Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid/deltid
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: - Nettstudier
Ja

Matematikk

Ta opp Matematikk

Ta matematikk som privatist

Matematikk består av både obligatoriske fag for å få generell studiekompetanse og påbygging for videre studier innen områder som krever matematikk på et høyere nivå.

Matematikk bruker vi både bevisst og ubevisst i hverdagen. Samtidig er det et viktig virkemiddel i størsteparten av alle prosesser som foregår, blant annet forskning og medisin.

Studietilbud i matematikk

Innføringskurs til R1
Gjør overgangen fra grunnleggende matematikk til realfagsmatematikk (R1) enklere. Er å anbefale for de som har hatt P-matematikk (1P, 2P eller 2P-Y) på videregående skole (tidligere 1M, 1Y eller 1MY).

Matematikk 1P
Fagene tar for seg praktisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Økonomi, Sannsynlighet og Funksjoner.

Matematikk 2P
Fagene tar for seg praktisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Statistikk, sannsynlighet og kombinatorikk, Kultur og modellering.

Matematikk 1T
Fagene tar for seg teoretisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Statistikk, Sannsynlighet, Kombinatorikkog Funksjoner.

Matematikk 2P-Y
2P-Y bygger på faget 1P-Y. Fagene tar for seg praktisk matematikk og dekker områdene: Tall og algebra, Statistikk, Modellering, Sannsynlighet og Funksjoner.

Matematikk 2T
2T bygger på faget 1T. Fagene tar for seg teoretisk matematikk og dekker områdene: tall og algebra, geometri, sannsynlighet, kombinatorikk, funksjoner, kultur og modellering. På kurset undervises det både i 1T og 2T.

Matematikk R1
Faget viderefører emner som geometri, algebra og funksjonslære fra grunnkurset. Nye emner vil være kombinatorikk og sannsynlighet.

Matematikk R2
Faget tar opp emner som geometri, algebra, funksjoner og differensiallikning. Elevene lærer å tolke og formidle matematisk informasjon og løse problemer ved hjelp av enkle matematiske modeller.

Matematikk S1
Et viktig formål med programfaget er å skaffe den matematiske kompetansen som er nødvendig for å opprettholde og utvikle et høyteknologisk samfunn. Matematikk S1 handler om det grunnleggende symbolspråket i matematikk. Det dreier seg om regning med bokstaver og symboler, og omforming av og regning med formler. Sentrale begreper i hovedområdet er lineære, kvadratiske og rasjonale uttrykk, logaritmeuttrykk, eksponentialuttrykk og eksponentiell vekst.

Matematikk S2
Et viktig formål med programfaget er å skaffe den matematiske kompetansen som er nødvendig for å opprettholde og utvikle et høyteknologisk samfunn. Matematikk S2/3MZ handler om regning med og manipulasjon av polynomer og rasjonale uttrykk, og analyse og beregning av endelige og uendelige summer av tall. Sentrale begreper i hovedområdet er polynomer og polynomdivisjon, lineære likningssystemer, rekker og konvergens.

For kontakt eller mer informasjon om Matematikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fullført grunnskole eller tilsvarende. Enkelte krever kompetanse fra andre matematikkfag.

Studiefakta, Tittel m.m

Eksamen

Oppmelding til eksamen må gjøres i henhold til fylkets frister. Som privatist er du selv ansvarlig for oppmelding. Frister og andre datoer kan du finne på privatistweb.no.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Matematikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Privatistskole

ta opp fag på akademiet privatistskole

Akademiet Privatistskole

Vil du forbedre vitnemålet ditt, få fordypnings-/ realfagspoeng eller generell studiekompetanse? Ta fagene du trenger på Akademiet Privatistskole!

Akademiet Privatistskole tilbyr undervisning og eksamensforberedelser i fag fra videregående skole. Om du mangler generell studiekompetanse, vil forbedre karakterer du har fra før, eller ta helt nye fag, har Akademiet Privatistskole det du trenger.

Karaktergaranti - Bedre karakter eller pengene tilbake!

Skolen har i tillegg karaktergaranti i alle fag. Akademiet har så stor tro på sitt pedagogiske undervisningsopplegg, sin skoleerfaring og sine lærere at vi gir deg pengene tilbake dersom du ikke forbedrer karakteren din i fag du har fra før. Det vi krever av deg er at du møter til obligatorisk undervisning og leverer inn eventuelle obligatoriske oppgaver, samt gjennomfører prøveeksamen.

Studietilbud ved Akademiet Privatistskole

Vi tilbyr alle fellesfagene og har et bredt utvalg av programfag innen studiespesialisering. Enkelte realfag og språkfag gir tilleggspoeng på vitnemålet.

Les mer om studietilbudet og de ulike fagområdene:

 Biologi
 
Fysikk
 Geografi
 Historie
 Kjemi
 Kroppsøving
 Markedsføring og ledelse        
 Matematikk
 Mediefag

 Naturfag
 
Norsk
 
Politikk, individ og samfunn
 
Psykologi
 
Religion og etikk
 
Rettslære
 
Samfunnsfag
 
Språkfag
 
Økonomistyring


I tillegg tilbyr Akademiet egne pakker med fagkombinasjoner for deg som vil studere medisin i Norge, medisin i Øst-Europa eller bli ingeniør.

Privatistutdanning i åtte forskjellige byer og på nettstudier

Akademiet Privatistskole holder til i OsloDrammen, Fredrikstad, KristiansandSandnesÅlesund, Molde og Trondheim. I tillegg tilbyr vi nettstudier for deg som ønsker mer fleksibilitet i studiene. Nettkursene gir 18 måneders studietid og fleksibel oppfølging fra nettlærer gjennom et eget oppgaveinnsendingsprogram. 

Leksehjelp og rådgiving

Privatistskolen kan også tilby lever som til daglig går på en videregående skole leksehjelp og ekstraundervisning i fag de ønsker særlig fordypning i. Vi gjennomfører også prøveeksamen i alle fag, både skriftlig og muntlig. Du finner kontaktskjema til riktig studiested under hver utdanning.

Vis alle utdanninger fra Akademiet Privatistskole

Kontaktinformasjon til Akademiet Privatistskole

Akademiet Privatistskole

Pilestredet 56
0167 Oslo


Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Matematikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!