Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
Ulike muligheter, benytt kontaktskjema
Bachelor
Oppstart: Kontakt Across the Pond - Storbritannia
Ja

Arkitektur

Studere arkitektur i utlandet

Studere arkitektur i Storbriannia

Vil du studere arkitektur i utlandet? I Storbritannia kan du velge blant en rekke universiteter som tilbyr arkitektur. 

Arkitektur omhandler kunsten å planlegge, utforme og oppføre byggverk, og tar for seg hele prosessen fra tegneblokken til bygget er ferdig. Det handler også om kunnskapen rundt det å bygge, og med årene har begrepet blitt bredere og omfatter også utforming av menneskers fysiske miljø, både når det gjelder landskap, byer, interiør og møbler. Det handler egentlig om den estetiske organiseringen av vår praktiske virkelighet. 

Arkitektur handler om å løse en byggeoppgave ved at man først må analysere og finne frem til hvilke løsninger man bør ta basert på behovene og kravene som finnes, for eksempel innen tomtens og stedets karakter. Deretter må man prøve å fremstille bygget ved å gi det helhet og en visuell form. Man må også legge til grunn tekniske, konstruktive, økonomiske, samfunnsmessige og symbolske verdier i avgjørelsene man tar.

To ulike arkitekturstudier

Det finnes to former for arkitektur i Storbritannia, og dette er to veldig ulike studier som har helt ulike inntakskrav, men det de har til felles er at de er begge vanskelige fag å komme inn på, fordi de er så populære.

Det «ingeniørbaserte», eller mer tekniske arkitekturstudiet, har større fokus på prosjektering av bygninger og bygningsmiljøet for industri og næringsliv basert på de tekniske og økonomiske sidene ved virksomheten. og vil fokusere mer på byggteknikk, tekniske installasjoner og datateknikk.

Den designbaserte arkitekturen legger ekstra vekt på designet og hvordan byggene skal se ut.

Studiet vil hjelpe deg med å utvikle deg kreativt, og du vil få jobbe med ulike prosjekter og få hjelp med å videreutvikle egenskapene dine. Målet er at du skal utvikle en tenkning som er rettet mot arkitektur og få en forståelse av menneskelig natur og oppleve rom på en ny måte. Du vil også få identifisert hva arkitektur er for deg, og du vil gjennom teori lære om arkitekturens historie, samt se på nåtidens arkitektur med nye øyne.

Lignende studier

Arkitekturstudiet kan ikke kombineres med andre studier, men andre studier som kan være aktuelle for deg som er interessert i arkitektur kan være: 

Art & Design Workshop
Hver høst og vår arrangerer Across the Pond en egen Art & Design Workshop på eventen Destinasjon Storbritannia i Oslo. Dette er en workshop for studenter som ønsker å studere kunstrelaterte studier i Storbritannia, og som krever portfolio for inntak. På disse workshoppene vil du få mulighet til å vise frem portfolioen din til representanter fra flere universiteter. Du kan ta med deg det arbeidet du har så langt, og få tilbakemelding på dette for så å få tips på hva du kan forbedre slik at du kan komme inn på studier i Storbritannia. Dersom arbeidet du har gjort så langt er bra nok, kan du bli tilbudt studieplass på stedet.

For mer informasjon om jobbmuligheter og godkjenning av studiet ta kontakt med Across the Pond. 

For kontakt eller mer informasjon om Arkitektur, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Den ingeniørbasert varianten av arkitekturstudiet vil kreve et høyt karaktersnitt og gode karakterer i relevante fag som fysikk og matematikk (og dette bør være på høyest mulig nivå). Denne typen arkitektur vil også se at du har kreative evner, og at du kan tegne, så du vil også muligens bli spurt om å sende inn en portfolio med arbeid du har gjort, men den vil ikke være like omfattende som på designbaserte arkitekturstudier. 

Den designbaserte arkitekturen vil derimot ikke se på matte- og fysikkarakterer slik som den ingeniørbaserte varianten, men de vil se mer på kreativitet og at du kan tegne.

Opptakskrav varierer fra universitet til universitet. For mer informasjon, vennligst kontakt Across the Pond.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor- og masternivå

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Arkitektur.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond

Komplett veilednings- og informasjonstjeneste – helt gratis

Tenker du på å studere i utlandet? Across the Pond er spesialister på studier i Storbritannia og kan tilby en komplett veilednings- og informasjonstjeneste for deg som er interessert i å studere i England, Wales, Skottland eller Nord-Irland. Across the Pond har siden oppstarten i 2004 sendt mange tusen norske studenter til Storbritannia for å ta utdanningen sin.

Across the Pond samarbeider med over 40 universiteter, og blant disse er flere av de desidert beste i Storbritannia. De fleste universitene tilbyr flere hundre studier på tvers av studieretninger og fagfelt, og her vil du finne studier og kombinasjonsmuligheter som ikke finnes i Norge. Bredden av samarbeidspartnere gjør at Across the Pond kan tilby studier innenfor alle fagområder og innenfor de fleste studieretninger, både på bachelor- og masternivå. Alle universitetene kvalifiserer til full støtte fra Lånekassen.

Dersom du tar kontakt med Across the Pond og forteller hva du forventer å gå ut med i snitt, samt hvilken studieretning, hvor du vil studere og hva du ser etter i et studiested, så sender de deg forslag til hvor du har gode muligheter til å komme inn. Alle studenter som har søkt gjennom Across the Pond, og som har fulgt Across the Ponds anbefalinger, har kommet inn på ett av sine studievalg. 

Unike stipendmuligheter gjennom Across the Pond

Søker du studier i Storbritannia med hjelp fra Across the Pond, så har du også muligheter til å få deler av utdanningen dekket ved hjelp av veldig generøse stipender. Både Across the Pond og partneruniversitetene deler ut stipender til norske studenter som har søkt gjennom/benyttet seg av hjelp fra Across the Pond. 

Eksperter på studier i Storbritannia

Når du tar kontakt vil du få tildelt en personlig veileder som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen, og med alt som har med søknaden og studier i Storbritannia å gjøre. Alle veilederne som jobber i Across the Pond har selv studert i Storbritannia og har derfor vært i akkurat samme situasjon som du er nå. De har betydelig erfaring fra både student- og arbeidsliv, og vet hvordan det er å bo og leve i utlandet. Hos Across the Pond får du hjelp gjennom hele søknadsprosessen helt gratis, og det er helt uforpliktende.

Fagmuligheter gjennom Across the Pond

Across the Pond har muligheter for alle, og kan tilby alle fag på alle nivå:

 Medie- og kommunikasjonsfag
 Natur-, real- og dyrefag
 Kreative og utøvende fag
 Humaniora, kultur- og samfunnsfag
 Medisin, helse- og sosialfag
 Business, økonomi og ledelsesfag
 Kunst- og designfag
 Språk- og områdestudier
 Tekniske fag og ingeniørfag
 Masterstudier i Storbritannia

Møt Across the Pond, universitetene og kom i kontakt med andre norske studenter

Across the Pond arrangerer flere eventer gjennom året hvor du har mulighet til å møte veilederne, universitetene de jobber med og andre norske studenter som vil studere i utlandet. De arrangerer blant annet Destinasjon Storbritannia i Oslo, to ganger i året. Her kan du komme og møte din veileder, få tilbakemelding på din portfolio dersom du søker kreative fag som krever dette, og du kan høre presentasjoner fra universitetene og Lånekassen. Dette er Norges største event med fokus på studier i Storbritannia og over 20 britiske universiteter deltar hver gang. Det er gratis å delta og åpent for alle. 

I tillegg arrangerer de Oppdag Storbritannia rundt om i hele Norge, de reiser på skolebesøk, deltar på utdanningsmesser i januar og februar, og i august arrangeres det føravreisemøter for de som skal begynne å studere i Storbritannia. Her får du mulighet til å møte andre norske studenter som skal begynne på samme universitet.

Besøk Across the Pond sine hjemmesider for å se hvor du kan møte dem i løpet av året.
Ønsker du å besøke universitetene du skal søke på, kan Across the Pond også arrangere et møte der du får treffe foreleserne, se campus, studentboligene og det du ellers måtte ønske.

Across the Ponds partneruniversiteter

Blant de over 40 universitetene Across the Pond samarbeider med, finner du noen av Storbritannias og verdens mest anerkjente utdanningsinstitusjoner. Du finner Across the Ponds parneruniversiteter over hele Storbritannia, og i populære byer som London, Manchester, Newcastle, Edinburgh og Oxford.

ENGLAND

 AECC University College
 University of Brighton
 Cranfield University
 University of Chester
 University of Derby
 Durham University
 University of East Anglia
 University of Essex
 University of Exeter
 Falmouth University
 University of Huddersfield
 University of Kent
 University of Leeds
 University of Manchester
 Newcastle University
 University of Nottingham
 Oxford Brookes University
 University of Sheffield
 Solent University
 University of Sussex
 UCFB Etihad - Manchester
 University of Winchester
 University of Worcester
 University of York

LONDON

 Brunel University London
 City, University of London
 East 15 Acting School
 Goldsmiths, University of London
 Kingston University
 King’s College London
 Middlesex University
 Queen Mary University
 University of Roehampton
 Royal Holloway, University of London
 UCFB Wembley

WALES

 Aberystwyth University
 Cardiff University
 University of South Wales
 Swansea University

SKOTTLAND
 University of Dundee
 Edinburgh Napier University
 University of Edinburgh
 Glasgow School of Art
 University of Stirling

NORD-IRLAND

 Queen’s University Belfast

Søknadsfrist for studier i Storbritannia

Med unntak av medisin, veterinær og tannlege, samt Oxford og Cambridge (som har søknadsfrist 15. oktober), finnes det ingen søknadsfrist for norske studenter i Storbritannia.15. januar er kun fristen for britiske studenter!

Du oppfordres likevel til å søke tidlig ettersom universitetene har rullerende opptak og de mest populære studiene raskt fylles opp. Across the Pond anbefaler å søke før jul for å ha størst mulig sjanse til å komme inn på de studiene du vil. Søker du tidlig vil du også ha flere muligheter til å søke på ulike stipend utenom Lånekassen.

Studere i Storbritannia

Vis alle utdanninger fra Across the Pond – studier i Storbritannia

Kontaktinformasjon til Across the Pond – studier i Storbritannia

Across the Pond – studier i Storbritannia

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Arkitektur:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!