Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Bachelor
Oppstart: Kontakt Across the Pond - Storbritannia
Delvis

Medisin

Studere medisin i utlandet

Medisinstudier i utlandet

Drømmer du om å bli lege? Hva med å ta utdanningen i Storbritannia?

Det å være lege er et svært varierende og utfordrende yrke, men felles for alle leger er at du bør ha en sterk vilje til å ville hjelpe andre. Uansett hva slags lege du ønsker å bli; for eksempel allmennlege, barnelege, kirurg, radiolog eller psykiater, må du først og fremst ta en medisinutdannelse og så kan du spesialisere deg innenfor den retningen du ønsker å gå etterpå.

Den normale medisinutdannelsen i Storbritannia går over 5 år. I løpet av denne perioden vil du ha praksis ved sykehus, legekontor og lignende.

Storbritannia er et svært populært studieland for folk fra hele verden. For å sikre seg at landet utdanner nok leger til eget land er det ikke alle universitet som tar inn internasjonale studenter, som nordmenn, på medisinstudiet. De som gjør det tar inn veldig få, noe som betyr at det er svært hard konkurranse om skoleplassene.

VIKTIG:

Søknadsfrist til medisin er 15. oktober hvert år for opptak til høsten året etter (både for det normale 5-årige medisinstudiet, og for den 4-årige intensive varianten).

Lignende studier

Om du vil utdanne deg som lege er det ikke mulighet for å kombinere medisin med et annet studie.

Andre aktuelle studier for deg som er interessert i medisin kan være:

  • Idrettsstudier
  • Sykepleie
  • Biomedisin
  • Ergoterapi
  • Osteopati
  • Radiografi
  • Kiropraktor
  • Helse/ernæring

Husk at medisinutdannelsen vil kreve godkjennelse fra Helsedirektoratet når du kommer tilbake til Norge. Ta kontakt med Across the Pond for nærmere informasjon.

Opptakskrav/Søknad

Inntakskrav

Det finnes ikke et eksakt karaktersnitt du må ha ettersom universitetene ikke bare ser på karakterer, men du bør ha minst 5 i snitt og 5 (helst 6) i alle realfag. De fleste universitet krever at du har matte og biologi (noen godtar kjemi) fra videregående og ikke fysikk. Noen universiteter tar kun inn studenter som har gått International Baccalaureate (IB). For medisin krever universitetene også en engelsktest og intervju vil være avgjørende.

De aller fleste britiske universitet krever også at du tar en UKCAT-, eller BMAT-test, som er en slags personlighetstest hvor en tester hvor godt du egner deg til studiet og til yrket. Det er viktig at du forbereder deg godt til denne testen, som du må ta før du søker

I tillegg til gode karakterer er det svært viktig at du har mye og relevant arbeidserfaring. Dette kan du skaffe deg ved å jobbe for eksempel på et eldresenter i helger og ferier. Det er ikke noe satt krav for akkurat hvor mye erfaring du må ha, men jo mer du har, jo bedre er det.

Det er kjempevanskelig å komme inn på medisin, men det er mulighet for å ta en bachelorgrad i et lignende fagområde, som for eksempel biomedisin. Etter en slik bachelorgrad kan du søke deg inn på Graduate Entry i medisin, som er et fireårig intensivt medisinstudie. Det er fremdeles vanskelig å komme inn, men det gir deg en ny sjanse om du ikke kommer inn direkte fra videregående. Derfor vil vi anbefale deg å søke på både biomedisin eller lignende, og medisin.

VIKTIG:
Søknadsfrist til medisin er 15. oktober
 hvert år for opptak til høsten året etter (både for det normale 5-årige medisinstudiet, og for den 4-årige intensive varianten).

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor- og masternivå

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond

Komplett veilednings- og informasjonstjeneste – helt gratis

Tenker du på å studere i utlandet? Across the Pond er spesialister på studier i Storbritannia og kan tilby en komplett veilednings- og informasjonstjeneste for deg som er interessert i å studere i England, Wales, Skottland eller Nord-Irland. Across the Pond har siden oppstarten i 2004 sendt mange tusen norske studenter til Storbritannia for å ta utdanningen sin.

Across the Pond samarbeider med over 40 universiteter, og blant disse er flere av de desidert beste i Storbritannia. De fleste universitene tilbyr flere hundre studier på tvers av studieretninger og fagfelt, og her vil du finne studier og kombinasjonsmuligheter som ikke finnes i Norge. Bredden av samarbeidspartnere gjør at Across the Pond kan tilby studier innenfor alle fagområder og innenfor de fleste studieretninger, både på bachelor- og masternivå. Alle universitetene kvalifiserer til full støtte fra Lånekassen.

Dersom du tar kontakt med Across the Pond og forteller hva du forventer å gå ut med i snitt, samt hvilken studieretning, hvor du vil studere og hva du ser etter i et studiested, så sender de deg forslag til hvor du har gode muligheter til å komme inn. Alle studenter som har søkt gjennom Across the Pond, og som har fulgt Across the Ponds anbefalinger, har kommet inn på ett av sine studievalg. 

Unike stipendmuligheter gjennom Across the Pond

Søker du studier i Storbritannia med hjelp fra Across the Pond, så har du også muligheter til å få deler av utdanningen dekket ved hjelp av veldig generøse stipender. Både Across the Pond og partneruniversitetene deler ut stipender til norske studenter som har søkt gjennom/benyttet seg av hjelp fra Across the Pond. 

Eksperter på studier i Storbritannia

Når du tar kontakt vil du få tildelt en personlig veileder som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen, og med alt som har med søknaden og studier i Storbritannia å gjøre. Alle veilederne som jobber i Across the Pond har selv studert i Storbritannia og har derfor vært i akkurat samme situasjon som du er nå. De har betydelig erfaring fra både student- og arbeidsliv, og vet hvordan det er å bo og leve i utlandet. Hos Across the Pond får du hjelp gjennom hele søknadsprosessen helt gratis, og det er helt uforpliktende.

Fagmuligheter gjennom Across the Pond

Across the Pond har muligheter for alle, og kan tilby alle fag på alle nivå:

 Medie- og kommunikasjonsfag
 Natur-, real- og dyrefag
 Kreative og utøvende fag
 Humaniora, kultur- og samfunnsfag
 Medisin, helse- og sosialfag
 Business, økonomi og ledelsesfag
 Kunst- og designfag
 Språk- og områdestudier
 Tekniske fag og ingeniørfag
 Masterstudier i Storbritannia

Møt Across the Pond, universitetene og kom i kontakt med andre norske studenter

Across the Pond arrangerer flere eventer gjennom året hvor du har mulighet til å møte veilederne, universitetene de jobber med og andre norske studenter som vil studere i utlandet. De arrangerer blant annet Destinasjon Storbritannia i Oslo, to ganger i året. Her kan du komme og møte din veileder, få tilbakemelding på din portfolio dersom du søker kreative fag som krever dette, og du kan høre presentasjoner fra universitetene og Lånekassen. Dette er Norges største event med fokus på studier i Storbritannia og over 20 britiske universiteter deltar hver gang. Det er gratis å delta og åpent for alle. 

I tillegg arrangerer de Oppdag Storbritannia rundt om i hele Norge, de reiser på skolebesøk, deltar på utdanningsmesser i januar og februar, og i august arrangeres det føravreisemøter for de som skal begynne å studere i Storbritannia. Her får du mulighet til å møte andre norske studenter som skal begynne på samme universitet.

Besøk Across the Pond sine hjemmesider for å se hvor du kan møte dem i løpet av året.
Ønsker du å besøke universitetene du skal søke på, kan Across the Pond også arrangere et møte der du får treffe foreleserne, se campus, studentboligene og det du ellers måtte ønske.

Across the Ponds partneruniversiteter

Blant de over 40 universitetene Across the Pond samarbeider med, finner du noen av Storbritannias og verdens mest anerkjente utdanningsinstitusjoner. Du finner Across the Ponds parneruniversiteter over hele Storbritannia, og i populære byer som London, Manchester, Newcastle, Edinburgh og Oxford.

ENGLAND

 AECC University College
 University of Brighton
 Cranfield University
 University of Chester
 University of Derby
 Durham University
 University of East Anglia
 University of Essex
 University of Exeter
 Falmouth University
 University of Huddersfield
 University of Kent
 University of Leeds
 University of Manchester
 Newcastle University
 University of Nottingham
 Oxford Brookes University
 University of Sheffield
 Solent University
 University of Sussex
 UCFB Etihad - Manchester
 University of Winchester
 University of Worcester
 University of York

LONDON

 Brunel University London
 City, University of London
 East 15 Acting School
 Goldsmiths, University of London
 Kingston University
 King’s College London
 Middlesex University
 Queen Mary University
 University of Roehampton
 Royal Holloway, University of London
 UCFB Wembley

WALES

 Aberystwyth University
 Cardiff University
 University of South Wales
 Swansea University

SKOTTLAND

 University of Aberdeen
 University of Dundee
 Edinburgh Napier University
 University of Edinburgh
 Glasgow School of Art
 University of Stirling

NORD-IRLAND

 Queen’s University Belfast

Søknadsfrist for studier i Storbritannia

Med unntak av medisin, veterinær og tannlege, samt Oxford og Cambridge (som har søknadsfrist 15. oktober), finnes det ingen søknadsfrist for norske studenter i Storbritannia.15. januar er kun fristen for britiske studenter!

Du oppfordres likevel til å søke tidlig ettersom universitetene har rullerende opptak og de mest populære studiene raskt fylles opp. Across the Pond anbefaler å søke før jul for å ha størst mulig sjanse til å komme inn på de studiene du vil. Søker du tidlig vil du også ha flere muligheter til å søke på ulike stipend utenom Lånekassen.

Studere i Storbritannia

Vis alle utdanninger fra Across the Pond – studier i Storbritannia

Kontaktinformasjon til Across the Pond – studier i Storbritannia

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!