Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Master i design

Master i design er et gjennomgående studium over 5 år og omfatter 300 studiepoeng.

Design blir brukt innen svært mange områder og har en økende innvirkning på samfunnet vi lever i. Designere formgir produkter, tjenester og systemer, og bidrar til hvordan vi opplever verden rundt oss. Som designer kan du være med å forme alt fra lyntog til mobil-apper, hvordan legevakta oppleves, eller hvordan framtidens medier skal fungere. En master i design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo gir deg kunnskap og verktøy for å skape, overraske og utfordre, og for å møte utfordringer på tvers av hverdagsliv, industri, og teknologi.

I alle fem studieårene arbeider studentene med eksterne miljøer og virksomheter, og med forskning og utvikling på Institutt for design ved AHO.

En fullført master i design gjør studentene kvalifisert til å gå inn jobber i internasjonale relevante designmiljø, med en spesialisering i nøkkelområdene industridesign, interaksjonsdesign og tjenestedesign, i tillegg til perspektiver fra systemorienteringen.

Studiet passer for deg som er interessert i hvordan man utvikler fremtidens produkter og tjenester.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på AHO må du ha Generell studiekompetanse og ta opptaksprøver. Første del av opptaksprøvene, opptaksprøve 1, er en hjemmeoppgave med digital innlevering. Denne opptaksprøven vil bli offentliggjort på våre nettsider i slutten av mars eller i starten av april.

Om du går videre vil du bli innkalt til opptaksprøve 2 som foregår på AHO i midten av juni.

Det er poengene fra opptaksprøve 2 og dine karakterpoeng som blir summen du konkurrerer med. Poengene fra opptaksprøvene teller 2/3. Maks oppnåelige poeng på opptaksprøve 2 er 120 poeng.

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole som tilbyr utdanning innen arkitektur og industridesign og tildeler titlene ph.d, master i arkitektur, master i industridesign og master i landskapsarkitektur.

AHO tilbyr også erfaringsbaserte mastergrader i urbanisme og arkitekturvern.

Faglig innhold – fokus på formgivning

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo fokuserer på formgivning i alle skalaer, gjenstander, bygninger, by- og landskapsformning.

Studiene kombinerer etablert profesjonalitet og teoretisk dybde med kontekstuell forståelse av de samfunnsmessige og kulturelle rammene som arkitektur og design skal tolkes og fungere innenfor.

Undervisningen foregår hovedsaklig i studioer med 12-20 studenter, og prosjektarbeid er et viktig kjennetegn.

Utdanningene ved AHO er profesjonsutdanninger, der arkitektutdanningen leder frem til master etter 5,5 år, mens industridesignstudiet fører fram til en master etter 5 år.

Vis alle utdanninger fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Kontaktinformasjon til Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Maridalsveien 29
0175 Oslo

Tlf: +47 22 99 70 00
Fax + 47 22 99 71 90
aho.no


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!