Untitled
messe_nb3

Utdanningsmessen 2009 - Hamar, Lillestrøm, Ålesund, Bergen, Trondheim og Oslo

Da var messene over for i år. I to intense måneder har Studentum reist land og strand rundt for å vise norske ungdommer søketjenesten, og ikke minst, ett utvalg av våre skoler. Ved hjelp av pc´er og powerpoint-presentasjoner har vi vist fram Studentum, og elevene har selv fått søke rundt etter sin drømmeutdanning. Kanskje var du en av de som besøkte oss på stand'en? Responsen har vært enorm og Studentum.no har hittil i år sprengt alle rekorder med tanke på både besøkere og antall interessemeldinger gjort til ulike skoler.

Verdens beste søketjeneste for utdanning
På utdanningsmessene har vi pratet med både ungdommer så vel som rådgivere og lærere. Vi har fått ett bedre innblikk i hvordan unge tenker når de velger utdannelse og hva slags informasjon de søker. Dette er verdifull informasjon som vi tar med oss videre i arbeidet med å gjøre Studentum til verdens beste søketjeneste for utdanning.

Årets skoler
Dersom du vil lese mer om skolene vi har hatt med oss på messeturneén, kan du klikke på den aktuelle skolens navn og komme rett til deres presentasjonsside her på Studentum.no. Er du interessert i å vite enda mer om skolen kan du fylle i en interessemelding på skolens presentasjonsside eller gå videre til skolens egen hjemmeside.
  • Vefsn Folkehøgskole Toppen

  • Lyceum

  • Swedish College of Travel and Tourism

  • Heriot Watt University

  • Floristen Blomsterskole

  • Bocconi

  • Kunstskolen i Rogaland
  • Insted

  • Gauldal fagskole

  • Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen

  • Beauty Hudpleiefagskole

  • International Bartender Academy

  • Folkehøgskolen 69 grader Nord

  • Torshus folkehøgskule

  • Europeiske Bartenderskolen

  • Vinneren av Canon IXUS 80 kamera
    På utdanningsmessen hadde du mulighet til å bli med i trekningen av et Canon IXUS 80 kamera. Vinneren ble Sandra Grande Einertsen som var å besøkte oss på utdanningsmessen i Trondheim. Vi gratulerer Sandra så mye og håper hun får tatt mange fine bilder med det nye kameraet!
    Canon IXUS 80 rosa

    .

    Bjerkely folkehøyskole

    Bjerkely folkehøyskole - et år med fokus!

    FotoAction hvis du liker kamera, fart og spenning. Du er der når det skjer. Et år med action, turer og opplevelser. Du kan utfolde deg med idrett- og naturopplevelser samtidig som kameraet er med.

    FotoArt om du vil utfordre kreativiteten og idèene dine. Vil du kommunisere med bilder og få utløp for dine tanker og idèer?

    FotoClassic velger du om du vil lære fotografering fra bunnen av med svart/hvitt-fotografering og mørkeromsteknikk. Digital bildebehandling er også tema. Linja gir et godt grunnlag for videre studier.

    FotoDigital bruker datateknologiens verktøy og ulike fototeknikker. Du utvikler din personlige kreativitet og får et godt faglig grunnlag for profesjonelt resultat.

    Global Image for den som drømmer om å reise til fjerne himmelstrøk. Traske rundt i en fremmed kultur og dokumentere det med bilder? Kameraet er et av redskapene. Rettferdighet, menneskeverd og respekt er sentrale begreper. Kommunikasjon og kulturforståelse er også temaer.

    Birkebeiner er linja for den som liker å presse seg for å nå nye mål. Entusiaster og mosjonister på alle nivåer har muligheten til å sykle, løpe og gå på ski. Målet er kanskje å bli med på Birkebeinerarrangementene. Et mangfold av idrettsopplevelser og forskjellige aktiviteter venter på deg!

    Sport Extreme er topp om du trives utendørs når det går fort. Du liker å mestre nye ting og løper, klatrer, våger, mestrer, samarbeider og opplever masse moro med likesinnede.

    Tegneserie for den som liker å tegne. Lær forskjellige teknikker, svart/hvitt og farge, tynne streker og tykke streker. Lag dine egne serier og få de publisert!

    I tillegg har du valgfag, fellesfag og interessefag. Turer i inn- og utland. Tør du å la være?

    Bjerkely Folkehøyskole
    2266 Arneberg
    Tel: 62 95 65 00
    Fax: 62 95 65 01
    Email: » bjerkely@bjerkely.fhs.no
    Web: » www.bjerkely.fhs.no/index.php?categoryid=1
    Les mer på studentum.no om » Bjerkely Folkehøyskole!

    Send inn en interessemelding!

    .

    .

    industriskolen11

    Velkommen til Industriskolen!

    Industriskolen sitt kurskonsept er i stor grad basert på at du skal ha mulighet til å gjennomføre etter- og videreutdanning mens du er i arbeid. Skolen tilbyr over 60 fjerndervisningskurs og samlingsbaserte kurs. De samlingsbaserte kursene vil være en arena for temautdypning, trening, utveksling av erfaringer og en sosial møteplass. Fjernundervisning passer godt for yrkesrettet læring ved at all teori kan knyttes til praksis i bedrift med lokale samlinger. Dette betyr skreddersøm som gjør det mulig å anvende nyervervet kompetanse umiddelbart i egen jobbsituasjon

    Stort behov for ingeniører
    Behovet for ingeniører i dagens samfunn er stort. Det har aldri vært så få arbeidsledige ingeniører som nå og på Industriskolen har du mulighet til å studere en ingeniørutdanning som gir 120 studiepoeng.

    Ingeniørutdanning - 120 studiepoeng
    Industriskolen tilbyr en ingeniørutdanning som tar tre år og som gir 120 studiepoeng innen høyskolesystemet. Ved endt utdanning får du tittel: Høyskolekandidat i ingeniørfag. Grunnfagene/samfunnsfag(51 studiepoeng) er de samme for alle, mens det er rom for individuelle tilpasninger innen de obligatoriske studiefagene (33 studiepoeng) og for valgfag/hovedprosjekt (26 studiepoeng).

    Industriskolen
    Middelthunsgate 27
    0306 Oslo
    Tel: 23 08 88 00
    Email: » industriskolen@norskindustri.no
    Web: » www.industriskolen.no/
    Les mer på studentum.no om » Industriskolen!

    Send inn en interessemelding!

    .

    .

    molde1
    Høgskolen i Molde - internasjonalt anerkjent

    Tilbyr alle gradene innen høyere utdanning
    Høgskolen i Molde tilbyr studier innen økonomi, IT, logistikk, idrett, samfunnsfag, helse- og sosialfag. Studentene kan ta både bachelor-, master- og doktorgrad i Molde i tillegg til siviløkonom. Høgskolen i Molde er kjent for sitt fagtilbud innen logistikk. Hit kommer studenter fra hele verden for å lære, mye fordi skolen har et internasjonalt og anerkjent fagmiljø.
    - Vi utvider fagtilbudet vårt og vil i 2010 tilby nytt Masterstudium i Football Management, et tilbud for de som ønsker en lederutdanning innen fotball. I tillegg ønsker vi å tilby et studium som vi har kalt Event Management, for de som ønsker en lederutdannelse innen reiseliv, kultur og festivaler sier informasjonssjef Jens Petter Straumsheim.

    Attraktive i næringslivet
    Under studietiden får mange av studentene tilbud om de vil reise til utlandet ett semester, eller opphold i en bedrift i regionen. Dette er fordi Høgskolen i Molde vil ha et tilbud som er så nært opp til praksis som mulig.
    - Vi ser er at studentene får anledning til å knytte kontakter i næringslivet, noe som gjør dem mer attraktive i arbeidsmarkedet, forteller Jens Petter.

    Det ble gjort en undersøkelse i desember 2008 for å se hvor mange som var ute i jobb etter endt studium. Resultatene var oppløftende. Selv om arbeidsledigheten stiger og antall nyansettelser synker, så har 95 % av de spurte fått seg jobb.
    - Dette bekrefter at våre studier er relevante for behovene i arbeidslivet, og at våre kandidater er attraktive i arbeidsmarkedet. Et annet viktig moment var at hele 99% av de spurte, mente at de var godt kvalifisert for den jobben de havnet i. Det styrker skolens status.

    Høgskolen i Molde
    Britvegen 2
    6411 Molde
    Tel: 71 21 40 00
    Fax: 71 21 41 00
    Email: » post@himolde.no
    Web: » www.himolde.no
    Les mer på studentum.no om » Høgskolen i Molde!

    Send inn en interessemelding!

    .

    .

    aftenskole_nb
    Fagskoleutdanning på Aftenskolen

    Aftenskolen ble etablert i 1952 og er et offentlig, godkjent studieforbund. Hvert år har skolen rundt 5 000 deltagere på sine kurs. Aftenskolen har som mål å være fleksibel i tilrettelegging av kurs, en skole med velkvalifiserte lærere samt kunne imøtekomme den enkeltes ønsker etter beste evne.

    Aftenskolen tilbyr blant annet nettkurs kombinert med samlinger som starter i mai 2009:

    Fagskoleutdanningene er godkjent hos NOKUT og Statens Lånekasse for lån og stipend.



    AFTENSKOLEN Region 1
    Peder Myhres veg 2
    7054 Ranheim
    Tel: 73 57 28 00
    Email: » trondheim@aftenskolen.no
    Web: » www.aftenskolen.com
    Les mer på studentum.no om » AFTENSKOLEN Region 1!

    Send inn en interessemelding!

    .






    10 februar 2009

    studentum

    innholdsfortegnelse2

    Høgskole
    » Høgskolen i Molde
    » Industriskolen

    Fagskole
    » Aftenskolen


    Folkehøgskole
    » Bjerkely Folkehøyskole





    Landmåler - Månedens Yrke

    Navn:
    Svenn-Andre Aakerli
    Alder:
    20 år
    Studiested:
    Kart og Opp- måling ved Gauldal Fagskole
    Yrke:
    Landmåler hos Capnor, Stavanger

    landmaaler
    Hvorfor ønsket du å bli oppmålingsingeniør?
    Av mange forskjellige årsaker; en kombinasjon av ute - og innearbeid, samt gode jobbmuligheter. Det er heller ikke til å stikke under en stol at lønn spilte en vesentlig rolle i valget av kart og oppmåling.

    Hvor studerte du?
    Jeg studerte Kart og Oppmåling på Gauldal Fagskole, en to årig yrkesrettet utdanning. Miljøet på skolen og i klassen var over all forventning. Vi hadde et veldig godt forhold oss elevene imellom, men også forholdet mellom lærere og elever funket veldig bra. Gode foreleser og små klasser gjorde at vi kom tettere innpå hverandre.

    Selv om studiet ikke gir tittelen ingeniør, får en likevel tilsrekkelig kompetanse til å jobbe med denne typen arbeid innen sitt felt.

    Var det vanskelig å få jobb etter endt utdanning?
    Ettersom jeg var utplassert i Reinertsen, og arbeidsmarkedet skrek etter arbeidskraft, hadde jeg et konkret jobbtilbud allerede før jul det siste semesteret. Jeg valgte i midlertidig å vente med å takke ja, for å se om det kom flere tilbud. Det gjorde det, og tilslutt hadde jeg 4 forskjellige bedrifter som var interessert i meg. Valget falt på Capnor AS

    Hva går jobben ut på?
    Jeg har en jobb som involverer ganske mye, alt ifra scanning av rør til utstikking av brønner(juletre).Scanning innebærer at jeg bruker en HDS 6000 skanner for å danne en 3D modell av hva som befinner seg ute i felten, bedre kjent som as-buillt. Jeg driver også med utstikking offshore, samt at jeg har en viktig rolle når selve prosessmodulen skal roteres på toppen av olje- og gassbrønner.

    Vi har også noe arbeid som går ut på å sjekke tegninger, legge nye ruter for kabler som skal trekkes på nytt og estimering av hvor lang tid jobber vil ha.

    Hva er det beste med jobben din?
    En spennende del av jobben er at jeg får anledning til å reise rundt i verden. Selv har jeg hvert på tysk sektor og i Russland, men vi har også folk som har hatt jobber i Brasil, USA, Canada, Nigeria, Iran, Saudi Arabia og Polen.

    Og hva er mest utfordrende?
    Det må være når en brønn skal startes opp. Vi er da er nødt til å rotere toppen av brønnen, en innrettning på over 6 tonn, på rett plass ved hjelp av elektronisk oppmåling. Dette krever ekstremt presise målinger, ettersom denne delen av plattformen er svært trang og inneholder mye rør og struktur.

    Går denne prosessen galt innebærer det at oppstarten utsettes med flere dager, noe som igjen fører til tapt fortjeneste.

    Hva kan man forvente å tjene?
    Det kommer mye ann på hvor du vil jobbe og hvem du vil jobbe for. Grunnlønnen ligger på mellom 320 000,- og 350 000,-, men hvis du er villig til å reise offshore kommer du fort opp i 500 000 - 600 000 på grunn av diverse tillegg og overtid. Det finnes også tillegg for de som jobber på landanlegg, men jeg er usikker på hvor mye disse tjener.

    Til slutt - har du noen tips til andre som ønsker å jobbe innen samme bransje som deg?
    Ta kontakt med noen som driver med dette, enten innen utdanning eller i yrkeslivet. Disse kan ofte være til god hjelp. Gauldal Fagkole ved Per Ivar Gjengedal er svært behjelpelige for de som har spørsmål ang. kart og oppmåling.

    Klikk her om du øsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke.


    Skap et reisebrev her

    Del dine reiseopplevelser!

    Skal du ut på en spennende reise i forbindelse med studiene dine, hvorfor ikke dele opplevelsene dine med besøkerne her på Studentum. Benytt sjansen og bli en inspirasjon for andre!

    Som barn fantaserer vi om hva vi vil bli når vi blir store. For en del forandres dette bildet når man blir eldre, for andre forblir den det samme. Har du kommet inn på din drømmeutdannelse på ditt drømmested? Gjennom å skrive reisebrev om din utdanning der du studerer kan du inspirere andre til å søke samme utdanning som du!

    Skap ditt reisebrev her!

    Fortell om din studietid i utlandet!
    Å studere og bo i utlandet gir både nye kunnskaper og nye venner men også erfaringer som kan være bra å ha i fremtiden. Går du en bra utdannelse eller et artig kurs utenlands? Har du reist på utveksling via din høgskole eller ditt universitet? Kanskje er du i Paris eller i USA samtidig som du forbedrer dine språkkunnskaper?

    Skriv et reisebrev om dine studier og fortell hvorfor det er så bra å studere og bo i et annet land! Med ditt reisebrev hjelper du andre å finne sin drømmeutdanning! Skriv et reisebrev om din utdanning og dine erfaringer under studietiden!

    Skap ditt reisebrev her!

    Regjeringen gir 480 millioner til høyere utdanning og forskning

    Høyere utdanning og forskning får 480 millioner kroner av de 20 milliardene som Regjeringen bevilger gjennom sin nye krisepakke melder Dagens Næringsliv.

    Blant dem som mottar tilskudd er Universitet i Oslo som får 60 millioner.

    - Jeg er glad for at vi har fått til en så god satsing på høyere utdanning og forskning. Dette er ting som i sin natur ikke passer naturlig inn i en slik kortsiktig krisepakke, sier statsråd Tora Aasland til Universitas.no.

    Flere studenthybler
    75 millioner blir bevilget i engangstilskudd til bygging av studentboliger, dette tilsvarer omtrent 320 nye hybelenheter.

    Regjeringen har foreløpig valgt og ikke øke tilskuddene til nye studieplasser i høyere utdanning. Regjeringen varsler samtidig at dette kan bli aktuelt i det reviderte statsbudsjettet som legges frem senere i år.

    Glade studentpolitikere
    - Midler til oppussing og nybygg er et etterlengtet løft som vil gjøre studiehverdagen bedre for mange studenter. Dette er en kunnskapsrettet krisepakke som også bidrar til å unngå fremtidige nedturer. Skal vi ha noe å leve av når oljen tar slutt er det nettopp nå vi må satse kraftfullt på høyere utdanning, sier lederne i Studentenes landsforbund og Norsk studentunion, Øistein Svelle og Ingvild Reymert i en felles pressemelding.

    Kilder: www.dn.no

    Desmond Tutu åpnet verdens største tematiske studentfestival i Trondheim

    Fredsprisvinner og erkebiskop Desmond Tutu holdt åpningstalen for den ti dager lange internasjonale studentfestivalen i Trondheim(ISFiT) 21. Mars melder VG nett.

    ISFiT er en møteplass for diskusjoner og debatter. Hvert år relateres studentfestivalen til sosiale og politiske internasjonale temaer.

    450 studenter fra over 100 land samles i Trondheim for å jobbe med internasjonale problemstillinger.

    - Vi er glade for at Tutu ønsket å bidra. Han anerkjenner ISFiT som en arena der han kan nå ut til dem som sitter med nøkkelen til fremtidens utfordringer knyttet til fred og forsoning, sier festivalpresident Trygve Thorson.

    Tutu deltok i "Ubuntu" møtet der han pratet om sin lidenskap for fellesskap mellom verdens mennesker og folk.

    Kilde: www.vg.no

    Vil du lese flere utdanningsnyheter? Trykk deg videre her og du kommer til Studentums nyhetsside!
    .