Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
1 år i Norge + 3 år i USA
Ja
Heltid
Kontakt American College
Bachelor
Moss, USA

Jus

studere jus i usa

Ta jusutdanning i USA

Ønsker du å studere jus i USA? Da kan American College of Norway være veien å gå!

Som student ved American College of Norway (ACN) tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Når du er ferdig med første året på ACN kan du overføre credits til USA og begynne rett på 2. året – eller rett på 3. året hvis du velger et av ACNs samarbeidsuniversiteter.

HVORFOR VELGE AMERICAN COLLEGE OF NORWAY?

Kjenner du deg igjen i punktene nedenfor? Da er American College midt i blinken for deg!

 • Du drømmer om å studere utenlands
 • Du er glad i å reise
 • Du kombinerer gjerne utdanning med spennende opplevelser
 • Du er interessert i språk og kultur
 • Du vil forbedre engelskkunnskapene dine
 • Du liker nye utfordringer og bekjentskaper
 • Du vil ha alle muligheter åpne når du skal velge bachelor
 • Du vil sette pris på å ha et nettverk å støtte deg til når du drar til utlandet
 • Du søker internasjonal erfaring som vil gi deg fordeler i arbeidslivet

Å studere jus

Jus, eller rettsvitenskap, handler om lov, rett og juridisk metode. En jurist er utdannet for å kunne løse, analysere og tolke ulike lover og lovbestemmelser. Juristutdannelsen kvalifiserer for en rekke ulike ansettelser, innen blant annet:

 • rettsvesen
 • påtalemyndighet
 • statlig og kommunal forvaltning
 • næringsliv
 • organisasjonsliv
 • utdanningssektor
 • forskning

AMERICAN COLLEGE GIR DEG HJELPEN DU TRENGER FOR Å STUDERE I USA!

ACN tilbyr ett år av en 4-årig amerikansk bachelorgrad. Dette gir en mykere overgang fra norsk videregående skole til høyere utdanning i USA. Ved American College of Norway får du studere sammen med amerikanske/internasjonale studenter i Norge, i et lite og intimt miljø i Moss. ACN har også amerikanske lærere, noe som gjør deg ekstra rustet til videre studier i USA.

Det er mye som må ordnes før du skal studere i utlandet. ACN bistår deg med det praktiske rundt søknadsprosesser, visum, forsikring og bolig. Velger du å studere ved American College, vil du dessuten bygge et nettverk av både norske og amerikanske lærere og studenter.

Sist, men ikke minst, får du en skikkelig forsmak på college-livet på campus i Moss! Her feires en rekke amerikanske høytider og festligheter, blant annet Thanksgiving, Halloween og Super Bowl.

Botilbud

american college of norway

Som ACN-student kan du bo på campus i Moss. Bokostnaden ligger på mellom 28 000 - 36 500 kroner per semester. Campusen kan beskrives som «et lite stykke USA» – hvor du bor på “dorm” med norske og amerikanske medstudenter. På den måten har du klassekameratene dine lett tilgjengelig for gruppearbeid og fellesprosjekter, som er en viktig del av undervisningsopplegget.

Alle leilighetene på campus ligger få minutter unna skolen. De er ferdig møblert med blant annet komfyr, kjøleskap og vaskemaskin. Det eneste du trenger å ha med deg når du flytter inn er sengetøy og kjøkkenutstyr.

Opptakskrav/Søknad

For norske studenter

80-90% av studentene ved American College of Norway er norske og kan søke direkte til ACN etter videregående skole. ACN aksepterer 70 studenter hvert år; de fleste i høstsemesteret. Det er også mulig å søke opptak til vårsemesteret (som starter i januar).

OPPTAKSKRAV

 • Utfylt søknadsskjema (ACN Application)
 • Alle søkere må ha generell studiekompetanse innen starten av semesteret de søker opptak til
 • Alle må legge ved et personlig essay som besvarer følgende spørsmål: Hvorfor er jeg interessert i denne studiemuligheten?
 • Karaktersnitt bør ligge på minst 4,0

Det anbefales å søke så tidlig som mulig før studiestart.

For søknadsskjema, kontakt American College of Norway her.

NB: Internasjonale studenter har andre opptakskrav. Kontakt American College of Norway for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad

Kostnader

Studieavgiften ved American College er 40 000 kroner per semester. Som student ved American College kan du søke om økonomisk støtte fra Lånekassen. Du får deler av lånet ditt omgjort til stipend etter beståtte eksamener.

Videopresentasjon

   

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Jus.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

American College of Norway

American College of Norway

American College of Norway – start din bachelorgrad i Norge, fullfør i USA!

Vil du studere i USA? Ta ett år av en amerikansk bachelor i Norge, og fullfør bachelorgraden på et anerkjent universitet i USA! American College of Norway gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

American College of Norway (ACN) er ikke bare et forberedende år, det er faktisk en del av din bachelorgrad. Her studerer du sammen med amerikanske studenter og tar fag undervist av amerikanske professorer. Året hos American College of Norway gjør at du lettere ”sklir inn i” det amerikanske universitetssystemet.

Når du er ferdig med første året på ACN kan du overføre credits til USA og begynne rett på 2. året, eller rett på 3. året hvis du velger en av ACNs samarbeidspartnere.

Campus i Moss

Velger du å studere på ACN kan du også bo på campus i Moss. Dette er en utmerket måte til å være i nærheten av skolen og dine medstudenter på, og den enkleste måten å bo på for ACN-studenter. Velger du å bo på campus får du også mest ut av din college-opplevelse!

Velg fritt mellom USAs universiteter

Det finnes over 3500 universiteter og colleges i USA, og hos ACN får du hjelp til å velge et universitet som passer for deg. ACNs studenter har valgt universiteter på tvers av USA. For å gjøre det enkelt, kan ACN garantere deg plass ved et av deres samarbeidsuniversiteter:

Hvordan søke på studier i USA?

Imens du studerer ved American College of Norway finpusser du engelskkunnskapene dine, og finner ut hva professorene forventer av deg og hva du kan forvente av ditt universitet. Du får også personlig veiledning med søknadsprosedyrer, bolig, lån og visum – det betyr en enkel prosess for deg.

Vis alle utdanninger fra American College of Norway

Kontaktinformasjon til American College of Norway

American College of Norway

Verket 22
1534 Moss

 Vis telefonnummer
www.americancollege.no


Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Jus:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

My American dream!

Helt siden jeg var liten jente har jeg drømt om å bo i USA. Da jeg hørte om ACN så jeg det umiddelbart som en fantastisk mulighet til en smidigere overgang.

TRINE BAKKE LINDBERG // OSLO

Bestill informasjon
Fantastisk miljø på ACN Campus!

Til alle dere som tenker på å søke på ACN; gjør det! Å studere i USA er en stor mulighet, og ACN virkelig vet hvordan de skal hjelpe deg å komme dit! Lykke til!

EMILIE FRØYLAND // STAVANGER

Bestill informasjon