Vis studentum.no som: Mobil

Osteopat – Månedens Yrke

Hvorfor ønsket du å bli osteopat?

Jeg har tidligere jobbet som fysioterapeut, men ønsket å lære meg en mer helhetlig behandlingsmetode, en metode der man tar tak i de bakenforliggende årsakene til plagene, ikke bare området der symptomene sitter. Mens fysioterapeuter ofte jobber symptomatisk, og kun får behandlingseffekt i en viss periode før pasientens smerter kommer tilbake, vil en osteopat strukturelt kunne se hva som er den egentlige årsaken og dermed få en mer varig effekt av behandlingen. Osteopater er bedre rustet til å kunne behandle pasienten helhetlig.

Hvor studerte du?

Lyceum, Nordisk Akademi for Osteopati ved gamle sjømannsskolen i Oslo.

Var det vanskelig å få jobb etter endt utdanning?

Nei. Ettersom populariteten til osteopater øker, øker også etterspørselen og de fleste etablerte klinikker ønsker å ha en osteopat med på laget. Alternativt kan man også starte for seg selv. Osteopati er et fag i sterk vekst og jeg tror jobbmulighetene fremover kommer til å være meget gode!

Hva er det aller beste med jobben din?

Det beste med å være osteopat er at jobben byr på fleksibilitet både når det kommer til arbeidstider og arbeidsplass. Som osteopat kan du jobbe praktisk talt over hele verden, du kan være din egen arbeidsgiver eller du kan jobbe for andre. Ingen dager er verken like eller forutsigbare!

En annen positiv ting med dette yrket er at man hjelper pasienten med å bli kvitt årsaken til smerten, slik at de på den måten ikke blir gjengangere som hele tiden kommer tilbake med de samme plagene. Fornøyde pasienter gjør at man trives med jobben, samt at det bidrar til at markedsføringen går av seg selv.

Hva er mest utfordrende?

Utfordringer for en osteopat er at man hele tiden møter masse forskjellige mennesker med forskjellige problemstillinger. Her møter man alt fra spedbarn til eldre. Bare i løpet av en dag er det store variasjoner i måten man gir behandling, og ikke minst hvordan man som terapeut møter mennesker.

Den kanskje største utfordringen ligger i pasientkasuser som er sammensatte hvor det kreves at en bruker alt en har lært.

Hva kan man forvente å tjene?

Det kommer an på hvor mye en jobber. Dette er en som sagt et yrke hvor man i stor grad kan bestemme arbeidstiden selv. Men generelt kan jeg trygt si at lønnen ligger over vanlig gjennomsnitt.

Til slutt - har du noen tips til de som også ønsker å jobbe som osteopat?

Ta utdannelsen på en seriøs og anerkjent skole med bra undervisning, oppfølgning og med kontakter i bransjen. Mitt tips er Nordisk Akademi for Osteopati ved sjømannskolen Lyceum. Lykke til!

Klikk her om du ønsker å lese flere intervjuer fra tidligere månedens yrke


Meld deg på vårt nyhetsbrev

*