Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Bachelor
Storbritannia
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Heltid
Oppstart: Kontakt Across the Pond - Storbritannia
Ja
Klasserom

Idrettsfag

Studere idrettsfag

Idrettsstudier finnes på både bachelor og masternivå, og leder frem til mange spennende karrieremuligheter. Definisjonen på dette studiet vil variere fordi det er flere forskjellige retninger man kan velge, men helt generelt kan vi si at idrettsstudier er læren om hvordan og hvorfor mennesker reagerer på forskjellige vitenskapelige prinsipper og teknikker som øker ytelsesevnen på trening og i konkurranse.

Idrettsstudier er et veldig spennende og variert studie som stadig blir mer aktuelt i Norge så vel som det store utland. Ved å studere idrettsstudier vil du tilegne deg stadig mer etterspurt kunnskap, innen trening og idrett for både idrettsutøvere og mosjonister i alle aldre og på alle nivå.

Storbritannia er kanskje verdens beste sted å studere idrettsstudier. Dette er på grunn av de urgamle tradisjonene for sport og idrett, lærere og forskere som er best på sine felt, og sist men ikke minst, fordi Storbritannia kan by på flere hundre sportsfasiliteter i verdensklasse. Flere av våre partneruniversiteter har slike fasiliteter på campus – fasiliteter som lett matcher det norske toppidrettsutøvere bruker daglig.

Det finnes flere retninger innenfor idrettsstudier, men de vanligste retningene er variasjoner av Sport Science, Sport and Exercise (Science), Strength and Conditioning og Sports Coaching/Management. Mens de to førstnevnte studiene retningene fokuserer mest på det tekniske og forskningsdelen av sport og idrett, er de to sistnevnte rettet mot en karriere som profesjonell trener eller leder av idrettslag- og institusjoner. 

Uansett hvilken retning du velger vil du lære om trening og aktiviteter, fysiologi og anatomi, forskjellige idretter, samt idrett i kultur- og samfunnssammenheng. Du vil lære idretter å kjenne som du kanskje aldri før har hørt om, og tilegne deg kunnskap om menneskekroppen og dens kapasitet og berensninger. Du vil også lære hva som kreves for å trene individer, atleter og sportslag, samt hvordan en forsker på (og benytter seg av) teknikker for økt ytelse, sportsutstyr og sportspsykologi. I tillegg vil studiet sannsynligvis berøre ernæring for idrett spesifikt – avhengig av hvilken studieretning du velger.

Inntakskrav
Foruten et godt karaktersnitt (kravet varierer mellom ca. 3 opp til ca. 5,5 på de forskjellige universitetene) bør du helst ha gode karakterer i realfagene (kan være f.eks. matte og naturfag) samt kroppsøving. Alle universitetene/studiene har ulike opptakskrav, så ta kontakt med oss for mer informasjon.

Lignende studier og kombinasjoner
Det er veldig vanlig å kombinere idrettsstudier med andre typer fag, som for eksempel journalistikk for dem som ønsker å sikte mot en karriere som sportsjournalist, eller lærerstudier for dem som ønsker å bli lærer i kroppsøving. 

Andre studier som kan være aktuelle for deg som synes idrettsstudier virker spennende:

 • Trenerutdanning
 • Friluftsliv
 • Idrettsprestasjon
 • Trener for funksjonshemmede
 • Basketballtrener
 • Cricket-trener
 • Fotballstudier
 • Fysioterapi
 • Ergoterapi
 • Kiropraktor
 • Helse/ernæring
 • Biologi
 • Biomedisin
 • Idrettspsykologi

For mer informasjon om jobbmuligheter og godkjenning av studiet, ta kontakt med Across the Pond.

For kontakt eller mer informasjon om Idrettsfag, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav varierer fra universitet til universitet. For mer informasjon, vennligst kontakt Across the Pond.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor- og masternivå

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Idrettsfag.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond

Komplett veilednings- og informasjonstjeneste – helt gratis

Tenker du på å studere i utlandet? Across the Pond er spesialister på studier i Storbritannia og kan tilby en komplett veilednings- og informasjonstjeneste for deg som er interessert i å studere i England, Wales, Skottland eller Nord-Irland. Across the Pond har siden oppstarten i 2004 sendt mange tusen norske studenter til Storbritannia for å ta utdanningen sin.

Across the Pond samarbeider med over 40 universiteter, og blant disse er flere av de desidert beste i Storbritannia. De fleste universitetene tilbyr flere hundre studier på tvers av studieretninger og fagfelt, og her vil du finne studier og kombinasjonsmuligheter som ikke finnes i Norge. Bredden av samarbeidspartnere gjør at Across the Pond kan tilby studier innenfor alle fagområder og innenfor de fleste studieretninger, både på bachelor- og masternivå. Alle universitetene kvalifiserer til full støtte fra Lånekassen.

Dersom du tar kontakt med Across the Pond og forteller hva du forventer å gå ut med i snitt, samt hvilken studieretning, hvor du vil studere og hva du ser etter i et studiested, så sender de deg forslag til hvor du har gode muligheter til å komme inn. Alle studenter som har søkt gjennom Across the Pond, og som har fulgt Across the Ponds anbefalinger, har kommet inn på ett av sine studievalg. 

Unike stipendmuligheter gjennom Across the Pond

Søker du studier i Storbritannia med hjelp fra Across the Pond, så har du også muligheter til å få deler av utdanningen dekket ved hjelp av veldig generøse stipender. Både Across the Pond og partneruniversitetene deler ut stipender til norske studenter som har søkt gjennom/benyttet seg av hjelp fra Across the Pond. 

Eksperter på studier i Storbritannia

Når du tar kontakt vil du få tildelt en personlig veileder som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen, og med alt som har med søknaden og studier i Storbritannia å gjøre. Alle veilederne som jobber i Across the Pond har selv studert i Storbritannia og har derfor vært i akkurat samme situasjon som du er nå. De har betydelig erfaring fra både student- og arbeidsliv, og vet hvordan det er å bo og leve i utlandet. Hos Across the Pond får du hjelp gjennom hele søknadsprosessen helt gratis, og det er helt uforpliktende.

Fagmuligheter gjennom Across the Pond

Across the Pond har muligheter for alle, og kan tilby alle fag på alle nivå:

 Medie- og kommunikasjonsfag
 Natur-, real- og dyrefag
 Kreative og utøvende fag
 Humaniora, kultur- og samfunnsfag
 Medisin, helse- og sosialfag
 Business, økonomi og ledelsesfag
 Kunst- og designfag
 Språk- og områdestudier
 Tekniske fag og ingeniørfag
 Masterstudier i Storbritannia

Møt Across the Pond, universitetene og kom i kontakt med andre norske studenter

Across the Pond arrangerer flere eventer gjennom året hvor du har mulighet til å møte veilederne, universitetene de jobber med og andre norske studenter som vil studere i utlandet. De arrangerer blant annet Destinasjon Storbritannia i Oslo, to ganger i året. Her kan du komme og møte din veileder, få tilbakemelding på din portfolio dersom du søker kreative fag som krever dette, og du kan høre presentasjoner fra universitetene og Lånekassen. Dette er Norges største event med fokus på studier i Storbritannia og over 20 britiske universiteter deltar hver gang. Det er gratis å delta og åpent for alle. 

I tillegg arrangerer de Oppdag Storbritannia rundt om i hele Norge, de reiser på skolebesøk, deltar på utdanningsmesser i januar og februar, og i august arrangeres det føravreisemøter for de som skal begynne å studere i Storbritannia. Her får du mulighet til å møte andre norske studenter som skal begynne på samme universitet.

Besøk Across the Pond sine hjemmesider for å se hvor du kan møte dem i løpet av året.
Ønsker du å besøke universitetene du skal søke på, kan Across the Pond også arrangere et møte der du får treffe foreleserne, se campus, studentboligene og det du ellers måtte ønske.

Across the Ponds partneruniversiteter

Blant de over 40 universitetene Across the Pond samarbeider med, finner du noen av Storbritannias og verdens mest anerkjente utdanningsinstitusjoner. Du finner Across the Ponds partneruniversiteter over hele Storbritannia, og i populære byer som London, Manchester, Newcastle, Edinburgh og Oxford.

ENGLAND

 AECC University College
 University of Brighton
 University of Chester
 University of Derby
 Durham University
 University of East Anglia
 University of Essex
 University of Exeter
 Falmouth University
 University of Huddersfield
 University of Kent
 University of Leeds
 University of Manchester
 University of Surrey
 Royal Agricultural University
 London Metropolitan University
 Newcastle University
 University of Nottingham
 Oxford Brookes University
 University of Sheffield
 Solent University
 University of Sussex
 University of Winchester
 University of Worcester
 University of York

LONDON

 Brunel University London
 City, University of London
 East 15 Acting School
 Goldsmiths, University of London
 Kingston University
 King’s College London
 Middlesex University
 Queen Mary University
 University of Roehampton
 Royal Holloway, University of London
 Regent’s University London
 London Metropolitan University

WALES

 Aberystwyth University
 Cardiff University
 University of South Wales
 Swansea University

SKOTTLAND
 University of Dundee
 Edinburgh Napier University
 University of Edinburgh
 Glasgow School of Art
 University of Stirling
 Heriot-Watt University

NORD-IRLAND

 Queen’s University Belfast

Søknadsfrist for studier i Storbritannia

Med unntak av medisin, veterinær og tannlege, samt Oxford og Cambridge (som har søknadsfrist 15. oktober), finnes det ingen søknadsfrist for norske studenter i Storbritannia.15. januar er kun fristen for britiske studenter!

Du oppfordres likevel til å søke tidlig ettersom universitetene har rullerende opptak og de mest populære studiene raskt fylles opp. Across the Pond anbefaler å søke før jul for å ha størst mulig sjanse til å komme inn på de studiene du vil. Søker du tidlig vil du også ha flere muligheter til å søke på ulike stipend utenom Lånekassen.

Studere i Storbritannia

Vis alle utdanninger fra Across the Pond – studier i Storbritannia

Kontaktinformasjon til Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond – studier i Storbritannia

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Idrettsfag:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!