Vis studentum.no som: Mobil

Masterstudier i Storbritannia

Across the Pond – studier i Storbritannia
Sammendrag
Heltid
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Master, 2 år
Kontakt Across the Pond
Aberdeen, Aberystwyth, Bournemouth, Cornwall, Durham, Edinburgh - Vis alle  

Masterstudier i Storbritannia

Masterstudier i Storbritannia - Across the Pond

Masterstudier i Storbritannia

Den største fordelen med å ta mastergraden i Storbritannia, er at de aller fleste går over 12 måneder, mot to år i Norge. I Norge er det vanlig med «integrerte mastergrader» som vil si et femårig masterstudie der man tar det som vil tilsvarer både en bachelor- og mastergrad i ett. I Storbritannia er det vanligere å først ta en bachelorgrad, for så å bygge på med en mastergrad etterpå. Det som er fordelen med dette er at det er mer fleksibelt og det gir deg muligheten til å ta en mastergrad innen et annet fagområde enn bachelorgraden din.

En grad fra et britisk universitet er anerkjent i hele verden, og de fleste krever ingen godkjennelse når du skal tilbake til Norge. Unntaket er om du tar du en grad innen helsefag, da vil det alltid kreves en godkjennelse.  I tillegg vil noen veldig få studier som eiendomsmegler, veterinær, lærer og lignende kreve en godkjennelse.Mange velger å ta mastergraden i Storbritannia for å spesialisere seg, og for å kunne skille seg ut med spisskompetanse innen retninger man ikke finner i Norge. I dagens arbeidsmarked er det også stadig viktigere med internasjonal erfaringen og gode engelskkunnskaper.

Det finnes utallige muligheter for mastergrader i Storbritannia, og det finnes studier du aldri har hørt om! Dette vil gi deg en unik kompetanse og dermed muligheten til å skille deg ut i et stadig tøffere arbeidsmarked.

12 måneder

Ikke alle mastergrader er støttet av Lånekassen. Ta kontakt med Across the Pond så kan de hjelpe deg å finne riktig mastergrad for deg som også er støttet av Lånekassen.

For masterstudenter går studieåret vanligvis fra september til september. Dersom man starter på mastergraden i januar/februar, så vil man mest sannsynlig være ferdig sommeren året etter, altså slik at studiet går over 15 mnd. (3 semester) ettersom man da vil ha sommerferie mellom semester 1 og 2.

Hvordan søker jeg på masterstudier i Storbritannia?

Fyll inn vårt kontaktskjema eller ta direkte kontakt med Across the Pond så får du en personlig veileder som hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen. Across the Pond ordner med alle søknadene direkte til universitetene, og sender inn alle dokumenter for deg. De hjelper deg med å passe på at du har alt som kreves for å søke, fra anbefalingsbrev til ditt eget motivasjonsbrev. Across the Pond har over 10 års erfaring og vet hvor viktig et godt anbefalingsbrev og et godt motivasjonsbrev er, og at dette kan være avgjørende for søknaden din. De er der for å sikre at det ikke blir gjort noen feil i søknaden din som kan før til at du ikke kommer inn, da det ofte er komplisert å fylle ut disse skjemaene når man ikke er vant med det.

Når må jeg svare på tilbudene jeg har fått?

For masterstudier vil du få individuelle frister fra universitetene når du må takke ja/nei til tilbudene dine, men veldig mange har ingen bestemt frist. Det er der i mot viktig å huske på at du ikke får søkt om bolig eller støtte fra Lånekassen før du har bestemt deg og har fått et ”Unconditional Offer” et ubetinget tilbud.

Depositum

Det er vanlig å betale et depositum av skolepengene, og dette vil bli tilbakebetalt hvis du ikke klarer kravene de stiller for opptak. Noen universiteter krever også et administrasjonsgebyr for behandling av noen mastersøknader. Ta kontakt med Across the Pond  for mer informasjon.

Kan jeg dra på utveksling under mastergrad?

Ettersom de fleste mastergradene går over 12 måneder er det vanligvis ikke mulighet for utveksling, men det finnes mastergrader som har lagt opp til at man tar deler av studiet i andre land. Ta kontakt med Across the Pond for spørsmål om dette og for å få vite  hvilke muligheter du har for utveksling på både bachelor- og masternivå.

Bachelorgrad i Storbritannia, master i Norge?

Flere mastergrader i Norge vil kreve at du har tatt visse fag, oppnådd en viss karakterer eller har et bestemt antall studiepoeng innenfor bestemte fagfelt i løpet av bachelorgraden. Derfor er det viktig at du undersøker dette før du starter på en bachelorgrad. For å være sikker bør du ta kontakt med den norske skolen, slik at du vet hvilke krav du må oppfylle. Bachelorgradene i Storbritannia er veldig fleksible og har mange valgfag du kan ta som del av studiet ditt, og du kan dermed i stor grad skreddersy din egen bachelorgrad slik at du oppfyller kravene til en eventuell mastergrad i Norge.  Veldig mange velger å heller ta en mastergrad i Storbritannia ettersom dette bare blir ett år ekstra.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til masterstudier i Storbritannia, så kreves det at du har en bachelorgrad, eller at du vil få en bachelorgrad før du starter studiene. Across the Pond hjelper deg med ettersending av vitnemål og andre dokumenter også når du søker før du er ferdig med bachelorgraden din.

Ved opptak til en mastergrad vil det være mer enn bare karakterene dine som teller, de vil også se på to akademiske anbefalingsbrev, motivasjonsbrev, CV og en engelsktest. Har du tatt en bachelorgrad i et engelskspråklig land eller hatt undervisningen på engelsk vil det være mulig å slippe en engelesktest.

Universitetene i Storbritannia krever ikke at du tar en GRE-test, og GMAT-testen kreves kun for MBA-studier og noen veldig få andre masterstudier (blant annen mastergrader innen finans kan kreve dette). Masterstudier har ofte egne søknadsfrister, men de fleste har rullerende opptak. Ta kontakt med Across the Pond for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Masternivå

Kostnader

Pris varierer fra skole til skole. For mer informasjon, vennligst kontakt Across the Pond.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Masterstudier i Storbritannia.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond

Komplett veilednings- og informasjonstjeneste – helt gratis

Tenker du på å studere i utlandet? Across the Pond er spesialister på studier i Storbritannia og kan tilby en komplett veilednings- og informasjonstjeneste for deg som er interessert i å studere i England, Wales, Skottland eller Nord-Irland. Across the Pond har siden oppstarten i 2004 sendt mange tusen norske studenter til Storbritannia for å ta utdanningen sin.

Across the Pond samarbeider med over 40 universiteter, og blant disse er flere av de desidert beste i Storbritannia. De fleste universitene tilbyr flere hundre studier på tvers av studieretninger og fagfelt, og her vil du finne studier og kombinasjonsmuligheter som ikke finnes i Norge. Bredden av samarbeidspartnere gjør at Across the Pond kan tilby studier innenfor alle fagområder og innenfor de fleste studieretninger, både på bachelor- og masternivå. Alle universitetene kvalifiserer til full støtte fra Lånekassen.

Dersom du tar kontakt med Across the Pond og forteller hva du forventer å gå ut med i snitt, samt hvilken studieretning, hvor du vil studere og hva du ser etter i et studiested, så sender de deg forslag til hvor du har gode muligheter til å komme inn. Alle studenter som har søkt gjennom Across the Pond, og som har fulgt Across the Ponds anbefalinger, har kommet inn på ett av sine studievalg. 

Unike stipendmuligheter gjennom Across the Pond

Søker du studier i Storbritannia med hjelp fra Across the Pond, så har du også muligheter til å få deler av utdanningen dekket ved hjelp av veldig generøse stipender. Både Across the Pond og partneruniversitetene deler ut stipender til norske studenter som har søkt gjennom/benyttet seg av hjelp fra Across the Pond. 

Eksperter på studier i Storbritannia

Når du tar kontakt vil du få tildelt en personlig veileder som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen, og med alt som har med søknaden og studier i Storbritannia å gjøre. Alle veilederne som jobber i Across the Pond har selv studert i Storbritannia og har derfor vært i akkurat samme situasjon som du er nå. De har betydelig erfaring fra både student- og arbeidsliv, og vet hvordan det er å bo og leve i utlandet. Hos Across the Pond får du hjelp gjennom hele søknadsprosessen helt gratis, og det er helt uforpliktende.

Fagmuligheter gjennom Across the Pond

Across the Pond har muligheter for alle, og kan tilby alle fag på alle nivå:

 Medie- og kommunikasjonsfag
 Natur-, real- og dyrefag
 Kreative og utøvende fag
 Humaniora, kultur- og samfunnsfag
 Medisin, helse- og sosialfag
 Business, økonomi og ledelsesfag
 Kunst- og designfag
 Språk- og områdestudier
 Tekniske fag og ingeniørfag
 Masterstudier i Storbritannia

Møt Across the Pond, universitetene og kom i kontakt med andre norske studenter

Across the Pond arrangerer flere eventer gjennom året hvor du har mulighet til å møte veilederne, universitetene de jobber med og andre norske studenter som vil studere i utlandet. De arrangerer blant annet Destinasjon Storbritannia i Oslo, to ganger i året. Her kan du komme og møte din veileder, få tilbakemelding på din portfolio dersom du søker kreative fag som krever dette, og du kan høre presentasjoner fra universitetene og Lånekassen. Dette er Norges største event med fokus på studier i Storbritannia og over 20 britiske universiteter deltar hver gang. Det er gratis å delta og åpent for alle. 

I tillegg arrangerer de Oppdag Storbritannia rundt om i hele Norge, de reiser på skolebesøk, deltar på utdanningsmesser i januar og februar, og i august arrangeres det føravreisemøter for de som skal begynne å studere i Storbritannia. Her får du mulighet til å møte andre norske studenter som skal begynne på samme universitet.

Besøk Across the Pond sine hjemmesider for å se hvor du kan møte dem i løpet av året.
Ønsker du å besøke universitetene du skal søke på, kan Across the Pond også arrangere et møte der du får treffe foreleserne, se campus, studentboligene og det du ellers måtte ønske.

Across the Ponds partneruniversiteter

Blant de over 40 universitetene Across the Pond samarbeider med, finner du noen av Storbritannias og verdens mest anerkjente utdanningsinstitusjoner. Du finner Across the Ponds parneruniversiteter over hele Storbritannia, og i populære byer som London, Manchester, Newcastle, Edinburgh og Oxford.

ENGLAND

 AECC University College
 University of Brighton
 Cranfield University
 University of Chester
 University of Derby
 Durham University
 University of East Anglia
 University of Essex
 University of Exeter
 Falmouth University
 University of Huddersfield
 University of Kent
 University of Leeds
 University of Manchester
 Newcastle University
 University of Nottingham
 Oxford Brookes University
 University of Sheffield
 Solent University
 University of Sussex
 UCFB Etihad - Manchester
 University of Winchester
 University of Worcester
 University of York

LONDON

 Brunel University London
 City, University of London
 East 15 Acting School
 Goldsmiths, University of London
 Kingston University
 King’s College London
 Middlesex University
 Queen Mary University
 University of Roehampton
 Royal Holloway, University of London
 UCFB Wembley

WALES

 Aberystwyth University
 Cardiff University
 University of South Wales
 Swansea University

SKOTTLAND

 University of Aberdeen
 University of Dundee
 Edinburgh Napier University
 University of Edinburgh
 Glasgow School of Art
 University of Stirling

NORD-IRLAND

 Queen’s University Belfast

Søknadsfrist for studier i Storbritannia

Med unntak av medisin, veterinær og tannlege, samt Oxford og Cambridge (som har søknadsfrist 15. oktober), finnes det ingen søknadsfrist for norske studenter i Storbritannia.15. januar er kun fristen for britiske studenter!

Du oppfordres likevel til å søke tidlig ettersom universitetene har rullerende opptak og de mest populære studiene raskt fylles opp. Across the Pond anbefaler å søke før jul for å ha størst mulig sjanse til å komme inn på de studiene du vil. Søker du tidlig vil du også ha flere muligheter til å søke på ulike stipend utenom Lånekassen.

Studere i Storbritannia

Vis alle utdanninger fra Across the Pond – studier i Storbritannia

Kontaktinformasjon til Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond – studier i StorbritanniaStudiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Masterstudier i Storbritannia:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Les om Lindas hverdag på City Un...

Drømmer du om å studere i London? Linda Kim Gresseth har studert på City University London. Les om hennes erfaringer her!

Les mer