr 1 500,-
  • Eksamensavgift er inkludert

Studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til støtte fra Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D Design og animasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bilder Nordic School of Photography

Kreativ fagskole i hjertet av Oslo

Bilder Nordic School of Photography har i løpet av ti år utviklet seg til å bli en betydelig aktør i norsk fotomiljø, med internasjonalt renommé, takket være engasjerte studenter, lærere og et sterkt nettverk av fotografer, bilderedaktører og andre bransjeaktører som er involvert i skolen.

Ved Bilder Nordic School of Photography vil du få kunnskapen og kompetansen til å produsere solid håndverk med sterk kommunikasjon og visuell identitet gjennom bade tradisjonelle og nye medier og kanaler. Skolen har som mål å være konstant oppdatert på trender og utviklinger, for å sikre deg en markedsrelevant og moderne utdanning. Faglig sett vektlegger Bilder Nordic kommunikasjonslære, nye medier og utvikling av en visuell stemme og identitet. I dag tilbys syv ulike utdanninger innen fotografi, film, innholdsproduksjon, mediedesign og 3D-design.

Bilder Nordic School of Photography er i dag en avdeling under Treider Fagskoler, sammen med andre kreative aktører som SoFI – School of Fashion Industry. Treider Fagskoler er en offentlig godkjent fagskole.

Lærere med ulike bakgrunner

Ved Bilder Nordic får du kunnskapen rett fra bransjene. Lærerne ved skolen er yrkesaktive aktører fra mange ulike felt, som alle vet hva som kreves i sine respektive bransjer. For å sikre en markedsrelevant utdanning har skolen mer enn 40 internasjonale og norske fotografer, gallerister, bilderedaktører, reklamemennesker, regissører, filmfotografer og andre bransjeaktører som underviser.

bilder nordic school of photography

Foto: Emilie Bjerva

Utdanningstilbud

Ved skolen kan du velge mellom syv ulike utdanninger: toårig fotografutdanning, grunnutdanning i fotografi, grunnutdanning i film, visuell innholdsprodusent for nye medier, Foto2 - avansert fotografi for viderekomne, mediedesign og 3D-design & animasjon, i tillegg til nettkurset fototeknikk & bildekommunikasjon. Filmutdanningen og nettkurset tilbys også nettbasert, for de som ikke har mulighet til å flytte eller gå ut av en eventuell jobbsituasjon.

I tillegg samarbeider skolen med School of Visual Arts i New York, og University of the Arts i London, noe som muliggjør påbygning til bachelor etter endt toårig fotografutdanning.

Vis alle utdanninger fra Bilder Nordic School of Photography

Kontaktinformasjon til Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography

Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra 3D Design og animasjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Jeg lært så utrolig mye på kor...

Aleksandra (21) har gått den toårige fotoutdanningen ved Bilder Nordic. Hun har lært mye på kort tid, møtt mange interessante mennesker og fått en god forståelse av hva som må til for å lykkes.

Les mer