Vis studentum.no som: Mobil

Frisørutdanning

Adam og Eva Skolen
Sammendrag
Heltid
6 måneder
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: Januar og august - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
78 000 NOK
Ja

Frisørutdanning

Frisørutdanning ved Adam og Eva Skolen

Ta frisørutdanning på Adam og Eva Skolen

Drømmer du om en morsom og kreativ karriere der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du form- og fargesans? Er du opptatt av mote og design? Da kan en fremtid som frisør være riktig valg for deg!

Frisørutdanningen retter seg mot deg som har lyst og evner til å bli frisør eller stylist. Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget, og har som mål å utdanne fremtidens beste frisører. Som elev bør du derfor ha riktig motivasjon og innstilling, i tillegg til viljen til å stå på litt ekstra.

Grundig og relevant opplæring i frisørfagene

Adam og Eva Skolen har som målsetting å gi deg en grundig relevant opplæring i frisørfagene, med vekt på klipp, fargeteknikker og strukturomforming. Du vil også få undervisning i teorien som tilhører faget. Frisørutdanningen starter med undervisning på øvelseshoder. Etter ca 300 timers undervisning går dere over til modeller.

Under hele studietiden vil du forberedes til senere salongarbeid. Adam og Eva Skolen vurderer kontinuerlig hva som er den viktigste kompetansen for elevene å inneha til enhver tid. Lærerne som underviser er i salongpraksis minimum én gang i uken.

Hva lærer jeg?

Du vil bli undervist innen følgende fagområder:

 • Grunnklippene
 • Styling og fønteknikk
 • Huden og håret
 • Fagterminologi
 • Make-up
 • Helse, miljø og sikkerhet (HMS)
 • Salg og service
 • Farge
 • Strukturomforming
 • Trend og stilhistorie
 • Vår- og høstvisning (kunnskap i det å sette opp show ++)

Gode jobbmuligheter

Adam og Eva Skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og dyktig undervisningspersonell. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 20 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innenfor frisørutdanning.

Adam og Eva er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt for sin banebrytende posisjon i faget og motebildet i snart 40 år. En stor del av de beste frisørene innlands og utenlands har jobbet eller jobber for Adam og Eva. Dette har ført til at salongeiere over hele landet velger og rekruttere studenter fra Adam og Eva Skolen. 

Praktisk informasjon

Utdanningen varer i 6 måneder, med undervisning 5 dager i uken fra kl. 08.00 - 16.00. Skolen har oppstart i august og januar, og koster kr 78.000. Avgiften inkluderer alt materiell som brukes i skoletiden, foruten skrivemateriell. Studieavgiften innbetales når bekreftelse fra skolen foreligger. Adam og Eva Skolen er godkjent fra Lånekassen for de som har behov for dette.

Adam og Eva Skolen veileder deg fra drøm til virkelighet!

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt praksistid kan man gå opp til svennebrev i frisørfaget.

Opptakskrav/Søknad

Som minimum utdannelse kreves kun fullført grunnskole. Du blir kalt inn på intervju for å sammen med skolen avgjøre om et samarbeid er hensiktsmessig. Det blir lagt særlig vekt på om du har rett motivasjon og innstilling. For yngre søkerne er det en fordel med erfaring som assistent i salong.

Studiefakta, Tittel m.m

Lærling

Ulike utdanningsforløp for søkere

Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling.
Utdannelsen tar da i utgangspunktet 4 år. Du får 6 mnd fratrekk fra praksistiden for Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praksiskandidat (også kalt Privatist).
Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense.
Du får 6 mnd. fratrekk for Adam og Eva Skolen.
Uansett modell: Du må bestå en tverrfaglig eksamen før du kan gå opp til svenneprøven.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frisørutdanning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Adam og Eva Skolen

Adam og Eva Skolen

Adam og Eva Skolen – landets ledende frisørskole

Ønsker du en kreativ utdannelse som gir deg trygg jobb i fremtiden? Da kan frisørutdanning ved Adam og Eva Skolen være riktig valg for deg! Hos Adam og Eva Skolen er du i jobb allerede etter 6  måneder. Du tjener penger under læretiden og du får bransjens beste oppfølging.

Målsettingen ved Adam og Eva Skolen er å gi deg en grundig og relevant grunnopplæring i frisørfagene. Skolen holder til i store, moderne lokaler i Oslo sentrum. Frisørutdanningen koster kr 78.000, og har oppstart i januar og august. Utdanningen er godkjent av Lånekassen. 

Veileder deg til målet ditt

Adam og Eva Skolen er Norges første private frisørskole. Mange av de beste frisørene nasjonalt og internasjonalt har arbeidet eller arbeider for Adam og Eva Skolen. Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hvilken vei du velger. Hva er avgjørende for deg i valg av skole? Hva er dine mål for karrieren? Adam og Eva Skolen veileder deg til målet ditt!

Undervisningen ved Adam og Eva Skolen

Målsettingen ved Adam og Eva skolen er å gi deg en grundig og relevant grunnopplæring i frisørfagene, med vekt på klipping, fargeteknikker og strukturomforming. Du vil også bli undervist i teorien som tilhører frisørfaget. Utdanningen starter med undervisning på øvelseshoder og går deretter over til modeller.

Les mer om frisørutdanningen her!


Jobbmuligheter som frisør

Elever ved Adam og Eva Skolen som har en "stå på-innstilling", et aktivt engasjement og et minimum av fravær, har til nå ikke hatt problemer med å skaffe seg jobb. Adam og Eva Skolen er også behjelpelig med å formidle jobber. Skolens elever er svært ettertraktet i hele bransjen og hele landet.

Praktisk informasjon

Utdanningen varer i 6 måneder, med undervisning 5 dager i uken fra kl. 08.00 - 16.00. Adam og Eva Skolen er godkjent for studiestøtte hos Lånekassen, og er tilpasset vanlig offentlig eksamen med fagene Vg2 frisyredesign og produksjon. Alle elevene som søker lån gjennom Lånekassen forplikter seg til å ta offentlig eksamen i produksjon og frisyredesign.

For å komme inn på Adam og Eva Skolen er fullført grunnskole et minimumskrav. Etter at skolen har mottatt fullstendig søknad, vil du bli innkalt til et intervju på skolen. Det legges særlig vekt på motivasjonen og innstillingen din. Adam og Eva Skolen ønsker å skape fremtidens beste frisører 
– og da er det viktig at alle elever ved skolen er innstilt på å stå på litt ekstra. For de yngste søkerne er det en fordel med praksiserfaring som assistent i salong.

Vis alle utdanninger fra Adam og Eva Skolen

Kontaktinformasjon til Adam og Eva Skolen

Adam og Eva Skolen

Schweigaardsgate 12
0185 Oslo

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frisørutdanning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Frisørutdannelse er så mye mer!

Kristine gikk ut av Adam og Eva Skolen i 2008, og tok lærlingtiden sin hos Adam og Eva Sandvika. Nå jobber hun som koordinator for opplæringskontoret og har ansvar for alle lærlingene i Adam og Eva Gruppen. Les om hennes erfaringer her!

Les mer
Møt Peder ved Adam og Eva skolen

Peder har en drøm om å jobbe som frisør og studerer i dag ved Adam og Eva Skolen. Her kan du lese mer om hvordan han har det på skolen både faglig og sosialt. Vurderer du å bli frisør kan dette absolutt være noe du burde ta en titt på!

Les mer