Helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming
Helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming
Denne fagskolen tar for seg ernæringsproblematikken for mennesker med utviklingshemming. Behovet for denne kompetansen er stor og udekket. Tema som belyses er blant annet over- og undervekt, underernæring og feilernæring. Studenten vil lære om forebygging av livsstilssykdommer og kostholdsveiledning der man også får tips og ideer til bruk i en travel hverdag.
Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over ett år og kan kombineres med jobb.
Hvem passer utdanningen for?
Hjelpepleiere, helsefagarbeidere, omsorgsarbeidere, barne- og ungdomsarbeidere, aktivitører eller andre som har en grunnutdanning inne helse- og oppvekstfag.
Organisering av opplæring
- Utdanningen har en samlet normert studietid på et halvt år, men tilbys som en deltidsutdanning over 1 år (2 semester), slik at den lettere lar seg kombinere med jobb
- Utdanningen består av totalt 4 emner; emne 1 er basisemne, emne 2 er fagspesifikt, emne 3 er praksis og emne 4 er fordypning
- Studenten skal levere en skriftlig oppgave pr. emne
- Fullført utdanning gir 30 studiepoeng
Opptakskrav/Søknad
Man kan søke om opptak til utdanningen enten på bakgrunn av sin formelle kompetanse eller på bakgrunn av sin realkompetanse.
Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.
Faginnhold
Emne 1: Grunnelementer i helse- og oppvekstfaget – 10 uker
1a. Innledende tema
1b. Helse- og oppvekstfagene i samfunnet
1c. Etikk
1d. Kommunikasjon og samhandling
1e. Stats- og kommunalkunnskap, helse- og oppvekstpolitikk
1f. Sosiologi og psykologi
Emne 2: Helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming – inkludert praktisk matlaging
2a. og matvaregrupper
2b. Trygg mat
2c. Kostholdsarbeid for mennesker med utviklingshemming
2d. God ernæringspraksis for mennesker med utviklingshemming
2e. Mat og måltider
2f. Forebygging og behandling av overvekt/underernæring/feilernæring
2g. Fysisk aktivitet
2h. Kost ved ulike diagnoser og sykdomstilstander
2i. Særlige hensyn knyttet til mennesker med utviklingshemming og kosthold
2j. Ernæringsomsorg og motivasjon
2k. Praktisk matlaging
Emne 3: Fordypning i Helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming – 8 uker
Emnet er obligatorisk. Studentene skal gjennomføre et obligatorisk fordypningsarbeid. Emnet for fordypningsarbeidet skal være praksisrettet, forankret i relevant teori, samt konkret være knyttet til praksis og til ett eller flere tema i utdanningen.
Studenten skal gjennom fordypningsarbeidet vise refleksjon og bruke både teori og erfaringer fra praksis.
Jeg vil vite mer!
AOF Fagskolen

Velkommen til AOF Fagskolen!
Våre fagskoleutdanninger er fremtidsrettede, praksisnære utdanninger som kan tas i bruk med en gang. Få etterspurt kompetanse og styrk din fremtid i arbeidslivet.
Om AOF Fagskolen
AOF Fagskolen er en del av AOF Vestlandet – Agder, som tilbyr en rekke kurs og utdanninger på videregående og høyere nivå. Vi er en av Norges største fagskoler innen helse og oppvekst, men vi tilbyr også flere utdanninger innen ledelse, økonomi og merkantile fag. Vi har utdanningssteder i Rogaland, Vestland og Agder.
Alle som tar fagskole, har status som student. AOF Fagskolen tilbyr forskjellige, spennende fagskoler som gir fra 30 til 60 studiepoeng. Ved fullført utdanning med 60 studiepoeng gis gradsbetegnelse «Fagskolegrad» – «Professional degree». Utdanningene tilbys som deltidsstudier og kan enkelt kombineres med jobb.
Hvorfor fagskole?
Fagskole er høyere yrkesfaglig utdanning og ligger på nivå over videregående opplæring. Fagskole gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.
Utdanningstilbudene er utarbeidet i samarbeid med yrkesfeltet for å sikre at de gir den kompetansen arbeidslivet etterspør. Alle fagskoleutdanninger som igangsettes er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), som også godkjenner utdanninger ved universiteter og høgskoler.
Kontaktinformasjon til AOF Fagskolen
AOF Fagskolen
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Helsefremmende kosthold for mennesker med utviklingshemming:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!