Vis studentum.no som: Mobil

Ph.d-programmet ved AHO

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Ph.d-programmet ved AHO

Ph.d. i arkitektur, urbanisme eller industridesign

Doktorgradsprogrammet ved AHO er et treårig fulltidsstudium som leder til graden philosophiae doctor (ph.d.) En tildeling av graden philosophiae doctor viser at kandidaten har tilegnet seg forskningskompetanse på sitt fagfelt.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo tilbyr doktorgradsutdanning innen arkitektur, urbanisme, industridesign og andre relevante praktisk-estetiske fag. Ph.d-programmet er normert til tre år og består av en obligatorisk del (Forskerskolen), deltakelse i aktive forskermiljøer, nasjonalt og internasjonalt (veileder, forskningssentre ved AHO og utenlandsopphold), faglig formidling som er nært relatert til det pågående doktorgradsarbeidet (ph.d.-kollokvium, publisering og eksterne konferanser), og gjennomføring av et selvstendig forskningsarbeid i aktivt samarbeid med veiledere og andre forskere (doktorgradsavhandlingen).

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp til ph.d.-programmet, må søkeren ha mastergrad eller tilsvarende utdanning. Tidligere erfaring fra forskning gjennom post-graduate Masters utdanning eller prosjekterfaring blir verdsatt.

Ta kontakt med AHO eller besøk skolens nettsider for mer informasjon om ph.d.-programmet. 

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole som tilbyr utdanning innen arkitektur og industridesign og tildeler titlene ph.d, master i arkitektur, master i industridesign og master i landskapsarkitektur.

AHO tilbyr også erfaringsbaserte mastergrader i urbanisme og arkitekturvern.

Faglig innhold – fokus på formgivning

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo fokuserer på formgivning i alle skalaer, gjenstander, bygninger, by- og landskapsformning.

Studiene kombinerer etablert profesjonalitet og teoretisk dybde med kontekstuell forståelse av de samfunnsmessige og kulturelle rammene som arkitektur og design skal tolkes og fungere innenfor.

Undervisningen foregår hovedsaklig i studioer med 12-20 studenter, og prosjektarbeid er et viktig kjennetegn.

Utdanningene ved AHO er profesjonsutdanninger, der arkitektutdanningen leder frem til master etter 5,5 år, mens industridesignstudiet fører fram til en master etter 5 år.

Vis alle utdanninger fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Kontaktinformasjon til Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Maridalsveien 29
0175 Oslo

Tlf: +47 22 99 70 00
www.aho.no

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!