Søk
Tråd
Antall spørsmål
Latest questions for FAQ - Høyskole og Universitetsstudier
Mvh Ida
Hei Ida!
Her finner du noen alternativer: Ta opp fag
Disse tilbyr både nettstudier og klasseromsundervisning, og har studiesteder flere steder i landet. Ta kontakt med skolen som foreslås, de hjelper deg med ytterligere informasjon!
Lykke til!
Jeg er bosatt i Tyskland, og vurderer å ta lærerutdannelsen for 1-7 trinn. Er fjernundervisning godkjent av Statens lånekasse? Kan jeg jobbe i andre land med denne utdannelsen? Og hvor ofte må jeg møte opp på eventuelle eksamener eller møter. Har jeg like gode jobbmuligheter i Norge med denne utdannelsen som med heltidsstudier ved en høyskole?
Mvh Anette
Hei Anette!
Fjernundervisning som metode er godkjent så lenge utdanningen er godkjent. Hvor mye støtte du får fra Lånekassen avhenger av hvor mange studiepoeng du tar per semester. Når det gjelder høgskole og universitetsstudier må du ta minimum 15 studiepoeng per semester for å få støtte.
Hvor ofte du må møte opp varierer fra skole til skole og utdanning til utdanning. Kontakt den aktuelle skolen, de kan svare på dette. De vil også kunne svare på om utdanningen kvalifiserer til jobb i land som f.eks. Tyskland. :)
Lykke til!
Hei!
Ettersom tittelen provisorfarmasøyt ser ut til å kreve offentlig autorisasjon og godkjenning som "Kvalifisert person" (QP), er det fare for at det kan bli vanskelig å ta hele studiet over nett. Vi anbefaler deg imidlertid å kontakte et av universitetene som tilbyr utdanningen, og høre hvilke muligheter du har.
Vi har gjort et søk på farmasiutdanning for deg!
Lykke til!
Ønsker informasjon og søknadsskjema for pedagogikk , deltid .
Hei!
Her finner du informasjon om pedagogikkstudier. Du skriver ikke noe om i hvilken by du ønsker å studere i, men hvis du følger linken finner du en rekker forskjellige pedagogikkstudier rundt om i landet.
Lykke til!
Hei!
Når det gjelder å forbedre karakterer/ta opp fag, anbefaler vi deg å høre med ditt lokale privatistkontor eller en skole som tilbyr elever dette. Vi har gjort et søk for deg, følg linken! :)
Hvis du ønsker å ta opp fagene som privatist, benytter de fleste privatistkontorene privatistweb for opptak. Opptaket for vårsemesteret starter 15. januar, og avsluttes i februar.
Lykke til!
Hei!
Det finnes en rekke studier med oppstart på vårsemesteret. Vi har gjort noen søk for deg, og anbefaler deg å ta kontakt med en av skolene som foreslås. De kan fortelle deg hvilke utdanningsprogram som har kort varighet og oppstart over nyttår.
Lykke til!
mvh Tina
Hei Tina!
Det er mange muligheter for deg som vil ta opp fag fra videregående. Vi har gjort et søk for deg: Ta opp fag!
De fleste skolene som tilbyr elever å ta opp fag, tilbyr alle studieforberedende fag, ja. Det finnes også ulike ordninger med nettstudier og fjernstudier. Anbefaler deg å ta kontakt med en av skolene som foreslås her. De kan svare deg på alt du måtte ha av spørsmål. :)
Lykke til!
Jeg er interessert i å studere industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU, men jeg er ikke helt sikker på om jeg kommer inn. Jeg lurer på om det er noen andre steder i verden hvor jeg finner det eksakt samme studiet?
Takk
Hei!
Etter et søk i vår søketjeneste, fant vi følgende resultat på søket "Industriell økonomi og teknologiledelse". Som du ser tilbys det altså en femårig master i industriell økonomi og teknologiledelse ved Universitetet i Agder også. Det er imidlertid ikke sikkert dette er de eneste alternativene. Anbefaler deg å kontakte en av de nevnte to institusjonene, og forhøre deg med de. De kan sannsynligvis også svare på eventuelle forskjeller mellom de to alternativene, samt muligheten for å ta et tilsvarende studium i utlandet.
Lykke til!
Hei!
Vi har gjort et søk for deg, og får opp dette treffet. Anbefaler deg å kontakte en av skolene som foreslås, for å høre hvilke muligheter du har til å ta en psykologibachelor som nettstudier/fjernundervisning via dem.
En annen mulighet er å høre med ditt nærmeste universitet om de tilbyr selvstudiumsvariant av bachelorprogrammet i psykologi.
Lykke til!
Hei!
Det vanligste er å velge seg ett fagområde (f.eks. økonomi, sosiologi, historie eller liknende) og fordype seg i dette, men man kan også velge flere forskjellige enkeltemner. Forskjellen er at hvis man velger ett fag og fordyper seg i dette over tre eller fem år, sitter man igjen med en bachelorgrad eller mastergrad i faget. Da har man fått en utdannelse innen det valgte faget, og kan gå ut i jobb med et vitnemål fra universitetet. På mange bachelor- og masterprogrammer er det likevel lagt opp til at man kan ta valgfag som en del av graden sin.
Du bør også merke deg at det ikke er alle fag som tilbys ved universitetene. Fag som drama, klesdesign og foto er det vanligere å studere ved høyskoler eller fagskoler.
Se denne linken for mer informasjon om universitet og høyskole.
Lykke til med fremtidige studier!