Vis studentum.no som: Mobil

Norsk + nynorsk grammatikkurs

Akademiet Nettstudier
Sammendrag
Deltid
393 årstimer
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: Hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Løpende opptak
12 950 NOK

Norsk + nynorsk grammatikkurs

Norsk + nynorsk grammatikkurs - Akademiet Nettstudier

Norsk + nynorsk grammatikkurs

Denne kurspakken passer for deg som skal ta eksamen i norsk skriftlig, både hovedmål og sidemål, og som trenger litt ekstra på nynorsk grammatikk og språkføring.

Norsk er et fellesfag til studiespesialiserende utdanningsprogram og ett av de seks minstekravsfagene som gir studiekompetanse. Faget omfatter 393 årstimer, og man må avlegge eksamen i norsk hovedmål skriflig, norsk sidemål skriftlig og norsk muntlig.

Hvorfor ta denne pakken?

Du trenger norskfaget for å få generell studiekompetanse. Pakken passer for deg som skal opp til skriftlig eksamen i norsk hovedmål og sidemål, og som trenger å jobbe ekstra med nynorsk språk og grammatikk.

Om kursene

Norskkurset er lagt opp med ulike typer øvelser og oppgaver som forbereder deg på både skriftlig og muntlig eksamen. Vi gjennomgår ulike oppgavetyper som blir gitt til eksamen, og du får gode tips til hvordan du kan disponere besvarelsene dine. Du vil jobbe både med hovedmål og sidemål, og du kan selv velge målform for de ulike oppgavene du leverer inn. I de to hovedtemaene språk og litteratur  går vi gjennom norsk språkhistorie og litteraturhistorie fra vikingtiden og opp til våre dager, og ser på et bredt utvalg av tekster fra ulike sjangre og tidsepoker.

Nynorskkurset er mindre omfattende og fokuserer konkret på grammatikk og språkregler. Vi går igjennom ordklasser og bøyningsregler, ser på generelle tips for god nynorsk språkføring, og de viktigste skillene mellom bokmål og nynorsk. Vi ser også på de ulike teksttypene du skal kunne beherske på eksamen. 

Årstimer: 393

Eksamen: Det er tre eksamener i norsk; norsk hovedmål skriftlig, norsk sidemål skriftlig og norsk muntlig.

Opptakskrav/Søknad

Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

Du trenger norskfaget for å få generell studiekompetanse. Pakken passer for deg som skal opp til skriftlig eksamen i norsk hovedmål og sidemål, og som trenger å jobbe ekstra med nynorsk språk og grammatikk.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Norsk + nynorsk grammatikkurs.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Nettstudier

Akademiet NettstudierAkademiet Nettstudier 

Ønsker du å ta opp fag, forbedre karakterer eller oppnå generell studiekompetanse? Med Akademiet Nettstudier kan du studere det du vil – når du vil! 

Akademiet Nettstudier tilbyr privatistkurs på lik linje med privatistskolene, men her har du en unik frihet til å følge ditt eget tempo og studere der du er. Fullført utdannelse ved Akademiet VGS gir de samme rettigheter og muligheter som ved endt utdannelse ved en offentlig videregående skole.

Hvorfor velge Akademiet Nettstudier?

Hos Akademiet Nettstudier kan du:

  • ta nye fag du ikke har hatt før
  • skaffe deg generell studiekompetanse
  • forbedre vitnemålet ditt fra videregående skole
  • få ekstraundervisning i fag du har på din nåværende skole
  • bytte ut fag du ikke er fornøyd med
  • ta flere realfag og få ekstra realfagspoeng
  • forbedre fag fra Vg1 og/eller Vg2 på videregående mens du er elev på videregående skole og fortsatt få førstegangsvitnemål

Ta kontakt med Akademiet Nettstudier for å få hjelp til fagkombinasjoner eller for å få svar på andre spørsmål du måtte ha!

Karaktergaranti 

Akademiets mål er det samme som ditt – du skal bestå privatisteksamen med bedre karakterer enn du har fra før. Karaktergarantien gjelder selvfølgelig også for nettstudier; "Bedre karakterer eller pengene tilbake".

Eksamensrettet undervisning

Som privatist er det eksamensresultatet som utgjør din karakter i faget. Nettstudiet du følger ved Akademiet er eksamensrettet og forbereder deg på avsluttende eksamen i hvert enkelt fag, enten du skal opp til skriftlig, muntlig eller praktisk/muntlig eksamen. Det er kompetansemålene i læreplanen som er utgangspunktet for utformingen av Akademiets kurs, da det er disse du vil bli prøvd i til eksamen. 

Akademiet er også ledende i bruk av IKT i undervisningen. Alt av innleveringer skjer gjennom et internt nettverk med egen pålogging. Som forelder får du også en pålogging slik at du kan følge med og se hva elevene gjør på skolen.  

Vis alle utdanninger fra Akademiet Nettstudier
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Norsk + nynorsk grammatikkurs:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!