Vis studentum.no som: Mobil

Fagbrev IT-driftsfaget for praksiskandidater

Akademiet Nettstudier
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
Heltid/deltid
Kontakt lånekassen
Åpent for opptak hele året
Nettstudier
Kvinne sitter på et kontor os jobber på datamskin med tre skjermer

Fagbrev IT-driftsfaget for praksiskandidater

Fagbrev IT-driftsfaget

Jobber du med IT-drift men mangler formell kompetanse? Hvis du har yrkespraksis fra arbeide med IT, kan du ta fagbrev i IT-driftsfaget for praksiskandidater.

Før du kan gå opp til fagprøven i IT-driftsfaget, må du avlegge privatisteksamen i teoridelen. Med bestått fagprøve og eksamen i teoridelen får du fagbrev i IT-driftsfaget.

IT-medarbeidere utfører en rekke oppgaver knyttet til drift og vedlikehold av IT-systemer og slike jobber finnes i de fleste bedrifter. Det er stor etterspørsel etter faglærte IT-medarbeidere i de fleste bransjer.

Hvem kan ta fagbrev IT-driftsfaget?

 • Fagbrev i IT-driftsfaget passer for deg som har praktisk erfaring gjennom arbeide med drift og vedlikehold av IT-systemer, og som ønsker formell kompetanse.
 • Praksiskandidatordningen gjelder om du kan vise til 5 års relevant yrkeserfaring og derfor kan ta fagbrev uten å være lærling. Når du begynner på kurset trenger du ikke å allerede ha 5 eller flere års erfaring. Hvis du for eksempel nå har arbeidet innenfor feltet i 4 år og ønsker å bruke 1 år på å få fagbrev kan du starte på kurset allerede nå.

Hva lærer du på studiet?

IT-drift handler om å sikre, effektivisere og drifte IT-tjenester som gir verdiskapning for virksomheter. I tillegg er brukerstøtte for økt effektivitet og konkurranseevne en stor del av faggrunnlaget. På studiet vil du også lære om bærekraftig bruk av ressurser innen IT-sektoren.

For å prestere i faget er det viktig at du er samarbeidsvillig, tålmodig og serviceorientert. Yrkestittel er IT-driftstekniker.

IT-driftsfaget er delt inn i fire kjerneelementer:

 • Etikk, lovverk og yrkesutførelse
 • Sikkerhet og personvern
 • Drift av infrastruktur
 • IT-støtte og kommunikasjon

Eksamen IT-driftsfaget

Før du kan gå opp til fagprøven som IT-driftstekniker, må du avlegge privatisteksamen i teoridelen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot denne eksamen. Vi anbefaler at du enten bruker et semester på fulltid eller to til tre semestre på deltid for å gjennomføre teoridelen. Våre rådgivere vil kontakte deg ved oppmelding for å avklare hvor stor studiebelastning du kan påta deg.

Krav til praksis og fag

Praksisen må være allsidig og dekke de viktigste målene i fagets læreplan. Praksis skal vurderes opp mot kompetansemålene i læreplanen for VG3 i lærefaget. Det er fylkeskommunen som avgjør om den praksisen du har opparbeidet deg kan godkjennes.

Mer informasjon praksiskravet finner du på Utdanningsdirektoratets nettsider under dokumentasjon for praksiskandidater. Du kan også lese mer om praksiskandidatordningen på Utdanningsdirektoratets nettsider. Kontakt fagopplæringskontoret i ditt fylke for å få vurdert din realkompetanse. I særtilfeller kan fylket godkjenne kortere praksis.

Som praksiskandidat er du fritatt for kravet om bestått i fellesfag for å kunne ta fag- eller svenneprøve. Du må imidlertid ta eksamen for praksiskandidater før du kan gå opp til fag- eller svenneprøve. Eksamen arrangeres to ganger i året.

Fleksible nettkurs

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Våre fleksible nettkurs for IT-driftsteknikere gir deg tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon. Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, Skype eller mail.

Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren når du har spørsmål.

Teoridelen består av tre hovedtema som blir fordelt over flere leksjoner:

 • Helsefremmede arbeid
 • Kommunikasjon og samhandling
 • Yrkesutøvelse

Vi er godkjent av Lånekassen så du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 477 årstimer som tilsvarer 100 % studiebelastning dersom kurset gjennomføres på ett semester. Hvis kurset gjennomføres på to semestre tilsvarer det 57 % studiebelastning.

For kontakt eller mer informasjon om Fagbrev IT-driftsfaget for praksiskandidater, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

IT-driftsfaget er delt inn i fire kjerneelementer:

 • Etikk, lovverk og yrkesutførelse
 • Sikkerhet og personvern
 • Drift av infrastruktur
 • IT-støtte og kommunikasjon

Kostnader

Kontakt Akademiet for informasjon om priser.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Fagbrev IT-driftsfaget for praksiskandidater.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Nettstudier

akademiet nettstudier

Akademiet Nettstudier

Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Mangler du studiekompetanse eller realfag? Ta opp fag fra VGS på nett og kom inn på utdanningen du ønsker deg!

Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Nettskolen tilbyr eksamenskurs for deg som skal ta fag fra videregående skole som privatist. Du velger når og hvor du ønsker å studere, sender inn oppgaver og får tilbakemeldinger og veiledning av faglærer.

Karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt

På Akademiets privatistkurs i klasserom og på nett får du karaktergaranti. Akademiet garanterer bedre karakter, eller eller kurset på nytt! Det vil si at at om du ikke forbedrer karakteren din og følger våre vilkår, vil du kunne søke om å få gjennomføre kurset på nytt uten ekstra kostand.

Vi har så stor tro på vårt pedagogiske undervisningsopplegg, vår skoleerfaring og våre lærere at vi gir våre kunder denne kvalitetsgarantien. Når du velger å følge våre privatistkurs i klasserom og på nett, har du derfor alltid en sikkerhet.

Studietilbud ved Akademiet Nettstudier

Akademiet tilbyr alle fellesfag og et bredt utvalg av programfag. Enkelte realfag og språkfag gir tilleggspoeng på vitnemålet.

Les mer om studietilbudet og de ulike fagområdene:

 Biologi
 
Fysikk
 Geografi
 Historie
 Kjemi
 Kroppsøving
 Markedsføring og ledelse        
 Matematikk
 Mediefag

 Naturfag
 
Norsk
 
Politikk og menneskerettigheter 
 
Psykologi
 
Religion og etikk
 
Rettslære
 
Samfunnsfag
 Sosiologi og sosialantropologi

 
Språkfag

I tillegg tilbyr Akademiet egne pakker med fagkombinasjoner for deg som vil studere medisin i Norge, medisin i Øst-Europa eller bli ingeniør.

Privatistskole i ti byer og på nett

Akademiet Privatistskole holder til i Oslo, Drammen, Tønsberg, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Bergen, Ålesund, Molde og Trondheim. I tillegg tilbyr skolen nettstudier for deg som ønsker mer fleksibilitet i studiene. Nettkursene gir 18 måneders studietid og fleksibel oppfølging fra nettlærer.

Gratis rådgivning

Akademiets rådgivere hjelper deg med informasjon om hvilke fag og karakterer du trenger, for at du skal nå dine mål. Gratis rådgiving er tilgjengelig på telefon, chat og på skolestedene.

Vis alle utdanninger fra Akademiet Nettstudier

Kontaktinformasjon til Akademiet Nettstudier

Akademiet Nettstudier

Pilestredet 56
0167 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Fagbrev IT-driftsfaget for praksiskandidater:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!