Vis studentum.no som: Mobil

Kosthold og coaching

Active Education
Sammendrag
5 måneder (30 studiepoeng)
Ja
Heltid
Ulike muligheter, kontakt Active Education
Bachelor
Nettstudier, Oslo

Kosthold og coaching

videreutdanning i kosthold og coaching

Videreutdanning i kosthold og coaching – 30 studiepoeng

Videreutdanningen Kosthold og coaching er et nett- og samlingsbasert heltidsstudium på bachelornivå. Studiet retter seg mot deg som allerede har gjennomført Personlig trener basis/pluss-studiet eller tilsvarende.

Studiets innhold er identisk med andre semester på Årsstudium PT, og har 3 ukers praksis i tillegg til undervisningen i ernæringslære og motivasjonspsykologi/coaching.

Etter gjennomført studie vil du oppnå samme kompetansenivå som Active Educations studenter på årsstudium i personlig trening, og du dekker kompetansekravet for å jobbe som PT i Norge.

Kosthold og Coaching kort oppsummert:

 • Varighet på 5 måneder
 • Nettbasert teori som du gjør når det passer deg
 • 2 undervisningssamlinger á 4 dager i Oslo
 • 30 studiepoeng gjennom Høgskolen i Innlandet
 • Lånekasse-støtte på opptil 53 170,- kroner
 • Certified Advanced Personal Trainer (AE L5)
 • Certified Health and Fitness Coach (AE L5)

INNHOLD OG UNDERVISNING

I vårt yrke som personlige trenere opplever vi at resultatene vi oppnår med våre kunder er avhengig av flere faktorer enn bare den fysiske treningen. Mange av våre kunder har stort forbedringspotensiale når det gjelder næringsinntak, og dårlig kosthold er ofte en medvirkende årsak når man opplever stagnasjon på trening eller generelt ikke når målene man har satt seg.

Kombinert med – og ofte som en følge av dette – sliter også svært mange med motivasjonen knyttet til å gjøre nødvendig livsstilsendring knyttet til kosthold og fysisk aktivitet. Dette studiet er utformet for å styrke din kompetanse innen begge disse fagområdene – kostholdsveiledning og motivasjonspsykologi – og gir deg en unik kompetanse for å jobbe med kundene dine på en helhetlig måte.

OPPBYGGING OG FREMDRIFT

Studiet gjennomføres i følgende deler:

 1. Nettbaserte undervisning med videoleksjoner og interaktive oppgaver som du følger hjemmefra når det selv passer deg.
 2. To praktiske undervisningssamlinger som hver er på 4 dager i Oslo.
 3. 3 ukers praksisperiode på treningssenter.

De 30 studiepoengene dette studiet gir er del av Årsstudium PT, og gjennomføres hvert vårsemester. Studiestart er i januar måned, og du vil den første måneden av studiet følge teoriundervisningen på nett hjemmefra. I februar er det 4 dagers undervisningssamling i Oslo, før det på ny er en periode med nettbasert undervisning gjennom mars måned. I april gjennomføres andre undervisningssamling på 4 dager i Oslo, før du skal ut i 3 ukers praksis på treningssenter. Her kan du velge å gjennomføre praksis på et treningssenter du allerede er tilknyttet eller har egen avtale med, eller få tildelt praksisplass gjennom Active Educations samarbeidspartnere.

Studiet avsluttes med eksamener i juni måned.

Opptakskrav/Søknad

Opptak til studiet forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå, samt at du har fullført og bestått alle eksamener på studiet Personlig trener basis (30 studiepoeng) eller tilsvarende.

Studiefakta, Tittel m.m

30 studiepoeng gjennom Høgskolen i Innlandet.*

*Studiepoeng forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå.

Kostnader

Studieavgiften er på 49 900,- kroner pr. semester (pr. 30 studiepoeng). Husk at denne summen betales FØR du mottar støtten fra Lånekassen.

Studieavgiften er rene skolepenger og dekker all undervisning og faglige aktiviteter, sensur av obligatoriske krav og eksamener, samt utstedelse av vitnemål og sertifikater. En del av pensum er alltid inkludert i studiet, men du må regne med å kjøpe noen bøker.

Merk at hvis du ønsker studiepoeng gjennom vår akademiske samarbeidspartner Høgskolen i Innlandet, må du i tillegg betale semesteravgift på 445,- kroner.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kosthold og coaching.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Active Education

Personlig trener

Active Education – Vi former fremtidens trenere

Er du interessert i trening, kosthold og helse? Active Education er en av Europas ledende skoler innen utdanning av kompetansepersoner til treningsbransjen, og tilbyr studier som kombinerer nettbasert undervisning med samlinger over hele Norge.

Siden 2008 har Active Education samarbeidet med Høgskolen i Innlandet om å tilby idrettsutdanninger og personlig trenerutdanning. Høgskolen i Innlandet har det faglige og studieadministrative ansvaret med gjennomføringen av utdanningene. Active Education har den løpende kontakten og oppfølgingen mot treningssenterbransjen, i tillegg til å ha ansvaret for koordineringen av praksisdelen som inngår i emnene. 

Studietilbudene som inngår i samarbeidet mellom Høgskolen i Innlandet og Active Education er underlagt de lover og forskrifter som regulerer høyere utdanning, kvalifikasjonsrammeverket i høyere utdanning og Høgskolen i Innlandet sitt eget kvalitetssikringssystem.

Utdanningstilbud

Personlig trener – Årsstudium
Personlig trener BASIS – Grunnutdanning
Personlig trener FLORIDA – USA
Kosthold og coaching

Læringsmodell

Vi er opptatt av å tilby mer enn «vanlig» undervisning. Tradisjonell klasseromsundervisning, ensidig formidlingspedagogikk og passive læringsformer er utdatert. Vi legger derfor mye tid og energi i arbeidet med å skape en aktiv studiehverdag med stor variasjon og interaksjon mellom studenter og forelesere.

Vår læringsmodell baserer seg på noen sentrale pedagogiske virkemidler:

 • Egenutviklet litteratur i kombinasjon med lærebøker av høy kvalitet
 • Elektronisk læringsplattform
 • Videoer av forelesninger og praktiske øvelser
 • Fysiske undervisningssamlinger
 • Verdifull praksis på treningssenter
 • Tett samarbeid med treningssenterbransjen i Norge og internasjonalt

Gjennom hele studietiden følges du tett opp av våre studiekoordinatorer og forelesere, du deltar i diskusjoner og løser faglige oppgaver både fysisk og på læringsportalen, og du veiledes gjennom tilbakemeldnger fra våre dyktige fagpersoner.

Opptakskrav

Du kan studere ved Active Education uansett om du har generell studiekompetanse eller ikke. Gjennomføringen av utdanningen og de internasjonale sertifiseringene som personlig trener er de samme, men forskjellen er at du ikke vil motta studiepoeng og heller ikke få rett til støtte fra Lånekassen om du ikke har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå.

Vis alle utdanninger fra Active Education

Kontaktinformasjon til Active Education

Active Education

Ryensvingen 11
0680 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kosthold og coaching:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

5 viktige råd til deg som vil bl...

Det finnes et stort antall utdanningsmuligheter for deg som vil bli personlig trener i dag. Active Education gir deg rådene for hva du skal fokusere på når du skal velge utdanning.

Les mer
Lønn som personlig trener
Hvor mye kan du tjene?

Hvor mye du får i lønn som personlig trener varierer noe fra treningsskjede til treningskjede. Les mer om Active Educations beregninger her!

Les mer