Vis studentum.no som: Mobil

Design - master (2-årig)

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Ja

Design - master (2-årig)

Master i design er et to-års studieløp. Etter fullført utdanning er studentene godt rustet til en profesjonell designkarriere.

Hvem  passer studiet for? 

Studiet passer for deg som er interessert i hvordan man utvikler fremtidens produkter og tjenester. Dette kan være alt fra husholdningsprodukter til ekstrem-industri, til hvordan vi formgir og bruker teknologi som mobil- apper eller hvordan vi utvikler tjenester som skaper gode brukeropplevelser.

Studiet lærer deg kreative prosesser og metoder for å løse problemer og utvikle nye muligheter. Det legges vekt på innsikt i bruks situasjonen og empati med brukeren, samt den samfunnsmessige og kulturelle konteksten. Estetikk og kommunikasjon er vesentlig igjennom hele studiet.

Undervisningsform

Studentene på master i design 120 sp vil ha de samme undervisningsformer som studentene på det integrerte femårige løpet. Undervisningen vil hovedsakelig foregå i 24 sp studiokurs hvor prosess og veilederbasert tilnærming er undervisningsformen. Studiet har utstrakt bruk av eksterne forelesere slik at studentenes læring og prosess er nært koblet opp mot omverdenen. Det trekkes inn cases og ekskursjoner som skal speile både arbeidsliv og bransjespesifikke utfordringer og kompetanseområder.

Opptakskrav/Søknad

Studenter som har fullført en bachelorgrad i design eller tilsvarende designfaglig høyere utdanning på minst 180 studiepoeng, er velkomne til å søke på AHOs toårige master i design. Søker kan velge mellom tre studieretninger: Industridesign, tjenestedesign og interaksjonsdesign.  

Besøk AHO sin nettside for mer informasjon om søknadsprosessen. 

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en vitenskapelig høgskole som tilbyr utdanning innen arkitektur og industridesign og tildeler titlene ph.d, master i arkitektur, master i industridesign og master i landskapsarkitektur.

AHO tilbyr også erfaringsbaserte mastergrader i urbanisme og arkitekturvern.

Faglig innhold – fokus på formgivning

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo fokuserer på formgivning i alle skalaer, gjenstander, bygninger, by- og landskapsformning.

Studiene kombinerer etablert profesjonalitet og teoretisk dybde med kontekstuell forståelse av de samfunnsmessige og kulturelle rammene som arkitektur og design skal tolkes og fungere innenfor.

Undervisningen foregår hovedsaklig i studioer med 12-20 studenter, og prosjektarbeid er et viktig kjennetegn.

Utdanningene ved AHO er profesjonsutdanninger, der arkitektutdanningen leder frem til master etter 5,5 år, mens industridesignstudiet fører fram til en master etter 5 år.

Vis alle utdanninger fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Kontaktinformasjon til Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo

Maridalsveien 29
0175 Oslo

Tlf: +47 22 99 70 00
www.aho.no

Beskrivelse og bosted

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!