Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
5 helger
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: Løpende oppstart - Norge
Søknadsfrist: Løpende opptak
19 900 NOK

Kostholdsveileder

studere kostholdsveiledning på afpt

Utdann deg til kostholdsveileder på AFPT

Dette er utdanningen for deg som ønsker kunnskap du umiddelbart kan bruke!

Med utdannelsen til kostholdsveileder ved AFPT, er du rustet til å bidra i kampen for bedre helse på både individ- og samfunnsnivå. Vi skal gi deg de nødvendige verktøyene til nettopp dette, ved å lære deg koblingen mellom helse, prestasjon, og hva man spiser.

Kunnskapen kan du bruke for deg selv, for barn, eldre, idrettsutøvere, eller grupper. Vårt mål er å gi deg det du trenger for å oppnå ditt mål. Vi tar deg gjennom fem moduler. Alt fra grunnleggende forståelse om ernæring, til hvordan du skreddersyr et kosthold for mennesker med helsemessige utfordringer, ulike ønsker eller behov.

Vi belyser følgende tema for å for å gjøre deg i stand til å håndtere alle kundegrupper: Grunnleggende ernæring, matvarekunnskap, helse, idrettsernæring og kosttilskudd, livsstilssykdommer, mage- og tarmproblematikk, allergier, intoleranser, ulike dietter, samt tema som religion.

En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Innhold

Modul 1

 • Helse i Norge
 • Energi
 • Karbohydrater 
 • Fett
 • Proteiner 
 • Vitaminer
 • Mineraler og sporstoffer
 • Væske
 • Dietter
 • Kosthold i praksis

Modul 2

 • Metode og forskning
 • Verktøy for kostholdsveiledere
 • Mattilberedning
 • Tilsetningsstoffer

Modul 3

 • Folkesykdommer
 • Mat for spesifikke grupper

Modul 4

 • Idrettsernæring
 • Kosttilskudd

Modul 5

 • Fordøyelsessykdommer
 • Allergier og intoleranser

Opptakskrav/Søknad

Det stilles ingen krav til forkunnskap. Utdannelsen passer for deg som ønsker kunnskap om mat, helse, eller prestasjon. Den kompletterer kunnskapen du har som trener, helsesøster, sykepleier, fysioterapeut, naprapat, eller annen lignende utdannelse. Så lenge du interesserer deg for, eller jobber med helse, er dette noe for deg.

Krav for godkjennelse

For godkjent utdannelse kreves det 80% riktig på multiple choice-eksamen, samt godkjent innleveringsoppgave. I tillegg må alle studieavgifter være betalt i sin helhet, eller i henhold til betalingsplan.

Kostnader

19.900 NOK. Studieavgiften inkluderer all undervisning og studiemateriale, hjemmeoppgaver og ett forsøk på teoretisk eksamen.

Betalingsløsninger

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal betales i løpet av maksimalt seks måneder etter studiets eller studentens oppstart dersom ikke egen avtale eller finansiering foreligger. Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt.

I tillegg finnes nedbetaling via SVEA Finans på 12, 24 eller 36 måneder. Det tilkommer 45 NOK i administrasjonsgebyr for hver faktura som sendes fra AFPT.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kostholdsveileder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet for Personlig Trening (AFPT)

AFPT Akademiet for Personlig Trening

Akademiet for Personlig Trening (AFPT)

Leter du etter den beste og tryggeste veien frem til et yrke innen trening og helse? Ta utdanning på Akademiet for Personlig Trening!

AFPT ble etablert så sent som i januar 2005. Siden den gang har vi utvidet studietilbudet til å inkludere flere utdannelser, kurs og fagsamlinger som tar deg i den retningen du ønsker å gå. Vår målsetning er å tilby den mest skreddersydde utdannelsen i Norge for Personlig Trening, samt hele tiden utvikle vårt tilbud til å bli den mest komplette utdannelsesinstansen innen trening, ernæring og helse.

Ny kunnskap om trening, ernæring og helse

Utdannelsene vektlegger ny kunnskap og vil hele tiden forsøke å fremføre den siste kunnskapen innen trening, ernæring og helse. Studentene skal kunne forklare, motivere, demonstrere og inspirere klienter om og i metoder for å øke deres livskvalitet, helse og prestasjon.

Den utdannende skal ha kompetanse til å kunne identifisere behov, ønsker, evner og kapasitet hos individer og tilrettelegge trening og kosthold for at den enkelte skal oppnå sine bestemte mål. Dette, i kombinasjon med forståelse av og om de viktigste områdene relatert til sikker og profesjonell utøvelse av sitt yrke skal gjøre AFPT til markedets prefererte instans for utdannelse.

studere personlig trening på afpt

Fleksibel utdanning

På AFPT tilpasser vi studiet til den enkelte students livssituasjon og ambisjoner. Studiet skjer gjennom helgesamlinger, nettbasert undervisning eller en kombinasjon. Uansett hvilken studieform du velger, er pensum og forelesere de samme.

Lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Studietilbud

I tillegg til utdanning innen personlig trening og kosthold, tilbyr AFPT en rekke ulike kurs som eksempelvis Førstehjelp, Sertifisert trener for barn og unge, Biomekanikk og avansert øvelsesanalyse, Functional Fitness trainer, Anatomi/Fysiologi, Massasje ++

Vis alle utdanninger fra Akademiet for Personlig Trening (AFPT)

Kontaktinformasjon til Akademiet for Personlig Trening (AFPT)

Akademiet for Personlig Trening (AFPT)

Pilestredet 75C
0354 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kostholdsveileder:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!