Vis studentum.no som: Mobil

Helsepsykologi og psykiske lidelser

Atlantis Medisinske Høgskole
Sammendrag
Kortere studier
Oslo
12 studiepoeng
Deltid
Støttet av lånekassen
16 500 NOK
Klasserom

Startdatoer
Oslo
16 500 NOK
Vår

Oslo
16 500 NOK
Høst

Helsepsykologi og psykiske lidelser

Helsepsykologi og psykiske lidelser

Studiet vil gi deg kunnskap om hvordan helsepsykologi og forebyggende arbeid kan bidra til bedre psykisk og fysisk helse hos befolkningen, og gi en innføring i ulike psykiske lidelser og problemer. 

Emnet «Helsepsykologi og psykiske lidelser» utgjør 12 studiepoeng. Undervisningen i emnet består av 4 samlinger i Oslo. Hver samling går over tre dager fra fredag til søndag, slik at studiet kan kombineres med arbeid.

Emnet gir kunnskap om ulike psykiske lidelser og problemer; kjennetegn, symptomer, forekomst og behandling. Emnet tar videre for seg hvordan psykisk og fysisk helse henger sammen. Sentralt er hvordan vår mentale tilstand og psykiske helse påvirker helsetilstanden og våre atferdsmessige valg. Betydningen av stress, kontroll og mestring for folks helse blir vektlagt. Fokuset er på positiv psykologi, der man ser på løsningsalternativer og muligheter. Hvordan det kan arbeides med forebyggende og helsefremmende tiltak står sentralt. Like viktig som sykdomsforebyggende arbeid er fokuset på helsefremming og å øke folks trivsel, livskvalitet og velvære.

Noen temaer du vil lære mer om:

  • Røykeavvenning og rus
  • Kostholdsendringer, fysisk aktivitet og spiseforstyrrelser
  • Stress og mestring
  • Å leve med kroniske sykdommer
  • Aldring og helse
  • Helseopplysning og helseatferd
  • Helsefremming og sykdomsforebygging
  • Hva er normalt og hva er psykisk sykdom?
  • Ulike psykiske lidelser og problemer

Hvem passer utdanningen for?

Emnet passer for deg som jobber i helse- og sosialsektoren, innen forebyggende helse eller i nær relasjon med mennesker i ulike aldersgrupper. Emnet passer også for deg som er interessert i psykologi og menneskers helse, og som vil lære mer om hvordan psykisk og fysisk helse kan ses i sammenheng. Emnet har en praksisnær tilnærming.

For kontakt eller mer informasjon om Helsepsykologi og psykiske lidelser, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet til studiet er generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse kan få vurdert om de kvalifiserer for opptak til studier med bakgrunn i realkompetanse, dispensasjon eller betinget opptak.

Hvorfor velge Atlantis Medisinske Høgskole?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helsepsykologi og psykiske lidelser.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Atlantis Medisinske Høgskole

Velkommen til Atlantis Medisinske Høgskole 

Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) er en privat høyskole som tilbyr studier i Oslo, Fuengirola (Spania) og på nett. AMH er en relativt liten høyskole, med nærhet mellom studenter og ansatte og et godt studentmiljø.

AMH er kjent for gode lærerkrefter, og en stor andel av forelesere og faste medarbeidere i fagstaben har førstestillingskompetanse. Høy kvalitet på faglig formidling og metoder for kunnskapsdeling vektlegges, og vi arbeider kontinuerlig for å sikre et godt læringsmiljø for våre studenter.

Våre utdanninger innen medisin, ernæring og psykologi er forskningsbaserte og fremtidsrettede, der forebyggende helse er sentralt. Vår bachelor i medisin er unik i norsk sammenheng, og utgjør et selvstendig studium som kan danne grunnlag for videre masterstudier. 

Alle høyskolens studier er offentlig godkjente, og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.

Studer i Oslo, Málaga (Spania) eller på nett

Ønsker du å tilbringe studietiden i et pulserende og urbant miljø, kan du studere ved skolen på Grünerløkka sentralt i Oslo. Drømmer du om et studieopphold i utlandet, kan kanskje høyskolens norske avdeling i Sør-Spania være noe for deg. Studiene i Spania følger samme studieplan som i Oslo, og undervisningen holdes av vår egen høyt kvalifiserte fagstab. Vil du kombinere en hektisk hverdag eller jobb med studier kan du velge å studere over nett enten på heltid eller på deltid.

AMH AVDELING OSLO

AMH Oslo holder til i Schous-kvartalet sentralt på Grünerløkka. Schous-kvartalet er et moderne og pulserende område. Her finnes kulturbryggeriet med blant annet Riksscenen og Popsenteret, samt en rekke spise-/serveringssteder og treningssenteret SATS. AMH Oslo ligger i gangavstand til buss, trikk og tog (Oslo S).

AMH AVDELING SPANIA

AMH Spania holder til i moderne og funksjonelle undervisningslokaler i den sjarmerende kystbyen Fuengirola i Sør-Spania.

Studenter ved avdeling Spania følger samme studie-/emneplan som studenter ved avdeling Oslo og nett, og foreleserne som benyttes til undervisningen er de samme ved alle tre avdelinger. Studiene som tilbys ved avdeling Spania er offent­lig godkjent i Norge, som betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

NETTSKOLEN – ET FLEKSIBELT TILBUD

Som nettstudent har du større fleksibilitet enn som skolestudent. Atlantis Medisinske Høgskole har over 20 års erfaring med nettskoledrift og har videreutviklet nettskolen for å optimalisere læringsrommet og gjøre vårt pedagogiske opplegg enda bedre.

AMH benytter læringsplattformen itslearning der du finner all informasjon og veiledning som du trenger i løpet av studiet. Via en planlegger vil du få informasjon om hvilke emner og tema du bør jobbe med til hvilken tid for å komme deg gjennom hele faget innen eksamen. Du vil få tilgang til videoforelesninger som du kan laste ned og se så ofte du vil, i tillegg til andre digitale læringsressurser.

Det arrangeres nettsamlinger ved skolen i Oslo. På samlingene vil det være fokus på praktiske øvelser, sammendrag av viktige emner og repetisjon. Noen av samlingene er obligatoriske for å sikre at våre nettstudenter får undervisning og veiledning i de deler av studiet som ikke kan undervises over nett. Nettsamlingene er hyggelige sosialt og danner grunnlag for samarbeid og diskusjon mellom nettstudenter. Nettsamlingene bidrar til å sikre god studieprogresjon blant studentene. Antall samlinger, og om de er frivillige eller obligatoriske, varierer fra fag til fag.

Vis alle utdanninger fra Atlantis Medisinske Høgskole

Kontaktinformasjon til Atlantis Medisinske Høgskole

Atlantis Medisinske Høgskole

Trondheimsveien 2
0560 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Helsepsykologi og psykiske lidelser:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Studier innen medisin ved Atlant...

Fride Uthaug Reite er student på Bachelor i medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Hun skal senere søke medisinutdanning i Polen, og ønsker deretter å jobbe som lege i Norge.

Les mer