Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid/deltid
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Videregående skole / Studiekompetanse
Ulike muligheter, kontakt Akademiet
Ja
Bergen, Drammen, Fredrikstad, Molde, Oslo, Sandnes - Vis alle  
Startdatoer
Bergen Søknadsfrist
Ulike muligheter, kontakt Akademiet 
Drammen
Ulike muligheter, kontakt Akademiet 
Rullerende opptak frem til studiestart
Fredrikstad
Ulike muligheter, kontakt Akademiet 

Matematikk

Ta opp Matematikk

Ta matematikk som privatist

Matematikk består av både obligatoriske fag for å få generell studiekompetanse og påbygging for videre studier innen områder som krever matematikk på et høyere nivå.

Matematikk bruker vi både bevisst og ubevisst i hverdagen. Samtidig er det et viktig virkemiddel i størsteparten av alle prosesser som foregår, blant annet forskning og medisin.

Studietilbud i matematikk

Innføringskurs til R1
Gjør overgangen fra grunnleggende matematikk til realfagsmatematikk (R1) enklere. Er å anbefale for de som har hatt P-matematikk (1P, 2P eller 2P-Y) på videregående skole (tidligere 1M, 1Y eller 1MY).

Matematikk 1P
Fagene tar for seg praktisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Økonomi, Sannsynlighet og Funksjoner.

Matematikk 2P
Fagene tar for seg praktisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Statistikk, sannsynlighet og kombinatorikk, Kultur og modellering.

Matematikk 1T
Fagene tar for seg teoretisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Statistikk, Sannsynlighet, Kombinatorikkog Funksjoner.

Matematikk 2P-Y
2P-Y bygger på faget 1P-Y. Fagene tar for seg praktisk matematikk og dekker områdene: Tall og algebra, Statistikk, Modellering, Sannsynlighet og Funksjoner.

Matematikk 2T
2T bygger på faget 1T. Fagene tar for seg teoretisk matematikk og dekker områdene: tall og algebra, geometri, sannsynlighet, kombinatorikk, funksjoner, kultur og modellering. På kurset undervises det både i 1T og 2T.

Matematikk R1
Faget viderefører emner som geometri, algebra og funksjonslære fra grunnkurset. Nye emner vil være kombinatorikk og sannsynlighet.

Matematikk R2
Faget tar opp emner som geometri, algebra, funksjoner og differensiallikning. Elevene lærer å tolke og formidle matematisk informasjon og løse problemer ved hjelp av enkle matematiske modeller.

Matematikk S1
Et viktig formål med programfaget er å skaffe den matematiske kompetansen som er nødvendig for å opprettholde og utvikle et høyteknologisk samfunn. Matematikk S1 handler om det grunnleggende symbolspråket i matematikk. Det dreier seg om regning med bokstaver og symboler, og omforming av og regning med formler. Sentrale begreper i hovedområdet er lineære, kvadratiske og rasjonale uttrykk, logaritmeuttrykk, eksponentialuttrykk og eksponentiell vekst.

Matematikk S2
Et viktig formål med programfaget er å skaffe den matematiske kompetansen som er nødvendig for å opprettholde og utvikle et høyteknologisk samfunn. Matematikk S2/3MZ handler om regning med og manipulasjon av polynomer og rasjonale uttrykk, og analyse og beregning av endelige og uendelige summer av tall. Sentrale begreper i hovedområdet er polynomer og polynomdivisjon, lineære likningssystemer, rekker og konvergens.

Undervisningssted:

  • Oslo
  • Trondheim
  • Sandnes
  • Drammen
  • Fredrikstad
  • Bergen
  • Molde
  • Tønsberg
  • Ålesund
  • Nettstudier
For kontakt eller mer informasjon om Matematikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fullført grunnskole eller tilsvarende. Enkelte krever kompetanse fra andre matematikkfag.

Studiefakta, Tittel m.m

Eksamen

Oppmelding til eksamen må gjøres i henhold til fylkets frister. Som privatist er du selv ansvarlig for oppmelding. Frister og andre datoer kan du finne på privatistweb.no.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Matematikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Privatistskole

akademiet privatistskole

Akademiet Privatistskole

Ta opp fag fra VGS – kom inn på utdanningen du ønsker deg!

Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Mangler du studiekompetanse eller realfag?

Akademiet Privatistskole tilbyr eksamenskurs for deg som skal ta fag fra videregående skole som privatist. Du velger om du ønsker å følge undervisning på dag- eller kveldstid. Alle Akademiets eksamenskurs tilbys også som nettstudier.

Karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt

På Akademiets privatistkurs i klasserom og på nett får du karaktergaranti. Akademiet garanterer bedre karakter, eller kurset på nytt! Det vil si at at om du ikke forbedrer karakteren din og følger våre vilkår, vil du kunne søke om å få gjennomføre kurset på nytt uten ekstra kostnad.

Vi har så stor tro på vårt pedagogiske undervisningsopplegg, vår skoleerfaring og våre lærere at vi gir våre kunder denne kvalitetsgarantien. Når du velger å følge våre privatistkurs i klasserom og på nett, har du derfor alltid en sikkerhet.

Studietilbud ved Akademiet Privatistskole

Akademiet tilbyr alle fellesfag og et bredt utvalg av programfag. Enkelte realfag og språkfag gir tilleggspoeng på vitnemålet.

Les mer om studietilbudet og de ulike fagområdene:

 Biologi
 
Fysikk
 Geografi
 Historie
 Kjemi
 Kroppsøving
 Markedsføring og ledelse        
 Matematikk
 Mediefag

 Naturfag
 
Norsk
 
Politikk, individ og samfunn
 
Psykologi
 
Religion og etikk
 
Rettslære
 
Samfunnsfag
 
Språkfag
 
Økonomistyring


I tillegg tilbyr Akademiet egne pakker med fagkombinasjoner for deg som vil studere medisin i Norge, medisin i Øst-Europa eller bli ingeniør.

Privatistskole i ti byer og på nett

Akademiet Privatistskole holder til i Oslo, Drammen, Tønsberg, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Bergen, Ålesund, Molde og Trondheim. I tillegg tilbyr skolen nettstudier for deg som ønsker mer fleksibilitet i studiene. Nettkursene gir 18 måneders studietid og fleksibel oppfølging fra nettlærer.

Gratis rådgivning

Akademiets rådgivere hjelper deg med informasjon om hvilke fag og karakterer du trenger, for at du skal nå dine mål. Gratis rådgiving er tilgjengelig på telefon, chat og på skolestedene.

Vis alle utdanninger fra Akademiet Privatistskole

Kontaktinformasjon til Akademiet Privatistskole

Akademiet Privatistskole

Pilestredet 56
0167 Oslo


Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Matematikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Du kan kanskje også være interessert i: