Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid/deltid
Videregående skole / Studiekompetanse
Bergen, Drammen, Fredrikstad, Molde, Oslo, Sandnes - Vis alle  
Ulike muligheter, kontakt Akademiet
Kontakt lånekassen
Klasserom, Nettstudier
Startdatoer
Nettstudier
Ulike muligheter, kontakt Akademiet

Bergen
Ulike muligheter, kontakt Akademiet

Drammen
Ulike muligheter, kontakt Akademiet

Fredrikstad
Ulike muligheter, kontakt Akademiet
Akademiet Privatistskole

Matematikk

Ta matematikk som privatist

Matematikk består av både obligatoriske fag for å få generell studiekompetanse og påbygging for videre studier innen områder som krever matematikk på et høyere nivå.

Matematikk bruker vi både bevisst og ubevisst i hverdagen. Samtidig er det et viktig virkemiddel i størsteparten av alle prosesser som foregår, blant annet forskning og medisin.

Studietilbud i matematikk

Forkurs R1/S1
Forkurset gir en generell oppfriskning av grunnleggende matematikk og letter overgangen til realfagsmatematikk (R1) og samfunnsvitenskapelig matematikk (S1).

Matematikk 1P
Fagene tar for seg praktisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Økonomi, Sannsynlighet og Funksjoner.

Matematikk 2P
Fagene tar for seg praktisk matematikk. Emnene i faget er Tall og algebra, Geometri, Statistikk, sannsynlighet og kombinatorikk, Kultur og modellering.

Matematikk 1T
Fagene tar for seg teoretisk matematikk. Emnene som undervises er Geometri, Kombinatorikk og sannsynlighet og Kultur og modellering.

Matematikk 2P-Y
2P-Y bygger på faget 1P-Y. Faget 2P-Y har 4 hovedområder: Tall og algebra i praksis, Statistikk og sannsynlighet, Funksjoner i praksis og til sist Modellering.

Matematikk R1
Faget viderefører emner som geometri, algebra og funksjonslære fra grunnkurset. Nye emner vil være kombinatorikk og sannsynlighet.

Matematikk R2
Faget tar opp emner som geometri, algebra, funksjoner og differensiallikning. Elevene lærer å tolke og formidle matematisk informasjon og løse problemer ved hjelp av enkle matematiske modeller.

Matematikk S1
Programfagt matematikk S1 gir fordypning i matematikk for videre studier og arbeid innen en rekke sentrale samfunnsområder. Du vil utvikle ferdigheter til å kunne forstå og analysere viktige samfunnsproblemer. Matematikken blir på den måten et hjelpemiddel både innenfor økonomi og på samfunnsområder som helse, miljø og globalisering. Sentrale emner er algebra, funksjoner, sannsynlighet og lineær optimering. 

Matematikk S2
Et viktig formål med programfaget er å skaffe den matematiske kompetansen som er nødvendig for å opprettholde og utvikle et høyteknologisk samfunn. Matematikk S2 handler om regning med og manipulasjon av polynomer og rasjonale uttrykk, og analyse og beregning av endelige og uendelige summer av tall. Sentrale begreper i hovedområdet er polynomer og polynomdivisjon, lineære likningssystemer, rekker og konvergens.

Undervisningssted:

  • Oslo
  • Trondheim
  • Sandnes
  • Drammen
  • Fredrikstad
  • Bergen
  • Molde
  • Tønsberg
  • Ålesund
  • Nettstudier
For kontakt eller mer informasjon om Matematikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fullført grunnskole eller tilsvarende. Enkelte krever kompetanse fra andre matematikkfag.

Studiefakta, Tittel m.m

Eksamen

Oppmelding til eksamen må gjøres i henhold til fylkets frister. Som privatist er du selv ansvarlig for oppmelding. Frister og andre datoer kan du finne på privatistweb.no.

Kostnader

Kontakt Akademiet for informasjon om priser

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Matematikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Privatistskole

akademiet privatistskole

Akademiet Privatistskole

Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Mangler du studiekompetanse eller realfag? Ta opp fag fra VGS og kom inn på utdanningen du drømmer om!

Akademiet Privatistskole tilbyr eksamenskurs for deg som skal ta fag fra videregående skole som privatist. Du velger om du ønsker å følge undervisning på dag- eller kveldstid. Alle Akademiets eksamenskurs tilbys også som nettstudier.

Karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt

På Akademiets Privatistskole i klasserom og på nett får du karaktergaranti. Akademiet garanterer bedre karakter, eller kurset på nytt! Det vil si at at om du ikke forbedrer karakteren din og følger våre vilkår, vil du kunne søke om å få gjennomføre kurset på nytt uten ekstra kostnad.

Vi har så stor tro på vårt pedagogiske undervisningsopplegg, vår skoleerfaring og våre lærere at vi gir våre kunder denne kvalitetsgarantien. Når du velger å følge våre privatistkurs i klasserom og på nett, har du derfor alltid en sikkerhet.

Studietilbud ved Akademiet Privatistskole

Akademiet tilbyr alle fellesfag og et bredt utvalg av programfag. Enkelte realfag og språkfag gir tilleggspoeng på vitnemålet.

Les mer om studietilbudet og de ulike fagområdene:

 Biologi
 
Fysikk
 Geografi
 Historie
 Kjemi
 Kroppsøving
 Markedsføring og ledelse        
 Matematikk
 Mediefag

 Naturfag
 
Norsk
 
Politikk og menneskerettigheter
 
Psykologi
 
Religion og etikk
 
Rettslære
 
Samfunnsfag
 Sosiologi og sosialantropologi

 Språkfag


I tillegg tilbyr Akademiet egne pakker med fagkombinasjoner for deg som vil studere medisin i Norge, medisin i Øst-Europa eller bli ingeniør.

Privatistskole i ti byer og på nett

Akademiet Privatistskole holder til i Oslo, Drammen, Tønsberg, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Bergen, Ålesund, Molde og Trondheim. I tillegg tilbyr skolen nettstudier for deg som ønsker mer fleksibilitet i studiene. Nettkursene gir 18 måneders studietid og fleksibel oppfølging fra nettlærer.

Gratis rådgivning

Akademiets rådgivere hjelper deg med informasjon om hvilke fag og karakterer du trenger, for at du skal nå dine mål. Gratis rådgiving er tilgjengelig på telefon, chat og på skolestedene.

Vis alle utdanninger fra Akademiet Privatistskole

Kontaktinformasjon til Akademiet Privatistskole

Akademiet Privatistskole

Pilestredet 56
0167 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Matematikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!