Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Bergen
1 år
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: August - Bergen
Søknadsfrist: Løpende opptak
96 000 NOK
Ja

Fotterapeut

Fotterapeut - Bergen Hudpleieskole

Fotterapeut - Bergen Hudpleieskole

Kunne du tenke deg å jobbe i et helsefaglig yrke hvor du både skal drive forebygging, habilitering og rehabilitering? Da kan Fotterapifaget ved Bergen Hudpleieskole passe for deg.

Fotterapifaget gir en helsefaglig opplæring som krever evne til selvstendig vurdering og behandling av ulike former for fotproblemer og fotlidelser, hos friske mennesker og hos mennesker med fysiske og psykiske funksjonshemninger. Utdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over to semestre (1 år). 

En spennende arbeidsfremtid

Som fotterapeut har du mange og varierte arbeidsoppgaver. Du skal informere og veilede, drive forebygging, habilitering og rehabilitering, lage avlastninger for å forebygge fotlidelser, utføre fotbehandling og forsøke å tilpasse fotterapifaget etter samfunnets behov. Velger du Fotterapifaget ved Bergen Hudpleieskole får du den kompetansen du trenger!

Å jobbe som fotterapeut

En fotterapeut arbeider selvstendig, noe som gir mulighet til å drive egen virksomhet. Yrket krever nær kontakt Fotterapeut - Bergen Hudpleieskolemed andre mennesker og det settes store krav til holdninger, ferdigheter og kunnskaper i faget. Fotterapeuten har en naturlig plass i forebyggende og behandlende helsearbeid hvor det er viktig å samarbeide med andre yrkesgrupper.

Aktuelle arbeidssteder etter endt utdannelse kan være:

  • Skolehelsetjenesten
  • Innen idrett
  • Åpen omsorg
  • Fotterapiklinikker
  • Innen diabetesomsorg, tilknyttet diabetesgrupper
  • Somatisk sykehus
  • Somatisk og psykiatriske sykehjem
For kontakt eller mer informasjon om Fotterapeut, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne begynne på Bergen Hudpleieskole er det en fordel om du har bakgrunn fra kurs i Helse- og sosialfag eller lignende. Du må også være fylt 18 år. I følge ny lærerplan er det ikke lenger krav, som privatist, til grunnkurs i Helse og Sosialfag - hver søker vil derfor vurderes individuelt.

Alle kvalifiserte søkere blir tatt inn til samtale før opptak. Det er begrenset med elevplasser.

Kontakt Bergen Hudpleieskole for mer informasjon om søknadsprosessen.

Studiefakta, Tittel m.m

Yrkesrettet utdanning. Etter endt utdannelse som Fotterapeut kan eleven søke om autorisasjon som helsepersonell.

Elever med bestått eksamen fra Bergen Hudpleieskole kan bli medlem i Norske Kosmetologer og Hudterapeuters Forbund, NKHF eller Fotterapeutforbundet.

Kostnader

Studieavgift: kr 96.000.

Prisen inkluderer alle avgifter, utstyr og materiell til gjennomføring av studiet.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Fotterapeut.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Bergen Hudpleieskole

Bergen Hudpleieskole

Bergen Hudpleieskole

Drømmer du om en karriere innen profesjonell hudpleie? Da kan Bergen Hudpleieskole være riktig valg for deg. Bergen Hudpleieskole er en privatskole som driver utdanning innenfor hudpleie og fotterapi i Bergen. Utdanningen gir studiekompetanse og er godkjent i Statens Lånekasse.

Bergen Hudpleieskole følger offentlige læreplaner for VG2 og VG3 innen fagene. Skolen drives av Isaksen & Co som har bred erfaring innen kosmetikk og profesjonell hudpleie i Norge. Firmaet har over 40 års erfaring som importør og distributør fra dette markedet.

Hudpleier og fotterapeut

Hudpleieutdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over to semestre (1 år). Skolen følger de offentlige læreplanene i programfagene for VG2 og VG3 Hudpleier. Det blir undervist i fagene Helsefremmende arbeid, Kommunikasjon og samhandling og Yrkesutøvelse.

Fra høsten 2011 startet Bergen Hudpleieskole, som eneste tilbyder på Vestlandet, utdannelse til Fotterapeut. Fotterapeututdannelsen er et komprimert fulltidsstudium som går over to semestre (1 år), og du går opp som privatist. Skolen følger de offentlige læreplanene i programfagene for VG2 og VG3 Fotterapi. Etter bestått eksamen, kan det søkes om offentlig godkjenning (autorisasjon) som fotterapeut.

Undervisningen foregår i skolens lokaler på Kokstad, i et miljø med spennende nasjonal og internasjonal kontaktflate.

Økologisk FaghudpleierBergen Hudpleieskole

Alle studenter ved Bergen Hudpleieskole går også gjennom kurs og opplæring i økologisk hudpleie. Ved oppstart av egen virksomhet eller i samarbeid med andre kan elevene skilte med grundig innsikt og faglig kunnskap om økologisk hudpleie.

Lærerkraft

Bergen Hudpleieskole har kvalifiserte lærere med flere års relevant bakgrunn og praksis fra hudpleiefaget, undervisning, dermatologi, sykepleie, fotterapi, kommunikasjon og økonomi.

Eksamen og vitnemål

Bergen Hudpleieskole følger vurderingene og eksamen fra Utdannings­direktoratet. Utdanningen av­sluttes hvert semester med skriftlig tverrfaglig, praktisk og teoretisk eksamen, hvor alle studieretnings­fagene inngår.

Vis alle utdanninger fra Bergen Hudpleieskole

Kontaktinformasjon til Bergen Hudpleieskole

Bergen Hudpleieskole

Kokstadflaten 19a
5257 Kokstad

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Fotterapeut:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!